Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı

Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı

Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı Yıldız Holding'e dönük, "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından, Yıldız Holding'den konuyla ilgili açıklama geldi. Bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilen...

Yıldız Holding'e dönük, "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından, Yıldız Holding'den konuyla ilgili açıklama geldi. Bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, yasal haklarının saklı tutulduğu ifade edildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını paylaştı.

Yıldız Holding'in Odatv'de yer alan haber üzerine yaptığı açıklamada, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen, Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi.

Yıldız Holding tarafından tekzip edilen ve Odatv'de yer alan, "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" başlıklı haberle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: "Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cemaatçi Kaynak Holding'in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğunu iddia ederek operasyon imasında bulundu."

Sabah gazetesinde yer alan yazıda ise, Kaynak Holding'in Türkiye'de büyük bir grup ile ilişkisi olduğuna dikkat çekilmiş ancak grup adı yer almamıştı. Gazetedeki haberde Güngör'ün, "Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş... Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar" ifadeleri yer almıştı.

HİSSELER DÜŞTÜ

Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisseleri bugün sert düşüşle karşılaşırken saat 14:12 itibarıyla Ülker Bisküvi yüzde 11.11 düşüşle 16.17 TL'den, Bizim Toptan yüzde 12.67 kayıpla 10.2 TL'den, Gözde Girişim yüzde 11.65 düşüşle 1.82 TL'den, Kerevitaş hisseleri de yüzde 9.76 kayıpla 36.42 liradan işlem görüyor. TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi. 

MURAT ÜLKER DE TWEET ATTI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, konuyla ilgili olarak Twitter adresinden haberleri yalanlayan bir mesaj paylaştı. Ülker mesajında, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı" haberi, 14 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ülker'den 'FETÖ operasyonu' yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  2. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  3. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  4. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  5. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  6. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  8. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  9. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  10. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  11. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  12. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  13. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  14. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  15. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  16. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  17. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  18. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  19. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  20. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
Gündem Haberleri