Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şiddeti terket

Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şiddeti terket

Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şi... CHP’li Umut Oran, PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunurken, kazılan hendeklerin AKP’nin baskıcı anlayışına hizmet ettiğini belirtti. Umut Oran, “PKK’nın yarattığı vahşet ortamından faydalanmak için her türlü...

CHP’li Umut Oran, PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunurken, kazılan hendeklerin AKP’nin baskıcı anlayışına hizmet ettiğini belirtti. Umut Oran, “PKK’nın yarattığı vahşet ortamından faydalanmak için her türlü baskıyı arttıran ve hukuksuzluğu sıradanlaştıran AKP iktidarına karşı mücadele etmek de zorunludur'' dedi.

“Bu millet ve bu ülke AKP parti-devletinin zulmü altında acı çekmektedir. Halkımız bu büyük tehlikeyi bir an evvel görmek, yeniden umutlu yarınların hayalini kurabilmek için örgütlenmek ve mücadele etmek zorundadır. Başka bir kurtuluş yolu yoktur. Türkiye, AKP’nin otoriter zihniyetini de PKK’yı da aşmak zorundadır.''

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunurken, kazılan hendeklerin AKP’nin baskıcı anlayışına hizmet ettiğini belirtti. Umut Oran, “PKK’nın yarattığı vahşet ortamından faydalanmak için her türlü baskıyı arttıran ve hukuksuzluğu sıradanlaştıran AKP iktidarına karşı mücadele etmek de zorunludur. Bu millet ve bu ülke AKP parti-devletinin zulmü altında acı çekmektedir. Halkımız bu büyük tehlikeyi bir an evvel görmek, yeniden umutlu yarınların hayalini kurabilmek için örgütlenmek ve mücadele etmek zorundadır. Başka bir kurtuluş yolu yoktur. Türkiye, AKP’nin otoriter zihniyetini de PKK’yı da aşmak zorundadır'' dedi.

Umut Oran, bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti’nin en vahşi terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığı bugünlerde, geniş toplum kesimleri; AKP’nin ve yaptığı her kanlı eylemle AKP’nin otoriter yönetim anlayışına hizmet eder duruma gelen PKK’nın gerici ve bölücü tehditleriyle karşı karşıyadır.

Düne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı müzakere masaları kuran AKP ve PKK, bugün de rejim değişikliği tehdidini teşvik eden politikalar gütmektedir.

Özellikle PKK, uyguladığı vahşi terör eylemleriyle, yaptığı ırkçı açıklamalarla, şehirlerin ortasına “hendek'' kazarak AKP’nin baskıcı anlayışına hizmet etmektedir.

Şüphesiz ki PKK bir terör örgütüdür. PKK’nın ya da başka adlarla masum insanları bombalayan yan kuruluşlarının saldırıları insanlık ve nefret suçudur, hiçbir koşulda kabul edilemez. Hangi etnik kökenden olursa olsun tüm yurttaşlarımızın PKK’ya ve teröre karşı “amasız'', “fakatsız'' karşı durması demokratlığın ve insanlığın gereğidir. Türkiye’nin demokrasi kültürüne ve hukukun üstünlüğüne inanan her vatandaşı için PKK’yı lanetlemek bir görev ve sorumluluktur.

Bu anlamda ilk adım olarak tüm siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin ve halkımızın “PKK’ya Derhal Silah Bırakma!'' çağrısı yapması gerekmektedir. HDP ve ilişkili yapıları PKK’yla olan tüm bağlarını koparmalıdır. Demokrasiyi, PKK’nın kanlı silahlarının gölgesinden kurtarmak hem Kürt kökenli yurttaşlarımızın hem de tüm demokrasi âşıklarının asli görevi olmalıdır. Halkın oylarıyla seçilen ve diğer 3 partiyle birlikte TBMM’de milletin iradesini temsil eden HDP’nin PKK’ya karşı net tavır alması bölge halkının da özgürleşmesi için bir fırsat yaratacaktır. PKK’dan kurtulmuş olan bir Türkiye’de çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığı görülecektir.  Türkiye’nin huzur içinde yaşayacağı o günlere ulaşmak için ben de “PKK’yı Derhal Silah Bırakmaya'' ve demokrasimizin üstünden kanlı gölgesini çekmeye çağırıyorum. Bugüne kadar PKK’yla yakın ya da uzak ilişki içine girmiş olan her bir yurttaşımızın da PKK’ya karşı net tavır alması gerektiğine inanıyorum.

Ancak tek başına bu tavır yeterli değildir. PKK’nın yarattığı vahşet ortamından faydalanmak için her türlü baskıyı arttıran ve hukuksuzluğu sıradanlaştıran AKP iktidarına karşı mücadele etmek de zorunludur. Türkiye, büyük bir hızla otoriterleşerek, hak ve hukuk tanımaz bir parti-devlet yapısına dönüşmüştür. Devletin tüm gücünü elinde toplayıp keyfi yönetim anlayışının aygıtı haline getirmek isteyenler, köklü Cumhuriyet geleneğimizi de hiçe saymaktadır. Ülkemizi sonu gelmez bir kaosa sürükleyecek ve demokrasiyi rafa kaldıracak olan “başkanlık hedefi'' de hiçbir şekilde ülkemizin ve milletimizin yararına değildir.

Yaşadığımız günler kaos günleridir ve gidişat, toplu bir yıkımı işaret etmektedir.

Bu millet ve bu ülke AKP parti-devletinin zulmü altında acı çekmektedir. Halkımız bu büyük tehlikeyi bir an evvel görmek, yeniden umutlu yarınların hayalini kurabilmek için örgütlenmek ve mücadele etmek zorundadır. Başka bir kurtuluş yolu yoktur. Türkiye, AKP’nin otoriter zihniyetini de PKK’yı da aşmak zorundadır.

Bu itibarla her yaştan halkımızı bir kez daha cesur olmaya, güzel yurdumuzu zindana çevirenlere karşı uyanık olmaya ve Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda yürümeye çağırıyorum. “

"Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şiddeti terket" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şiddeti terket haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Umut Oran: Ey PKK, derhal silahı bırak ve şiddeti terket 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Politika Haberleri