Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı!

Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı!

Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı! Çukurova Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Türkiye Nereye Gidiyor?'' panelinin bu ayki konuğu, CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile CHP...

Çukurova Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Türkiye Nereye Gidiyor?'' panelinin bu ayki konuğu, CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer oldu. Yoğun katılımın olduğu gözlenen panelde, konuşmacılar Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

12 Eylül darbesinin, sol harekete vurulmuş en büyük darbe olduğunu ifade eden ve amacının örgütlü toplumu yok etmek olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “O dönemde yapılan acımasızca saldırılar, katliamlar için bugün birileri çıkıp , ''Çok acı çektik’ diyorlar. Bana bir tek İslamcının, şu an iktidarda bulunan bir şahısın, karakola uğradığını gösterin. Hiçbirinin de mağduriyeti yok’’ dedi.

Çukurova Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “Türkiye Nereye Gidiyor?'' panelinin konuğu, CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer oldu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, konuşmacılar Gürsel Tekin ve Candan Yüceer, Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 100. Yıl Cemevi Halil Pişkin Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde, CHP PM Üyesi Candan Yüceer, ülkedeki sorunlar ve mevcut durum dışında, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, çözüm önerilerini sıraladı. 2016 Türkiye’si ile 1933 Almanya’sının benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Yüceer, “O zaman da, tek adam, tek parti gündemi belirlerken, bugün de aynı durumdayız. Muhalefet eziliyor, ifade özgürlüğü ve hukuk yok sayılıyor, muhalefet susturuluyor. Halk istikrar beklentisinden vazgeçti. Korku, endişe ve gelecek kaygısıyla uçuruma sürükleniyoruz ama kurtuluş var. Kurtuluş sizlersiniz, bizleriz, dışarıdakiler ve Gezi’dekiler'' dedi.

“HİÇBİRİ 12 EYLÜL MAĞDURU DEĞİL''

CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise panelde 1980 öncesini, gençlik hareketlerini ve örgütlü toplum yapısının yok ediliş sürecini anlattı. Tekin, “Örgütlü toplumu dağıtmanın yolu, önce kaos yaratmak. Ardından, siyasi figürler oluşturmak devamında ise vatan, millet, din vs temalar ile süreci beslemektir. Son dönemde de, Ortadoğu coğrafyasında projelerini rahat işletebilecekleri, din teması taşıyan çocuklara ihtiyaç duydular'' diye konuştu. 12 Eylül darbesinin, Türk sol hareketine vurulmuş en büyük darbe olduğunu ifade eden ve amacının örgütlü toplumu yok etmek olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “O dönemde yapılan acımasızca saldırılar, katliamlar için bugün birileri çıkıp , ''Çok acı çektik’ diyorlar. Bana bir tek İslamcının, şu an iktidarda bulunan bir şahısın, karakola uğradığını gösterin. Hiçbirinin de mağduriyeti yok’’ dedi.

“IŞIK TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
?Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi ile ortaklaşa düzenledikleri panele, vatandaşlar tarafından gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür aydınlatıcı bilgilerin verildiği panel ve konferansların daha da artması gerektiğini vurgulayan Çetin, “Çukurova Belediyesi ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu panel içerisinde, bulunduğumuz bu ülke gündeminde geleceğe ışık tutuyor, umut veriyor. Panelimizle her ay vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. (ANKA)

"Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı!" haberi, 30 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tekin: 12 Eylül'de tek İslamcı mağdur olmadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
Politika Haberleri