Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş adamlarının neyi engellendi?

Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş adamlarının neyi engellendi?

Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in OHAL'in kaldırılması çağrısına yanıt verdi. TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in OHAL'in kaldırılması çağrısına yanıt verdi. TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta zorlanıyorum. OHAL işadamlarının neyini engelledi? Ülkemizin yıkılmasına milletimizin yok edilmesine yönelik bir operasyon yapılıyor. 249 şehidimiz var, biz hala OHAL'i kaldıralım diyoruz. Her şey huzura kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız. OHAL'i ülkemizde her şey sağlıklı bir şekilde yürüsün diye devam ettiriyoruz" dedi.

AB’YE ELEŞTİRİ: ''TÜRKİYE’NİN GÜNAHI NE?’

Erdoğan, Avrupa Biriliği(AB) üyeliği konusunda da AB’yi eleştirdi. Üyeliğin AB’nin tavırlarından kaynaklı olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB dediğimiz zaman AB kapısını açmış da Türkiye içeri mi girmemiş. Sene 1963, sene 2017. 54 yıldır bu ülkeyi kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var. Bİzden sonra kimler geldi kimler geçti. Türkiye'nin günahı ne de almıyorsunuz? Hiçbirisi bizden daha iyi değil ama alıyorlar. Yunanistan'ın 400 milyar euro borcu var. Ama el bebek, gül bebek her türlü desteği vererek ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu gerçekleri lütfen görelim. Bizim bir onurumuz var. Bununla oynanmasına müsaade edemeyiz. Alacaklarsa girelim. Ben Başbakan olduğum zaman fasılların olduğu sayı 15'ti. Daha sonra Fransa'da Sarkozy, Almanya'da Merkel geldi. Bunlar gelince karar aldılar, artık liderler bu zirvelere katılmayacak. Çok daha çirkini, 15 fasılı 35 fasıla çıkardılar. Bu kadar haince Türkiye'ye karşı böyle bir kararın alınması karşısında biz ne yapacaktık. Hala bunlara yalvarıp ne olur bizi içeri alın mı diyeceğiz. Geldiğimiz fasıl şu anda 14. Fransa'nın bir Dışişleri Bakanı boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar dedi. Niye dedim, gerekçeleri açıkladı. Biz bazı şeyleri biliyoruz ama buna rağmen biz AB Bakanlığı'nı da kurduk. Elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. En son konseyin aldığı karar. Bu kararı alıyorsun da ne olacak? Bu kararı Rusya için de aldın. Bu mantıkla bir yere varmak mümkün değil. Cumhurbaşkanını Almanyada, Belçika'da her türlü saldırı yapılacak. Dışişleri Bakanıma uçuş izni verilmeyecek, biz hala ne olur bizi alın... Kusura bakmayın sizler ekonominin içinde bir güçsünüz. Sizleri kapınızda bekleten muhatabınızla bir yere kadar konuşursunuz. Ben bu milletin şerefini ayaklar altına aldırtmam. Her türlü görüşmeleri yapıyoruz. AB yetkilileri bizlere adil ve onurlu yaklaşırlarsa görüşmelere devam ederiz, yoksa biz de başımızın çaresine bakarız'' şeklinde konuştu.

TÜSİAD’A ''CESARET’ ÇAĞRISI

Tayyip Erdoğan, TÜSİAD’a yerli otomobil konusunda “cesur davranma'' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Ekonomide yapısal reformları kesintisiz sürdürmek gerekiyor. Yerli otomobil konusunda arzu ettiğimiz neticeye ulaşamamış olmaktan üzüntü duyuyorum. Kendi pazarımızın büyüklüğü ortadayken böyle bir adım atılmaması çok düşündürücü. TÜSİAD üyelerinden bu konuda cesaretli bir atılım bekliyorum. Şu salondan babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazı'' dedi.

ABD’NİN YPG’YE DESTEĞİ: BİZE HAYIRLI OLSUN DEMEK DÜŞER

Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin IŞİD’le mücadele konusunda YPG’ye verdiği destek konusunda da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD’nin YPG ile birlikte hareket etmesine “Hayırlı olsun'' dedi. Erdoğan, “Terör örgütleri ile siyasi oyunlarla bizi coğrafyamızdan kazımak isteyenlere cevap vermek durumundayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Gelişmelere göre gereken adımlar atılacak. Masada olmayınca kendinizi menüde bulacağınızı biliniz. Şimdi Rakka meselesi var. Baktım ki, ABD Rakka meselesinde çok hassas. Maden tek başınıza yapacaksınız biz terör örgütleriyle olacağınız operasyonda olmayız dedik. ABD PYD ve YPG terör örgütleriyle operasyona giriyor, bize düşen hayırlı olsun demektir. Bu terör örgütleri bizim ülkemize yönelik herhangi bir tehdit oluşturursa angajman kurallarından haklarımızı kullanırız dedik. Kimseyle konuşmayız danışmayız, ona göre adım atariz. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadığı gibi terör örgütlerinin güçlendiği bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Artık 20 yıl öncesinin Türkiye'si yok'' şeklinde konuştu.

ÖZEL SEKTÖRE ÖVGÜ

Erdoğan, Türkiye’nin 14 yılda üç kat büyüdüğünü öne sürerek bu sonucun lokomotifinin özel sektör olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisi hakkında, “Ülkemizi 14 yılda üç kat büyüterek başarılı bir performans ortaya koyduğumuza inanıyorum. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en yakın şahidi sizlersiniz. Bugün de özel sektörün lokomotifliğini çok önemsiyoruz. Devleti düzenleyici ve denetleyici rolünün sınırları içinde tutarak özel sektörün önünü açıyoruz. 3 Kasım 2002 tarihi iş dünyamız için bir milattır. AK Parti yönetiminin sırrı nedir diye soranlara istikrar ve güven demişimdir. Türkiye bunlardan uzaklaştıkça sıkıntıya düşmüştür. 2008 krizi için teğet geçecek demiştim. O dönem bu sözümle dalga geçmişlerdi. Nitekim aynen dediğim gibi de oldu. Son birkaç yıl hepimiz için zor geçti. 2008 krizine direnen Türkiye 2013'ten itibaren başlayan bir dizi saldırı karşısında çok ciddi mücadele yürütmek zorunda kaldı. İçeride 35 yıldır terörle, dışarıda da Suriye Savaşı ile mücadele ettik.

Şundan emin olun, en kötüsü geride kaldı. Bunca saldırıya rağmen ayakları üzerinde dimdik duran Türkiye'nin önünde aydınlık bir gelecek vardır. 16 Nisan bitti hemen ardından yurtdışında kendimize pazarlar aramaya başladık. Kuveyt'te 4,5 milyar dolarlık havalimanının temel atma törenini attık. Rusya, Çin, ABD seyahatimiz oldu. Belçika'da NATO liderler zirvesine katılacağız. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi yürümeyecek. Demokrasi ve ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.

"Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş adamlarının neyi engellendi?" haberi, 18 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş adamlarının neyi engellendi? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tayyip Erdoğan'dan TÜSİAD'a OHAL yanıtı: İş adamlarının neyi engellendi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  2. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  3. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  4. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  5. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  6. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  7. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  8. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  9. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  10. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  11. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  12. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  13. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  14. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  15. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  16. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  17. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  18. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  19. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  20. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
Gündem Haberleri