Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-284.jpg

Aydoğan Yavaşlı
BEN MUSTAFA KEMAL
Bulut Yayınları


Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarını konu edinen bu kitapta Mustafa Kemal kendisini ve mücadele arkadaşlarını anlatıyor; çocukluğunu, gençliğini, arkadaşlarını, mücadelesini ve en önemlisi, mücadelesine temel olan düşünceyi açıklıyor. İşgale uğrayan vatan topraklarında, askeri başarıların yanı sıra sosyal yaşamda da hangi koşullarda neyi nasıl yaptığını bize duru ve yalın bir dille roman tadında aktarıyor. BEN MUSTAFA KEMAL'i diğer bütün kitaplardan ayıran en başta bu özelliğidir. Öte yandan, T.C. Kültür Bakanlığı Çocuk Romanı Ödülü'nü de alan bu kitap aslında gerçek ödülünü yarının aydınlık yüzlü genç okurlarından almış ve kısa zamanda baskı üzerine baskı yapmıştır.

136 s. İstanbul 2017

2-243.jpg

Gustav Meyrink
GOLEM
Can Yayınları


19. yüzyıl sonları: Prag, Yahudi Mahallesi. Kıymetli taş kesim ustası Athanasius Pernath gizemli bir ziyaretçinin ardından farklı evrelerde, tuhaf sanrılar arasında hep aynı kişiyi görür. Yoksa 33 yılda bir Yahudi Mahallesi’nde ortaya çıktığı söylenen efsanevi yaratık Golem’le mi karşılaşmıştır?
Bu karşılaşmanın ardından yaşantısı altüst olan Pernath, entrikalar, esrarlı olaylar, gölge benlikler, sanrılarla örülü bir ağın içinde hareket ederken, bir yandan da kendi benliğinin o âna dek farkına varmadığı katmanlarını keşfeder. 
Gustav Meyrink’in fantastik edebiyatın klasikleri arasında yerini alan eseri Golem, geçmiş ve gelecek, bilinç ve bilinç dışı, gerçeklik ve düş, ruh ve beden, nesneler dünyası ve metafizik evren katmanlarının giderek iç içe geçtiği, tekinsizliğin her satıra ustaca işlendiği bir başyapıt.
 
280 s. İstanbul 2017

3-166.jpg

Murat Uyurkulak
HAR
April Yayıncılık


"Bu ülke, ki Netamiye derler adına, ulu bir ejderhanın mide fesadından doğdu. Biz oradaydık, gördük her şeyi. Kıyametin yarım boy küçüğü bir alamet gündü."
Yedi kat yerin üstünden, yedi kat yerin altına uzanan bir meydan okuma...
Âlemin meleklerine, şeytanlarına, cinlerine ateşli bir selam, edebi bir salvo...
Tutkunun, inancın, var olmanın kıyametine kelimelerden mürekkep bir yolculuk...

266 s. İstanbul 2017

4-118.jpg

Thukydides
PELOPONNESOS SAVAŞLARI
Belge Yayınları


Herodotos “Tarihin Babası'' ismiyle anılıyorsa Thukydides de “Tarih Biliminin Babası'' olarak kabul edilmektedir.
Atinalılar ile Spartalılar arasındaki Peloponnesos Savaşları’nı çok ayrıntılı bir biçimde aktaran Thukydides öncu¨lerinden farklı olarak sadece belli bir konuya yogunlaşması, kronolojiye önem vermesi, olayların neden-sonuç ilişkilerini ortaya koyması ve doğau¨stu¨ gu¨çlere eserinde yer vermemesi sayesinde yepyeni bir tarih anlayışının kurucusu olmuştur.
“Atinalı Thukydides, Atinalılar ile Peloponnesoslular arasındaki savaşı anlatacak. Her şeyi başından itibaren anlatmasının nedeni, bu savaşın diğerlerinden çok daha önemli olduğuna inanmasıdır. Üstelik hem Atinalılar hem de Peloponnesoslular bu dönemde en parlak çağlarını yaşıyorlardı. Diğer kentler ise iki taraftan birisini destekliyordu. Bu savaş öyle bir savaş oldu ki hem Hellenler hem barbarların bir bölu¨mu¨ bundan etkilendi. Kısacası tu¨m du¨nyayı etkisi altına alan bir savaş oldu.''

416 s. İstanbul 2017

5-049.jpg

Mihail Bakunin
TANRI VE DEVLET
Belge Yayınları

Halk öyle bir biçimde boyunduruk altında tutulmalı ve soyulmalıdır ki, yazgısı hakkında yu¨ksek sesle yakınmasın, itaat etmeyi unutmasın, karşı gelmeye ve isyan etmeye vakit bulamasın.
Politikayı bir zanaat haline getiren ve hedefini (yani adaletsizlik, şiddet, yalan, ihanet, tek ve toplu cinayet) bilen insanlar, politika sanatına ve devletin bilgeliğine nasıl inanabilir? Kilise ve devlet her zaman ahlaksızlığın en bu¨yu¨k okulu olmuştur.
Tarih onların bu¨yu¨k suçlarını kanıtlıyor. Rahipler ve devlet adamları her yerde, her zaman halkın bilinçli, sistemli, uzlaşmaz, kana susamış du¨şmanları ve cellatları olmuştur.

324 s. İstanbul 2017

6-043.jpg

Emeran Mayer
BEYİN-BAĞIRSAK BAĞLANTISI
Paloma Yayınevi


Beynimiz ile bağırsaklarımız arasındaki bağlantıyı hepimiz deneyimleriz; “doğru geldiği'' için aldığımız kararlar, büyük bir toplantı öncesi midemize giren kramplar, stresli olduğumuzda karnımızın guruldaması bu bağlantının göstergeleridir. Bağırsak ile beyin arasındaki diyalog, Ayurvedik ve Çin tıbbı gibi eski tedavi gelenekleri tarafından kabul edilirken, Batı tıbbı beynin, bağırsakların ve bağırsak mikrobiyotasının birbirleriyle iletişim kurma biçimlerinin karmaşıklığını genel olarak dikkate almamıştır.

UCLA'da Stres Nörobiyolojisi Merkezi'nin direktörü olan Prof. Dr. Emeran Mayer, gelişmekte olan bu bilime devrimsel ve kışkırtıcı bir bakış açısı sunarak bize sağlığımızın sorumluluğunu üstlenmek ve vücutlarımızın doğuştan gelen bilgeliğini dinlemek için bağırsak-beyin bağlantısının gücünden nasıl faydalanmamız gerektiğini öğretiyor.

Beyin-Bağırsak Bağlantısı, ağırlıklı olarak bitkisel beslenmenin bağırsak ve beyin sağlımız için neden önemli olduğunu, bağırsak-beyin gelişiminde erken çocukluk döneminin önemini ve çocuklarının iyi gelişmesine yardımcı olmak için ebeveynlerin neler yapabileceğini, aşırı stres ve kaygının gastrointestinal hastalıklar ve bilişsel bozukluklardaki rolünü, “içimizden gelen hisleri'' nasıl dinleyeceğimizi ve vücudumuzun bize gönderdiği sinyallere nasıl dikkat edeceğimizi ve çok daha fazlasını anlaşılır bir dille açıklıyor.

304 s. İstanbul 2017

7-037.jpg

Suphi Varım
KARANLIĞIMIN KIZIL GEÇİDİ
Kızıl Üçleme-2
Labirent Yayınları

Esnaf, başparmaklarını birbiri etrafında çevirmeye başladı. “Kahvehanelerde, çarşıda ümmetle konuşuyor, millicilere karşı ayağa kalkmalarını söylüyorum. Elde kalan şehitlik muskalarını da dağıttım. Hepsi bitti.'' “İyi. Asilerin imansız Bolşevik olduğunu da söyle.'' “Söylemesine söylerim de silah olmadan nasıl kıyam edeceklerini soruyorlar, ne diyeceğimi şaşırıyorum.'' (Kitaptan) 1921 İstanbul'u. İngilizler yardımıyla "Kuvvacılara" kıyam peşinde olan padişah yandaşları. Bir yanda yoksulluk, diğer tarafta karaborsa ve yabancı devlet işbirlikçileri... Kızıl Üçleme'nin ilk romanı "Simirna Kızılı"nın kahramanı Sergey Andreyev, bir yandan bu kaotik ortamı gözlemekle görevli, diğer taraftan ihbar sonucu öldürülen yoldaşının katilini bulmak zorunda. Suphi Varım'dan yine nefis, müfredat dışı bir dönem romanı!

272 s. İstanbul 2017

8-030.jpg

Philippe Djian
İNTİKAMLAR
Ayrıntı Yayınları

Marc bir sabah metroda alkol komasının eşiğinde olan bir kıza rastlar; kızı alıp evine götürür. Kız birkaç saat sonra ortadan kaybolur. Kimdir bu esrarengiz kız? Evdeki her şeyi neden kırıp dökmüştür? Marc niçin onu yeniden görme ihtiyacı hissetmiştir? İntikamlar hiçbir şeyi kadere borçlu olmadığımızı ortaya seren, beklenmedik çarpışmalarla yol alan müthiş bir anlatı...
Fransa’nın “rock'' yazarı Djian’ın asıl dehası, tek bir cümleyle metnine kazandırdığı, bisiklet sürmeyi bilmeyen birinin hissettiği itkiye benzer hızdan ileri gelir: durursan düşersin. Ama Djian okurken durulmaz, rüzgârın tokadıyla sürüklenilir belki ama geri dönüp bakılmaz. Soluklanacak zaman kalmaz. Elbette kendine mahsus anlatı yollarına başvurur. Boşlukları, okurun hayal gücü tamamlar. Djian’ın sanatı her cümlesinde açığa çıkar, bunlar o kadar duru ve okuması öyle kolay cümlelerdir ki, gizledikleri gayret asla göze çarpmaz. İntikamlar sade olandaki güzelliği ve derin anlamları okurun bakışına sunmakta, hep olduğu gibi yetenek ve zekânın ince işçiliğine yaslanarak...
 
144 s. İstanbul 2017

9-020.jpg

Doğan Hızlan
YAŞAMDAN İZLER
Eksik Parça Yayınları


Doğan Hızlan yazara/kitaba/okura dönük yazınsal denemelerinde güncelin nabzını tutar. Onun birikimi yansıtan bilinci edebiyat duygusunu taşır bize.
Yazının Seyir Defteri I – Yaşamdan İzler, anılardan anıştırmalara, yazarlardan yapıtlara dönük zamanın tanıklıklarını içeren denemelerini bir araya getiriyor.
Hızlan’ın bakışı/yorumunun her kesimden okura çağrısı vardır. Edebi olanla yaşamsal olanı buluşturması da bu yüzdendir.
“Benim için kitaba dair her yazının temel amacı nedir  bilir misiniz? O yazarın tanınması, yapıtlarının okunması, güncellik içinde, kitabın, yazarın kalıcılığının  hayalini gerçekleştirmek çabaları.''    
-Doğan Hızlan-

232 s. İstanbul 2017

10-012.jpg

Doğan Hızlan
YENİDEN OKUMAK
İş Bankası Kültür Yayınları


“Farklı dönemlerde, türlerde yazmış, yaşamış, üretmiş yazarları birbirinden farklı yaklaşımlarla, yeni okumalar etkisiyle ele almaya gayret ediyorum. Bununla birlikte düşününce, eleştiri, deneme, inceleme bence bir anımsatma türü olarak tanımlanabilir.
Türk şairleri üzerine yazılarımda, Türk edebiyatının önemli adlarını seçtim. Edebiyat tarihinde sarsılmaz yerleri var. Seçtiğim adlar arasında bazen bir karşıtlık bazen de bir uyumdan söz edilebilir.
Kemal Tahir, Mehmet Âkif, Necip Fazıl gibi adlar yalnız edebiyat açısından değil, düşünceleri ile de okurlarını etkilediler, birçok kimse edebi ürünler kadar, tezlerine bağlandı.

232 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017" haberi, 17 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 17 Temmuz 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  2. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  3. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  4. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  5. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  6. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  7. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  8. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  9. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  10. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  11. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  12. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  13. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  14. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  15. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  16. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  17. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  18. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  19. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  20. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
ABC Kitap Haberleri