Tekme atan adam

Tekme atan adam

Tekme atan adam Prof. Dr. Coşkun ÖzdemirOtobüste şortlu genç hemşireye tekme atan adam için 9 yıl hapis istenmiş. Doğrusu hep birlikte suçladığımız bu insanı şimdi içimden savunmak geliyor. Bu adam 9 yıl hapsi hakketmiyor. Bakın inceleyin,...

Prof. Dr. Coşkun Özdemir

Otobüste şortlu genç hemşireye tekme atan adam için 9 yıl hapis istenmiş. Doğrusu hep birlikte suçladığımız bu insanı şimdi içimden savunmak geliyor. Bu adam 9 yıl hapsi hakketmiyor. Bakın inceleyin, nerede hangi evde doğmuş hangi ortamda büyümüş gelişmiş hangi koşullarda yaşam mücadelesi vermiştir. O ortamın o çevrenin ona verdiği, ilham ettiği değerleri düşünün. Zarar vermek, kötülük yapmak için mi tekme atıyor bu insan? İnandığı bir din, bir inanç sistemi var. Bunu Allah'ın emri sanıyor. IŞİD'cinin savunmasına dikkat ettiniz mi? “Beni neyle suçluyorsunuz, ben Allah'ın emirlerini yerine getiriyorum'' diyor.

Peki bırakın sağlıklı yetişme fırsatını bulamayan insanlarımızı, 3 profesörümüzün müziğin her türlüsünü günah ilan etmesine ne diyeceksiniz? Ya kadının sesli gülmesini, yalnız sokağa çıkmasını, nişanlısının elini tutmasını yasaklayan Diyanet'i nasıl yorumlayacaksınız?

Ak saçlı yaşlı hocasının elini sıkmasını da ona göre Allah yasaklıyor. Kimlerin cennete layık olduğunu peşinde on binleri sürükleyen Cübbeli hoca tayin ediyor. Cehenneme gidecekler için de yanmayan kefenler var!

İşte böyle bir din ve en büyük en yüce bir varlık yerine , böyle bir Allah ve böyle inançların hüküm sürdüğü, çocuğun doğumundan bu yana bu tür kör inançların baskısı altında olduğu bir toplumda insanlar tekme de, sopa da atar, kelle de keser.

Bu akıldan, sağduyudan, insancıllıktan uzak kalmış birey olamamış kişiler, bu sağlıksız toplumun ürünleri ve kurbanlarıdır. Binlerce, onbinlerce, yüzbinlerce insan toplumun geri kalmışlığının kurbanlarıdırlar.

Hiç kuşkunuz olmasın hapishanelerde on binlerce kurban yatıyor. Böylece çağ dışı bir eğitim ve icraatla milli irade de çarpıtılmış oluyor. Binlerce defa yineledim Atatürk aydınlanmasının ardından ülkenin feodalitesi, ağası, aşireti ile işbirliği yapan politikacılar yurttaşları akıldan, bilimden, aydınlanmadan uzak bırakmışlar onların özgür bireyler olmasına izin vermemişlerdir.

Bugün yoksulluk içinde, cehalet içinde Osmanlılık hayali gören politikacılarımız ve onların peşinden giden milyonlarımız var. Hilafet bayrağı açanlar var. Cumhuriyet parantezini kapatmak isteyenler var. "10 kasımlarda anıtkabire gideceğinize kenefe gidin" diyenler var. İnanılır gibi olmasa da kafa kesen IŞİD'cilere sempati besleyen milyonlarca insanımız olduğu saptanıyor.

'' Peygamber efendimizin ölümünden 2 saat sonra islam dininde tahrifat başlamıştır, Arap ülkelerindekinin %100 ü bizdekinin %95 beşi uydurma şeylerdir'' diyen, Allah ile aldatmayı anlatan Yaşar Nuri Öztürk bunları ne güzel ifade ediyordu, çok çabuk kaybettik onu.

Bütün bunların günahını bunun sorumluluğunu taşıyanlar tarihin lanetli çukurunda yer alıyorlar,  Yaşayanlar, günahları ve ihanetlerini sürdürerek.      

"Tekme atan adam" haberi, 21 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Tekme atan adam haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tekme atan adam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  2. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  3. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  4. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  5. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  6. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  7. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  8. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  9. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  10. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  11. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  12. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  13. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  14. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  15. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  16. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  17. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  18. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  19. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  20. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
ABC Kritik Haberleri