Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto edilmesin' diye taraftar alınmayacak

Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto edilmesin' diye taraftar alınmayacak

Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto e... Galatasaray'ın stadı TT Arena’nın açılışında yuhalanan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena’da bu kez ''riske’ girmedi. Erdoğan’dan ''Görülmüştür’ damgası olmayan Vodafone Arena’ya alınmayacak. Beşiktaş’ın 350...

Galatasaray'ın stadı TT Arena’nın açılışında yuhalanan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena’da bu kez ''riske’ girmedi. Erdoğan’dan ''Görülmüştür’ damgası olmayan Vodafone Arena’ya alınmayacak. 

Beşiktaş’ın 350 milyon TL’ye mal olan stadı Vodafone Arena bugün açılıyor. 15.30’daki açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Olası tepkilerden korkulduğu için açılışa taraftar alınmayacak, ''Saray’dan onaylı 6 bin kişi, muhteşem stadın açılışını tribünden izleyebilecek.

Açılışa 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Schuster başta olmak üzere Beşiktaş’ın eski teknik direktörleri, futbolcuları ve yöneticileri de katılacak. Açılışa alınmayacak Çarşı taraftar grubunun bir organizasyon yapmasından çekiniliyor.

BASINA DA SANSÜR

Açılış için basına da ''sansür’ uygulandı. Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden Sözcü de açılışta yok. Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkili, “Cumhurbaşkanımızın yer aldığı hiçbir etkinliğe Sözcü gazetesi akredite edilmiyor'' açıklaması yaptı. Stat çevresi düzenlenemediği için ''olay çıkar’ korkusuyla stada seyirci alınmadığı da belirtiliyor.

TT ARENA’DAN DERS ALINDI

Vodafone Arena’nın açılışındaki ''vize’ 15 Ocak 2011’de TT Arena’da yaşananlardan ders alınarak uygulandı. Galatasaray’ın stadı dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış, taraftarın ıslıklaması üzerine Erdoğan stadı sinirle şekilde terk etmişti. Stat hoparlöründen, “Başbakanımız statta’ anonsundan sonra büyük bir taraftar grubu Erdoğan’ı ıslıklamıştı. Aynı protestolar dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar konuşma yaparken de yaşanmıştı. Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in defalarca özür dilemesine rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızgınlığı bitmemişti.

DAVELİLER KATILACAK

Ayrıca eski Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri, siyah-beyazlı takımda geçmiş dönemlerde görev yapmış yerli-yabancı teknik direktörler ve futbolcular da törene davet edildi. Stadyumun kapıları saat 15.30 açılacak. Yaklaşık 6000 davetlinin katılacağı organizasyon Başkan Fikret Orman'ın konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. Video gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Başkan Orman ve yönetim kurulu üyelerinin eşliğinde stadı gezecek. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erecek.

İLK RAKİP BURSASPOR

Beşiktaş takımı Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yarın yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacağı Bursaspor maçıyla bin 66 gün sonra Dolmabahçe'ye dönecek.

Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden siyah-beyazlılar, Bursaspor müsabakasıyla Dolmabahçe'de taraftarının huzuruna çıkacak.

Vodafone Arena'yla 2,5 sezonu aşkın süre sonra evine dönecek Beşiktaş, yeni stadının yapımı sırasında iç saha mücadeleleri için 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı.

Siyah-beyazlılara söz konusu dönemde ev sahipliği yapan statlar Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş oldu.

EN ÇOK İÇ SAHA MAÇI ATATÜRK OLİMPİYAT'TA

Beşiktaş'ın iç saha maçları için en çok Atatürk Olimpiyat Stadı'nı tercih etti.

İkitelli'deki statta 39 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, son dönemde müsabakalarını oynadığı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ise 13 kez ev sahipliği yaptı.

Beşiktaş, Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda 8, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda 4, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında ise birer iç saha maçı oynadı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yaptığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ayrıca 4 lig müsabakası oynayan siyah-beyazlılar, ligdeki diğer iç saha mücadelelerine ise Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda çıktı. 

66 KARŞILAŞMANIN 39'UNU KAZANDI

Beşiktaş, Vodafone Arena'nın yapımı aşamasında çıktığı 66 iç saha maçında 39 galibiyet, 16 beraberlik, 11 yenilgi aldı.

Statsız geçirdiği süre zarfında oynadığı 48 Süper Lig karşılaşmasının 30'unu kazanan siyah-beyazlı ekip, 12 kez berabere kaldı, 6 müsabakada ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında ise iç sahada oynadığı 11 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde edip, tek yenilgisini Belçika'nın Club Brugge takımı karşısında 3-1'lik skorla yaşadı. 

Söz konusu dönemde Türkiye Kupası'nda da 7 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılar, 3 galibiyet ve 4 yenilgi alırken, hiçbir mücadeleden beraberlikle ayrılmadı.

111 KEZ FİLELERİ HAVALANDIRDI, KALESİNDE 60 GOL GÖRDÜ

Beşiktaş, evinden uzakta oynadığı 66 iç saha maçında 111 kez rakip fileleri havalandırdı, kalesinde 60 gol gördü. 

Süper Lig'deki 48 karşılaşmada 84 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlılar, kalesinde 42 gole engel olamadı.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 11 müsabakada 15 gol atıp, 8 gol yerken, Türkiye Kupası'ndaki 7 karşılaşmada ise 12 gol kaydedip, 10 kez topu filelerinden çıkardı.

BU SEZONKİ İÇ SAHA PERFORMANSI

Beşiktaş, sezonun geride kalan bölümünde iç sahada 21 maça çıktı.

Ligde 14, Türkiye Kupası'nda 4, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3 kez rakiplerini ağırlayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 14'ünü kazandı, 3 beraberlik alıp, 4 yenilgi yaşadı.

Söz konusu mücadelelerde 40 gol atan Beşiktaş, 19 kez kalesini gole kapatamadı.   

Beşiktaş özellikle ligde iç sahada yaptığı son 7 karşılaşmayı da kazanarak statsız geçirdiği son dönemi kayıpsız atlatmayı başardı.

"Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto edilmesin' diye taraftar alınmayacak" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto edilmesin' diye taraftar alınmayacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vodafone Arena açılışına 'Erdoğan protesto edilmesin' diye taraftar alınmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Spor Haberleri