Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anlattı

Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anlattı

Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anl... Canlı bombanın havalimanındaki vatandaşları taramasını son anda engelleyen polis yaşadıklarını anlattı. Polis memuru olay sırasında Kalaşnikofla vurulmuş ancak o an yaralandığını fark etmemiş. THY Yönetim Kurulu Başkanı...

Canlı bombanın havalimanındaki vatandaşları taramasını son anda engelleyen polis yaşadıklarını anlattı. Polis memuru olay sırasında Kalaşnikofla vurulmuş ancak o an yaralandığını fark etmemiş. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, polis memuru Y.D.'nin sözlerini şöyle anlattı: Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. 'Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim' dedi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşanan terörist saldırıda bir havalimanı polisi vatandaşlara ateş açan teröristi vurmuştu. Canlı bombayı yaralayıp vatandaşları taramasının önüne geçen polis memurunun yaralı olduğu öğrenildi.

THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI ANLATTI

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise  havalimanına saldırı esnasında teröristlerden birini etkisiz hale getirirken yaralanan polis memuru Y.D'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Aycı, "Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. 'Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim' dedi" diye konuştu.

FÜNYESİNİ GÖRMÜŞ

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle kahramanca karşı koyduklarını dile getiren İlker Aycı, “Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elinde ki silahıyla, kaleşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Bu kardeşimizi hastane de ziyaret ettik. Biz dün gece o kardeşimizi ziyarete gittik hastanede. Kaleşnikof isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adamın fünyesini ve patlatma üzerine olduğu için olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyor. Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar içinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler. Konuşabilecek durumda. Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabi üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum. Şoku atlatmış'' dedi.

TERÖRİSTİ ENGELLEYEN GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU YAŞAMINI YİTİRDİ

Atatürk Havalimanı’nda dün akşam yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren isimlerden biri de Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu… Gümrük kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sakaroğlu silahlı teröriste ilk müdahale eden isimlerdendi. Adının yazılmasını istemeyen kaynak “Saldırgan, ilk kontrolün olduğu noktadan geçiyor. Ve elinde silahla taraya taraya gidiyor. O sırada, Umut, terörist ile karşı karşıya geliyor. Umut da silahlıydı. Ve saldırgana müdahale ettiğini değerlendiriyoruz. O müdahale sonrası saldırgan üzerindeki bombayı patlıyor. Patlama, gelen yolcuları bekleyen kişilerin olduğu alana çok yakın. Maalesef Umut Sakaroğlu da o anda şehit oldu. Eğer Umut’un o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olabilecekti'' dedi. Üç yıldır İstanbul’da Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Sakaroğlu’nun cenazesi bugün İstanbul AHL’de düzenlenecek tören sonrası memleketi Hatay’a gönderilecek.

"Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anlattı" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anlattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Teröristi vuran polis o an yaşadıklarını anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri