'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var'

'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var'

'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var' CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmada söylediği, 'Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu...

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmada söylediği, 'Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur' sözleriyle teröristi övdüğünü belirterek, bu sözlerini şiddetle kınadığını söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar yemeğinde yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Kullandığı sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilinçaltının dışavurumu olduğunu öne süren Arslan, "Terör ve teröristle sıkı pazarlığa oturan, Oslo, Dolmabahçe, Kandil, Habur ve İmralı'da devletin gücünü küçülten ve utanılacak bir noktaya sürükleyen talimatları veren bir kişi, bunları unutmuş; terörün verdiği acı karşısında artık sözün bittiği yere gelmiş, terörü övme gafletine dahi düşmüştür. Her gün yeni bir skandalla ve toplumu geren tutumuyla gündemi değiştirmek için konuşuyorsa bilemem ama, bu sözlerin tersinden bakıldığında, devletin tepesinde oturan Cumhurbaşkanı, Türk Milletinin gururlu ve onurlu olmadığını mı söylemek istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllarca Türklüğü ağzına almadığını belirten CHP'li Milletvekili Arslan, "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen, ümmet için Türk Milleti diyemeyen Erdoğan, bugün terörü ve teröristi onur çıtasına oturtmuş, açıkça bir kez daha terörü övmüş; teröre yardım ve yataklık suçu işlediği bir kez daha ortaya çıkmış; sayısız İmralı, Oslo, Kandil ve Habur skandalına bir yenisini eklemiştir. Türk Milleti olarak bu sözlerle bir kez daha çok incinmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanı bu talihsiz açıklaması nedeniyle Türk Milletinden, Türk askerinden ve Türk polisinden özür dilemelidir. Güzel ülkemizin insanlarını terörist seviyesine indirgeyen ve ölçekleyen bu aşağılayıcı ifade, sarayın bugüne kadarki terör pazarlıklarının bizi kahreden bir sonucudur" diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milletten özür dilemesini isteyen Arslan, savcıları da göreve çağırdı. Arslan, "Türk Ceza Kanunu'na göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Cumhuriyetin savcıları harekete geçip bu durumu araştırmalı, teröristlere moral destek veren, onları onurlu ve cesur gören Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatmalıdır" dedi.

"'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var'" haberi, 25 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Teröristi öven Cumhurbaşkanı var' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  2. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  3. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  4. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  5. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  6. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  7. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  8. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  9. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  10. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  11. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  12. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  13. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  14. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  15. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  16. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  17. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  18. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  19. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  20. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
Politika Haberleri