TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup

TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup

TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup İsmail Kahraman'ın, Küba Devrimi'nin önderlerinden Ernesto Che Guevara'ya yönelik sarf ettiği sözlere bir tepki de Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği'nden geldi. TKH Gençliği, İsmail Kahraman'a yönelik kaleme alınan açık...

İsmail Kahraman'ın, Küba Devrimi'nin önderlerinden Ernesto Che Guevara'ya yönelik sarf ettiği sözlere bir tepki de Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği'nden geldi. TKH Gençliği, İsmail Kahraman'a yönelik kaleme alınan açık mektupta şu ifadelere yer verdi;

"Bu ülkenin değerleri sizde değil, Che’dedir!

İsmail Kahraman'a açık mektup,

Biz komünist gençler olarak yaptığınız açıklamayı dinledik ve bu mektubu kaleme almaya karar verdik. Yaptığınız açıklamada bu ülke gençlerinin Dünya'da eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi haline dönüşmüş Ernesto Che Guevera'nın sahiplenilmesinden "hicap duyduğunuz" anlaşılıyor. Bu ülkenin değerlerinin farklı olduğunu, Che'nin "bir eşkıya" olduğunu düşünüyorsunuz. Halbuki ne bu ülkenin değerleri farklı, ne de Che bir eşkıya.

Düşünceleriniz tıpkı Che'yi Bolivya'da katleden askerlerin sahip olduğu silah gibi Amerikan malıdır!

Emperyalizmin ürettiği gericilik ve düşünce biçimi sizin görüşleriniz de somutlanmış durumda. Daha bir buçuk ay önce bu ülkede Amerikancı bir müdahale yapılırken, aslında sizin de safınız ve kökeniniz aynı yerden geliyordu. Size sadece kendi kişisel tarihinizden bir örnekle gerçeği hatırlatmak isteriz:

6.Filo Türkiye'ye geldiğinde kıblenizi 6.Filo belleyerek alnınızı secdeye koymuştunuz. Bununla da yetinmemiş ABD emperyalizmine karşı işçilerin ve gençlerin yaptığı yürüyüşe sinsice saldırmış ve kan dökmüştünüz.

Sizin tarih dediğiniz, değer dediğiniz işte böyle bir tarih ve değerdir. Anlayamazsanız daha açık bir biçimde ifade edelim.

Sizin değerleriniz, Amerikancılıktır, işbirlikçiliktir.

Sizin değerleriniz, aydınlanmanın düşmanı gericiliktir.

Sizin değerleriniz, emeğin ve eşitliğin düşmanı sermaye seviciliktir.

Onun için siz Che'nin eşkıya olduğunu düşünürken, bu ülke gençliği Che'nin emperyalizme karşı duruşun simgesi olduğunu düşünüyor.

Onun için gençlik Che'nin yolundan gidiyorken, siz sadece soyadınızdan ve konumunuzdan menkul bir adam haline dönüşüyorsunuz.

Ancak size bir gerçeği daha hatırlatalım; tarih sadece eşitliğin ve özgürlüğün yanında olanları "kahraman" yapar, onun karşısında olanları değil.

Yanıldığınız bir konuyu daha açmak istiyoruz. Bu ülkenin değerleri dediğiniz şey; sizinkilerin icat ettiği uzak geçmiş seviciliğidir. Halbuki bunun yukarıda temsil ettiğiniz değerlerin üzerini örtmek için kullandığınız bir örtü olduğu gün gibi açık.

Anadolu topraklarının tarihi sadece bir sultan ve ailesinin tarihi değil, Pir Sultan'ların, Bedreddinler'in, Köroğulları'nın, Demirci Mehmet Efe'lerin tarihidir. Bu tarihte daha niceleri var ve var olmaya devam ediyor. Üstelik sadece bu değil, Che'de, Lenin'de, Marks'ta bu ülkenin değerleridir. Çünkü adını saydığımız diğerleri gibi bu isimler de Dünya'nın geriye kalanında olduğu gibi işçi sınıfının ve emekçilerin tarihinin bir parçasıdır. Tüm ülkelerde bu tarihin değerleri bir ve ortaktır.

Biliyoruz, insan yedisinde neyse, yetmişinde de o olur. Sizin değişmeyeceğinizi, karanlığın ve işbirlikçiliğin temsilcisi olmaya devam edeceğinizi çok iyi biliyoruz. Sonuçta görevinizi yerine getiriyorsunuz ama gençler de kendi görevlerini yapıyorlar. O görev; okumuş insanın emekçi halkına karşı sorumluluğudur. Tıpkı bir doktor olan Che gibi, biz de emperyalizmle ve yoksullukla mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

Che'nin dediği gibi: "Zafere kadar daima!"

TKH Gençliği"

"TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup" haberi, 29 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri