Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile protesto edildi

Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile protesto edildi

Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile... ABD Başkanı Donald Trump'ın sığınmacılara ve bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarına getirdiği ülkeye giriş yasağı Amerika genelinde on binlerce kişinin katıldığı protesto eylemlerine neden oldu. New York'ta Battery Park'ta...

ABD Başkanı Donald Trump'ın sığınmacılara ve bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarına getirdiği ülkeye giriş yasağı Amerika genelinde on binlerce kişinin katıldığı protesto eylemlerine neden oldu. New York'ta Battery Park'ta toplanan binlerce protestocu, 'Hepimiz Müslümanız' yazılı dövizler taşıyarak Trump'ın hedef aldığı Müslümanlarla dayanışma örneği gösterdiler. 

Battery Park'tan, New York'un adliye sarayların bulunduğu Foley Meydanı'na kadar 'Yasaklara, duvarlara hayır', 'Korkuya, nefrete hayır, sığınmacılara evet', 'Hepimiz Müslümanız', 'Müslümanların ve hepimizin haklarını savunun', 'Gerçeklere dayalı politikalar üretin, korkulara değil' yazılı dövizlerle birlikte yürüyen protestoculara bazı senatörler ve milletvekilleri de destek verdi. 

PROTESTOYA ALAN BEBEĞİN FOTOĞRAFI İLE KATILDI
Protestoya, DHA muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği ve Suriyeli sığınmacılar krizinin simgesi haline gelen 3 yaşındaki Alan Kurdi'nin fotoğrafı ile katılan Alman vatandaşı Claudia Hergen, Trump'ın göçmen ve sığınmacılara yönelik yasaklama kararlarını 'acımasızlık' olarak niteledi. DHA'ya konuşan Hergen, "Ben Almanım, burada New York'ta yaşıyorum. Trump'ın aldığı kararların hepimizi etkilediğini düşünüyorum. Biz şimdi burada göçmeniz, anne babalarımız göçmendi. Çıkarılan bu özel kararnamenin acımasız olduğunu düşünüyorum. Çünkü en büyük acıyı en çok ihtiyacı olanlara, sığınmacılara, kadınlara, çocuklara, Suriyelilere, Iraklılara çektiriyor. Irak Amerikalılar tarafından işgal edildi sonra da yüzüstü bırakıldı" diye konuştu. 

16 EYALETİN BAŞSAVCISI KARARNAMEYİ KINADI
Donald Trump'ın, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesi, ABD'de 16 eyaletin başsavcısı tarafından kınandı. New York, Washington D.C, California, Pennsylvania, Massachusetts, Hawaii, Virginia, Oregon, Connecticut, Vermont, Illinois, New Mexico, Iowa, Maine, Maryland ve Washington eyaletlerinin başsavcılarının imzalarının yer aldığı kınama bildirisinde başsavcılar, bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnameyi 'Anayasaya ve ABD değerlerine aykırı ve yasa dışı' olarak niteledi. Başsavcılar bildiride, "130 milyondan fazla Amerikalı ve eyaletlerimizdeki yabancıların başsavcıları olarak, Başkan Trump'ın anayasaya ve ABD değerlerine aykırı ve yasa dışı kararnamesini kınıyoruz. Dini özgürlük, ABD'nin temel bir ilkesidir, her zaman öyle olacaktır ve hiçbir başkan bu gerçeği değiştiremeyecektir" dedi.  

alan.jpg

TRUMP YASAK MÜSLÜMANLARA YÖNELİK DEĞİL
ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü başkanlık özel yetkisini kullanarak imzaladığı ve ülkede geniş çaplı protesto gösterilerine yol açan kararnamenin Müslümanlara yönelik olmadığını savundu. ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Yabancı Basın Merkezi tarafından, ABD'de görev yapan yabancı gazetecilerle de paylaşılan yazılı açıklamada Trump, "Amerika göçmenlerin gurur verici bir ülkesidir ve zulümden kaçan kişilere merhamet göstermeyi sürdüreceğiz. Ancak bunu vatandaşlarımızı ve sınırlarımızı koruyarak yapacağız. Amerika her zaman cesurların, özgürlüğün ülkesidir. Özgür ve güvenli tutmayı sürdüreceğiz. Bunu medya da biliyor ancak kabullenmeyi reddediyor" dedi.

Uyguladığı politikanın eski ABD Başkanı Barack Obama'nın, 2011 yılında Irak'tan mülteci gelişini askıya aldığı politika ile aynı olduğunu aktaran Trump, "Kararnamede adı geçen yedi ülke daha önce Obama yönetimi tarafından terör kaynakları olarak tanımlanan ülkelerdendir. Açıkçası bu medyanın yanlış gösterdiği gibi Müslümanlara yönelik bir yasak değildir. Bu din ile ilgili değil, terör ve ülkemizin güvenliğini korumakla ilgilidir. Bu karardan etkilenmeyen, çoğunluğu Müslüman olan 40'tan fazla farklı dünya ülkesi var dedi. Suriye'deki korkunç insani krizle yüz yüze kalan insanlar için samimi duyguları olduğunu belirten Trump, ancak ilk önceliklerinin ABD'yi korumak ve hizmet etmek olacağını vurguladı ve Başkan olarak acı çeken herkese yardım etmenin yollarını bulacağım" ifadelerini kullandı.

Donald Trump'ın geçen Cuma günü imzaladığı başkanlık kararnamesi, ABD'nin sığınmacı kabulü programının 120 gün süreyle askıya alınması ve 7 Müslüman ülke vatandaşlarına 90 gün süreyle ülkeye giriş yasağı getirilmesini öngörüyor. Bu ülkeler İran, Irak, Suriye, Libya, Yemen, Somali ve Sudan olarak sıralanıyor.

"Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile protesto edildi" haberi, 30 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile protesto edildi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump New York'ta 'Alan Bebek' fotoğrafı ile protesto edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Dünya Haberleri