Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017

Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017

Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-271.jpg

Gülay Yılmaz Karel
VE ALLAH KADINI YARATTI
Siyah Kuğu Yayınları


Orta Anadolu’dan insan manzaraları sunuyor yazar bizlere... Okura geçmişten geleceğe birçok olayı eşzamanlı anlatırken, Paris’ten Divriği’ye götürüp getiriyor.

Yadigâr ile Cuma’nın aşkına Gülsüm’ün düşleri eşlik ediyor. Azade için üzülürken Senem için de yanıyor içiniz. Bugün yaşananlara çok benzeyen bu geçmiş zaman anlatısında, yeşil kasabaların acımasız insanlarını da tanıyorsunuz. “Ah Gülizar'' derken bir yerlerden turna sürüleri sökün edecek, pencerenizden bulutlar geçecek ve bir uzun havayla Orta Anadolu’nun bozkırlarında eliniz yüreğinizde gezineceksiniz.
Aşkın, acının, yalnızlığın ve ölümün gölgelerini bir arada harmanlayan bir insanlık trajedisine tanık olacaksınız...

244 s. İstanbul 2017

2-230.jpg

Fikret Adil
İNTERMEZZO
Sel Yayıncılık


Sofralar, sohbetler, gazinolar, kumpanyalar, barlar, hususiler... Tiyatro, resim, şiir, sergiler, açılışlar ve davetlerle dolu gündelik hayat. Fikret Adil bugün artık çok uzaklarda kalan bohem bir İstanbul'u Asmalımescit 74'ün ardından nüktedanlığı elden bırakmaksızın anlatmaya devam ediyor. Yahudi bir işadamının kızı ile Yunan bir tiyatrocunun kavuşmak için çareyi Atina'ya kaçmakta bulması etrafında şekillenen anlatı, hem İstanbul tarihine hem de döneme ilişkin birçok ayrıntıyı barındırıyor. Glorya Sineması'ndan Maksim'e, Casa d'Italia'dan Büyük Britanya Oteli'ne, Beyoğlu'ndan Atina'ya uzanan bu aşk hikayesine Baudelaire şiirleri kadar, Arif Dino gibi dönemin önemli isimleri de eşlik ediyor.

100 s. İstanbul 2017

3-155.jpg

Friedrich De La Motte Fouque
TILSIMLI YÜZÜK
Can Yayınları


Erken dönem Alman romantizminin önde gelen yazarlarından Friedrich de la Motte Fouqué, dünyaya sesini ilkin su perisinin efsanesini öykülediği Undine’yle duyurdu.
Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi’ne ilham kaynağı olan Tılsımlı Yüzük de yazarın İskandinav sagalarına ve mitlerine, Ortaçağ’ın şövalye anlatılarına ve bu anlatıların temsil ettiği değerlere yönelik ilgisini yansıtan bir eser. Arka planındaki Haçlı Seferleri’yle perilerin, hayaletlerin, orman cinlerinin taçlandırdığı bu şövalye romanı; adalet ve barış uğruna yollara düşen cesur kahramanların, bu yollarda göğüslenilen güçlüklerin, kurulan kadim dostlukların, sadakatin ve elbette filizlenen güçlü aşkların da destanıdır.
 “(…) insan, içindeki özlem onu nereye çekiyorsa oraya gitmeli. Bu niyetle yola çıkmışsa, omuzlarındaki yükleri, yeryüzünün bütün nimetlerini elinin tersiyle silip atabilmeli.''
504 s. İstanbul 2017

4-110.jpg

Sadun Aksüt
İSTANBUL’DA EĞLENCE HAYATI
İnkilap Kitabevi


Balolar, revüler, gazinolar, pastaneler, sokak eğlenceleri ve daha nicesi…
Adına ciltler dolusu kitap yazılan, şarkılar bestelenen, aynı zamanda eğlence kültürünün merkezi sayılan İstanbul’daki renkli hayatların nabzını tutan Cumhuriyet’ten Günümüze İstanbul’da Eğlence Hayatı, okura rengârenk bir dünyanın kapılarını açıyor… 
70 yıllık sahne hayatı süresince Münir Nurettin Selçuk, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Safiye Ayla, İnci Çayırlı gibi isimlerle çalışmış olan müzisyen-yazar Sadun Aksüt;  anılar, notlar, arşiv çalışmaları ve bazılarını ilk kez göreceğiniz fotoğraf ve gazete kupürleriyle İstanbul’un eğlence dünyasının bilinmeyenlerini anlatıyor.
Cumhuriyet’ten Günümüze İstanbul’da Eğlence Hayatı sayesinde, Cumhuriyet’in ilanıyla eğlence hayatının seyrini sayfa sayfa izleyebileceksiniz.  
200 s.İstanbul 2017

