Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz

Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz

Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz CHP Adalar İlçe Örgütünün dayanışma yemeğinde bir araya gelen partililer, Cumhuriyetin tüm değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarına söz verdiler.Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçe Örgütünün dün akşam düzenlediği...

CHP Adalar İlçe Örgütünün dayanışma yemeğinde bir araya gelen partililer, Cumhuriyetin tüm değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarına söz verdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçe Örgütünün dün akşam düzenlediği dayanışma yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Büyükada Kapri Lokantası’nda düzenlenen geceye CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP’li eski bakan Ali Topuz, CHP İl Başkan Yardımcısı Ercan Akpolat, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Akyol, CHP Adalar İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve Belediye Meclis Üyeleri,  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Belediye Meclis Üyeleri, Adalar Kent Konseyi Başkanı Sinan Özbek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdurrahman Küçüksarı, CHP Gençlik Kolları ve CHP Kadın Kolları yönetici ve üyeleri, Heybeliada Muhtarı Hüseyin Yay ve Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer, Burgazada Cemevi Başkanı Zeki Kaya’nın yanı sıra çok sayıda ada sakini katıldı.

Türk bayrakları ve CHP bayraklarının açıldığı gece bir şölen havasında geçerken, partililer, yaptıkları konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu durumdan duydukları kaygıyı dile getirdiler ve yaşanılır bir Türkiye için mücadele sözü verdiler.

YARKADAŞ: TEK ADAM REJİMİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Milletvekili Barış Yarkadaş, “Anayasal kılıf altına sokulmaya çalışılan bu diktatörlüğe karşı, bedeli ne olursa olsun hep birlikte direneceğiz ve bu diktatörlüğe teslim olmayacağız!'' dedi. Türkiye’nin bir kaosun içine sürüklenmeye çalışıldığını belirten Yarkadaş, “Eğer birileri, elinde bulundurduğu kamu gücüyle bize diz çöktürebileceğini düşünüyorsa, onlara buradan bir kez daha sesleniyorum: Gelin bu yanlış hesaptan vazgeçin, Türkiye’yi kaosa sürüklemeyin. Yargılanmamak için kurmaya çalıştığınız ve adına  ''başkanlık’ dediğiniz tek adam rejiminize boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir zaman Türkiye’de bu diktatörlüğü kuramayacaksınız!'' diye konuştu.

“CUMHURİYET YAZARLARINA KOMPLO DÜZENLENDİ''

Aynı zamanda gazeteci olan Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının büyük bir komplo ile tutuklandıklarını söyledi: “Biz, Cumhuriyet gazetesine neden saldırdıklarını biliyoruz. Cumhuriyet gazetesi üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşmak istediklerinin farkındayız. Mecliste de dile getirdim, buradan da sesleniyorum: Cumhuriyetle olan hesaplaşmalarınızda hiç bir zaman başarılı olamayacaksınız, hiç bir zaman Cumhuriyeti yenemeyeceksiniz, Cumhuriyetin değerlerini yok edemeyeceksiniz. Bedeli ne olursa olsun, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağız!'' dedi.

AKPOLAT: BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ercan Akpolat ise, “Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.  Cumhuriyet Halk Partisi her zaman, özgürlüğün, bağımsızlığın, demokrasinin teminatı olmuş ve olmaya devam edecektir'' dedi ve herkesi Cumhuriyet’in temel ilke ve değerlerini sahiplenmeye çağırdı.

Ercan Akpolat, konuşmasında hayatları boyunca Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmış Mehmet Bölük ve Sencer Demirel’i de andı, “Onları mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz'' dedi.  

DELİPINAR: PADİŞAHLIK GİBİ BİR BAŞKANLIK KABUL EDİLEMEZ

CHP Adalar İlçe Başkanı Hıdır Delipınar da bir konuşma yaparak, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in tüm değerlerine sahip çıkacakları sözünü verdi.   Başkanlık tartışmalarına da değinen Delipınar, şöyle konuştu:  “Son günlerde, özellikle başkanlık tartışmaları, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizle çelişen bir mecrada seyretmektedir. Yasama ile Yürütmenin karşılıklı enstrümanlarla birbirlerini denetledikleri ve dengeledikleri bir başkanlık sistemi yerine neredeyse yasamanın da üzerinde yer alan, belki de kanun tasarılarının bile başkan tarafından hızlıca yürürlüğe konulacağı ''Türk tipi başkanlık’ tartışmaları içine girmiş bulunmaktayız. Yasamanın yürütmeden bağımsız olması ve yürütmenin müdahalesine karşı konması ülke yönetiminin padişahlık zamanındaki gibi yeniden tek bir kişinin iradesine bırakılmaması açısından oldukça önemlidir. Bu anlamda başkanlık, Cumhuriyet ilkelerinden geriye dönüş demektir ki, bu asla kabul edilemez.''

Konuşmasında basın özgürlüğünün önemini vurgulayan ve Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonları da kınayan Delipınar, “Daha demokratik, özgür ve modern bir Türkiye’de hukuk devleti ilkeleri altında yaşamak için, tüm bu olumsuz gelişmelere karşı çıkacağız. Bu karanlık günleri, ancak  birlik ve beraberlik içinde aşabiliriz'' dedi.

unnamed-(2)-057.jpg

AYTAÇ: TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR SÜRECE GİRDİ

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç da platforma çıkarak, gecenin konuklarına seslendi. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri, sempatizanları, seçmenleri, devrimciler, demokratlar, sosyalistler! Adalar Belediye Başkanı sıfatımın yanında, devrimci kimliğimle, Cumhuriyet Halk Partisi mensubiyetimle konuşuyorum''  diye sözlerine başlayan Aytaç, dakikalarca alkışlandı.

Türkiye’nin tehlikeli bir sürece girdiğine dikkat çeken Aytaç,  “Faşizm, yaşamımızın her yanında bizi tehlikeye doğru sürüklemektedir. Demokratik parlamenter rejimimiz tehlike altındadır.  Artık uzlaşmayla varabileceğimiz bir nokta kalmamıştır. Bizler, Atatürk’ün yolunda devrimci bir şekilde hareket etmek ve bu tehlikeyi bertaraf etmek durumundayız.  Bu anlamda, tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelip mücadele etmesi gerekiyor'' dedi.

Atilla Aytaç, Cumhuriyet gazetesine yönelik siyasi operasyonu ise,  “Hikmet Çetinkaya gibi yaşamının büyük bir kesimini Fethullah terör örgütüyle mücadeleyle geçirmiş olan bir gazeteci-yazar,  FETÖ’nün mensubiyeti dolayısıyla yargılanmak isteniyor. Bunlara razı olamayız.  Bizler devrimci kimliğimizle tüm bunlara karşı koyacağız'' sözleriyle değerlendirdi. Aytaç konuşmasını sonlandırırken, partililer de  sık sık “Faşizme karşı omuz omuza’'' sloganını attılar.

GARİP: CUMHURİYETİ MUHAFAZA VE MÜDAFAA EDECEĞİZ!

Gecenin genç bir konuşmacısı da vardı. CHP Adalar Gençlik Kolu Başkanı Tanay Garip, Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Cumhuriyeti koruyacakları sözünü verdi: “Atatürk Gençliğe Hitabesinin son mısrasında ''Ey yükselen yeni nesil; Gelecek sizindir! Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz…’ diyor. İşte Ulu Önderimizin dediği gibi Adalar Gençlik Örgütü olarak  söz veriyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizden asla vazgeçmeyip Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdaafa edeceğimize ant içeriz!'' 

Tüm ada gençliğini CHP saflarına davet  eden Tanay Garip, "CHP'yi iktidara taşıyacağımız günler yakın" diye konuştu.

Gece Ali Alkın Aydın’ın şiir dinletisi ile son buldu.

"Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yarkadaş: Tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri