'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!'

'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!'

'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!' CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur'' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaptığı yazılı...

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur'' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Arslan "Cumhurbaşkanı, 24 Haziran tarihli iftar yemeğinde “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur'' demek suretiyle bizleri şaşırtan, teröristleri öven, onları gururlu ve onurlu gören talihsiz bir ifade kullanmıştır.Cumhurbaşkanın bu ifadesini şiddetle reddediyorum ve kınıyorum. Açıkça terörist sempatisi içeren bu ifadeler, bir bilinçaltının dışavurumudur." dedi.

Arslan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Terör ve teröristle sıkı pazarlığa oturan, Oslo, Dolmabahçe, Kandil, Habur ve İmralı’da devletin gücünü küçülten ve utanılacak bir noktaya sürükleyen talimatları veren bir kişi, bunları unutmuş, terörün verdiği acı karşısında artık sözün bittiği yere gelmiş, terörü övme gafletine dahi düşmüştür.

Önce teröristlerle “Görüşen şerefsizdir'' diyen kişi sonra “Evet, görüşme talimatını ben verdim'' demiş, bugün de “Görüştüklerimiz kadar gururlu ve onurlu olalım'' sözüyle makamına ve milletine ihanet etmiş,onurlu ve gururlu Türk Milletini incitmiştir.

Her gün yeni bir skandalla ve toplumu geren tutumuyla gündemi değiştirmek için konuşuyorsa bilemem ama, bu sözlerin tersinden bakıldığında, devletin tepesinde oturan Cumhurbaşkanı, Türk Milletinin gururlu ve onurlu olmadığını mı söylemek istiyor?

Yıllarca Türklüğü ağzına almayan, 'her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyen, ümmet için Türk Milleti diyemeyen Erdoğan bugün terörü ve teröristi onur çıtasına oturtmuş, açıkça bir kez daha terörü övmüş, teröre yardım ve yataklık suçu işlediği bir kez daha ortaya çıkmış, sayısız İmralı, Oslo, Kandil ve Habur skandalına bir yenisini eklemiştir.

ASKER VE POLİS BU SÖZLE KAHROLDU

Türk Milleti olarak bu sözlerle bir kez daha çok incinmiş bulunmaktayız. 

Cumhurbaşkanı bu sözünü dinleyen askeri ve polisi terör bölgesinde nasıl bir ruh haline getirdiğinin bilincinden uzak, beklenmedik bir açıklamayla terörü ve teröristi öven bir açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanı bu talihsiz açıklaması nedeniyle Türk Milletinden,Türk Askerinden ve Türk Polisinden özür dilemelidir.

Cumhurbaşkanı teröristin sözümona gururunu millete örnek gösterdiği sözlerine açıklık getirmeli ve düzeltmelidir.

BU SÖZLER, SARAY'IN TERÖR PAZARLIĞININ SONUCUDUR

Burada, güzel ülkemizin insanlarını terörist seviyesine indirgeyen ve ölçekleyen bu aşağılayıcı ifade, Saray’ın bugüne kadarki terör pazarlıklarının bizi kahreden bir sonucudur.

Milletin gurur ve onurunu incitenler, bugün teröristi gurur ve onur terazisi saymış, milletten daha fazla dinledikleri terör gruplarını kendilerine ölçü haline getirmiştir. Bu ifadelerin hızla düzeltilmesi ve Türk Milleti’nden özür dilenmesi gerekmektedir.

SAVCILAR DA HAREKETE GEÇMELİ

Türk Ceza Kanununa göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Cumhuriyetin savcıları harekete geçip bu durumu araştırmalı, teröristlere moral destek veren, onları onurlu ve cesur gören Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatmalıdır."

"'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!'" haberi, 25 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Teröristi öven bir cumhurbaşkanı var!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  2. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  3. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  4. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  5. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  6. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  7. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  8. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  9. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  10. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  11. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  12. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  13. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  14. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  15. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
  16. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  17. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  18. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  19. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  20. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
Politika Haberleri