5-045.jpg

Wang Hui
ÇİN’İN YİRMİNCİ YÜZYILI
Yordam Yayınları


Çin’in Yirminci Yüzyılı, dalga boylarını ölçen, akıntılardan geriye kalanları inceleyen, yıkıcı ve yapıcı güçleri yeniden değerlendiren, devrimlerin ve geri çekilmelerin ardından inatla eşitliğe giden yolu takip eden bir yapıt. Ülkesi Çin’in yanı sıra Avrupa ve ABD’de yaptığı akademik çalışmalarla, Çin üzerine aydınlatıcı bir külliyatın oluşmasına önemli katkılar sunan Wang Hui, bu kitabında, 20. yüzyıl boyunca Çin’de yaşanan politika değişikliklerine ve devrimlere odaklanıyor.
Yapıtına, 1911 Devrimi ve Çin’de çağdaş siyasetin doğuşuyla başlayan Hui, siyasi yaşamdaki ilk kımıldanmaların, 1960’lardaki radikal tomurcuklanmanın ve daha yakın dönemdeki liberalleşmenin izlerini sürerek bügünkü yol ağzına kadar geliyor.
“Yüzyılın özü, 1911 Devrimi’yle başlayıp 1970’lerin ortalarındaki Kültür Devrimi’nin sonuna kadar süren ''uzun devrim’dir,'' diyen Hui, Çin’in 20. yüzyılındaki “siyasileşme''yi üç veçhede inceliyor: siyasi bütünleşme, kültür ve siyaset, halk savaşı.
Wang Hui, “siyasileşme''yle birlikte “siyasetsizleşme''nin de önemine dikkat çekiyor: “Parti, halk savaşı koşullarında kitle çizgisiyle içli dışlıydı; düşünceleri ''kitlelerden kitlelere’ taşıyarak devasa bir gügüç yaratıyordu. Ama iktidar partisi çoğu zaman kitlelere yabancılaşıp sıradan yoz bir siyasi makineye de dönüşüyordu. Ben bu olguya Partinin katmanlaşması, yani siyasetsizleşmesi diyorum.'' Peki bunca dalganın ve siyasi tartışmanın ardından, gerçekten eşitlikçi ve katılımcı bir sistem kurabilmesi için Çin’in bugün ne yapması gerekiyor? Hui’nin tartıştığı bu kritik soru, yeni bir süper güç olma yolundaki ülkeye dair ilerici tartışmaları da yeniden gündeme getiriyor…

384 s. İstanbul 2017

6-040.jpg

Marc Ferro
SİNEMA VE TARİH
Ayrıntı Yayınları


Toplum ve tarihle olan ilişkisi düşünüldüğünde, sinemanın payına düşen çoğu zaman bir takdir ve tahmin yürütme meselesi olmaktan öteye gitmez. Ne var ki, aynı zamanda Tarih’in bir temsilcisi ve ürünü de olan sinemayı, kendisine kaynaklık eden kültürlerden ve alıcısı konumundaki toplumlardan ayrı düşünmek olanaksızdır. Sinema ve Tarih kitabında Marc Ferro, “toplum karşı-çözümlemesi'' şeklinde özetlediği teori ve pratiğini, Yeni Tarih mirasını eklektik bakış açısıyla harmanlayan bir yaklaşımın izinden giderek geliştirip derinleştiriyor. Potemkin Zırhlısı’ndan Yahudi Süss’e, Zafer Yolları’ndan Üçüncü Adam’a birçok film aracılığıyla Tarih ve sinema arasındaki dirsek temaslarına işaret eden tarihçi, günümüz toplumlarını tarihsel bağlamları içerisinde anlamamıza yardımcı oluyor...

224 s. İstanbul 2017

7-033.jpg


W. R. Bion
TEREDDÜTLÜ DÜŞÜNCELER
Psikanaliz Üzerine Seçilmiş Makaleler
Metis Yayıncılık


Bion günümüz psikanalizinde en fazla üzerinde durulan, en esin verici kuramcılardan biridir. Özellikle son yirmi yıl içinde kuramının geniş kapsamı daha da görünür hale gelmiş ve psikanaliz kliniğini derinden dönüştürmüştür. Psikotik hastaları psikanaliz tekniğinde değişiklik yapmadan tedavi eden ilk analistlerden biridir. Tereddütlü Düşünceler’de toplanan, ağırlıklı olarak 1950’li yıllara ait bu ilk makaleleri psikotik düşünceyi enine boyuna araştırarak vardığı kuramsal ve teknik sonuçları sergiler. Düşünme kuramına dair görüşleri de ilk  olarak bu makalelerde dile gelmeye başlamıştır. Makaleler psikanalist Bion’un  o dönem seansta nasıl çalıştığının örneklerini sunar. Bion’un kuramı yıllar içinde psikanalizde yeni bir paradigma açan, başlı başına güçlü bir kuram olarak gelişmiştir.
208 s. İstanbul 2017

8-027.jpg

Nazım Alpman
DOSTLAR BİZİ HATIRLASIN
A7 Kitap

Dostlar Bizi Hatırlasın, Türkiye'nin yakın tarihinde önemli roller oynamış değerli insanların arkasından yazılmış veda yazılarından oluşuyor. Gazeteciler, yazarlar, sanatçılar, sendikacılar ve onların çevrelerinde halkalanan güzel insanların kısa hikâyeleri. Nazım Alpman, kitapta yer alan isimlerin tamamına yakınıyla tanıştı, onlarla birlikte yaşayıp ortak anılar biriktirdi. Uzun yıllara yayılan dostluklar, hazine değerinde bir portre galerisi oluşturdu. Kitap, bir anlamda “vefa yazıları'' olarak da okunabilir. Çünkü, çok ünlü olmayıp da iz bırakan ve pek çok olayın içinde yer almış gizli kahramanlara bu kitapta hak teslimi yapılıyor. Dostlar Bizi Hatırlasın, Nazım Alpman'ın akıcı üslubuyla kolayca okunup bitiriliyor.
212 s. İstanbul 2017

9-017.jpg

Mehmet Atilla
PARAMPARÇA
DeliDolu Yayınları


Aylardır gözaltı, işkence, tutuklama ve ölüm haberleri geliyordu dört bir yandan. Görüyor, duyuyor, okuyor, ancak bir şey yapamıyorduk. Parçalanmıştık. Birinin gözü, ötekinin kulağı, diğerinin kalbi saçılmıştı oraya buraya. Her bir parçamıza başka isimler veriyorduk; kimi zaman onunkine sağduyu diyorlardı, kimi zaman bununkine deneyim... Kimdik biz, neydik, adımız neydi, hiçbiri önemli değildi bunların. İsteyen sezgi diyordu, isteyen bellek, bir başkası gelenek, öteki ortak bir duyarlılık...
Tamamlanmamış yaşamlar, arada kalmış insanlar, 80 döneminin acımasızlığı ve yaşamın kendine özgü sürprizleri… Mehmet Atilla’nın yeni romanıParamparça, 80’li yılların “ikili'' yapısını eşine az rastlanan bir “ikizlik'' hikâyesiyle birleştirerek vicdanları sorgulatan, hakiki ve çarpıcı bir Türkiye kesiti sunuyor.
“Kolektif vicdan'' olarak adlandırılabilecek bir üst akıl ve ses kullanan Paramparça, yalnızca 12 Eylül'ün izlerini sürmekle yetinmeyip, gündelik yaşamın üzerimize boca ettiği bazı sürprizleri ve bunların uzantılarını da anlatmaya çalışarak okurun metin içindeki gezintisini çekici hale getirmeye özen gösteren sarsıcı bir yapıt. 
Gerçeklik ile kurgu arasındaki boşluklarda gezinerek genç kuşaklarda farkındalık, deneyimli okurlarda ise bellek tazelenmesi yaratmayı arzuladığını belirten Mehmet Atilla, Paramparça'da, yakın tarihimizde geçen karanlık bir dönem üzerinden güçlü bir aşka, parçalanmış ilişkilere ve savrulmuş yaşamlara tanıklık ettiriyor.
284 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017" haberi, 19 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 19 Haziran 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
ABC Kitap Haberleri