Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini sevdirmeye çalışsın' yanıtı!

Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini sevdirmeye çalışsın' yanıtı!

Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini... İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) bütçe görüşmelerinde meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin 2017 bütçesini sundu. Prosedür gereği CHP ve AKP grubu temsilcileri de bütçeye katkıda bulunmak ve eleştirilerini...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) bütçe görüşmelerinde meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin 2017 bütçesini sundu. Prosedür gereği CHP ve AKP grubu temsilcileri de bütçeye katkıda bulunmak ve eleştirilerini sunmak üzere söz aldı. 

Bütçeye yönelik eleştirilerini sıralayan CHP'li Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın Kadir Topbaş'ın FETÖ soruşturması nedeniyle tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki sözleri tartışma yarattı. 

CHP'Lİ ÜYE TOPBAŞ'A DAMADINI SORDU

CHP Grubu adına söz alan Tarık Balyalı, "Bir belediye başkanı düşünün, elindeki imkanları kullanarak damadının yapmış olduğu inşaatlara fazladan imar hakkı vererek haksız bir rant yaratacak ve daha sonra kendisi de şirketleri aracılığıyla bu ranttan payını alacak. Ne düşünürsünüz? Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan damadına sağladığı inşaat rantı ve oradan şirketi aracılığıyla aldığı 5 tane gayrimenkul bu mecliste konuşuldu, soru önergesi verildi, basında yer aldı ancak Sayın Başkan bu iddialara yalan bile demedi, tek kelime etmedi. Biz en azından bugün kendisinden iddialara yanıt vermesini, yalansa yalanlamasını istiyoruz" dedi.



"BURADA BUNU DİLE GETİREN NE KAZANACAK, CHP KENDİNİ SEVDİRSİN"

Topbaş, "Bütçe konuşulurken farklı atmosferlerde gezmek, uzay çapında yaşamak gibi bir şey. Defalarca söylendiği, basına yansıdığı halde, halen -eski tabirle 'temcit pilavı' gibi- siyaset ürettiğini zannetmek farklı bir şey. Cevap verilmez bile. Ben yakınlarımla ilgili konu geldiğinde açık ve net olarak Hz.Muhammed'in "Hırsızlık yapan, kızım Hz.Fatıma da olsa, yine elini keserim' dediğini ifade ettim. Diğer iddialarla ilgili cevaplar medyada yer tuttu. Burada bunu dile getiren ne kazanacak. Kadir Topbaş'ın milletin gözündeki yerini aşağı çekemezsiniz. Bu millet inandığı ve güvendiği için İstanbul'da 3 dönemdir görev yapıyorum" dedi. CHP'nin siyaset çizgisini eleştiren Topbaş, "Bir yerlere gelmek için başkalarını karalamak yerine kendinizi sevdirmeye çalışınız" ifadelerini kullandı.

"'YARGIYI ETKİLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ' DİYE SORARLAR"

"Kadir Topbaş'ın bu şehre maliyeti sıfırdır. Bunu herkes biliyor. Hiçbir şey yapışmaz bize, üzerimizde iz bırakmaz. Hamdolsun. Biz kendimizi biliyoruz, İstanbullular da bizi biliyor" dedi.

Yargı sürecinin devam ettiğini vurgulayan Topbaş, "Benim ailemle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargıya intikal etmiş konularda hassasiyet gösterip, bağımsız yargıya saygı göstermek lazım. 'Burada konuşarak yargıyı etkilemek mi istiyorsunuz' diye sorarlar insana. Yargı mı etkilensin" dedi.

Topbaş sözlerini "Gururla mutlulukla söyleyeceğim: Rabbim bana bu ülkeye, bu şehre hizmete fırsat verdi. Ve ben adeta bir ibaret gibi gördüğüm bu işi onurla yapmaktayım" diyerek sözlerini noktaladı.

"Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini sevdirmeye çalışsın' yanıtı!" haberi, 18 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini sevdirmeye çalışsın' yanıtı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Topbaş'tan 'Damat' eleştirisine 'CHP kendini sevdirmeye çalışsın' yanıtı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri