Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 11 Nisan 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 11 Nisan 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.'Profesör'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

'Profesör' ünvanı taşıyan akademi yöneticilerinin cehalete övgüler düzdüğü ve okuyan sayısının artışı karşısında 'hafakanlar bastığını' açıkladığı günümüz Türkiyesinde, kitaba ve kitabın aydınlığına daha çok ihtiyacımız olduğu çok açık!

Ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı karanlığa karşı en etkili direniş alanlarından birinin 'okumak' olduğunu düşünüyor ve sizlere daha aydınlık günlerde daha çok kitaplı gelecek günler diliyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC Kitap sayfalarını okumadan kitapçı ve sahaf turuna çıkılmaz.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

mungan.jpg

Murathan Mungan
SOLAK DEFTERLER
Metis Yayıncılık

Murathan Mungan’ın yeni yayımlanan şiir kitabı “Solak Defterler'' kitapçılara ulaştı. Sözü Mungan4ın yeni kitabına ilişkin söylediklerine bırakalım;

"Pek çok yeni şiirimin yanı sıra, eski tarihli ama gün ışığına çıkmamış şiirlerimin de yer aldığı, kendi içinde bölümlenmiş bir toplam. Zamana yayılan defterlerin hem kendi içinde hem birbirlerine bağlandıkları yerdeki köprü ayağı... Farklı yıldızların aynı yörüngede döndükleri bir gökada." 

248 s.
İstanbul, 2016

mahalli.jpg

Hüsnü Mahalli
AL SANA BAHAR
Destek Yayınları

''Arap Bahar' olarak bilinen bölgeye yönelik emperyalist siyaset planlamasının 5. yılında gazeteci Hüsnü Mahalli "Al sana bahar!" diyor. Mahalli, bu kanlı baharın son 5 yılında Suriye, Irak, Libya, Tunus, Mısır, Lübnan, Yemen ve tüm bölgede olup biten her şeyi yazdı.

Aralık 2010'da Tunus ve hemen peşinden Mısır'dan esen rüzgâra hemen ad aranmaya başlandı. Batılılar buna "Arap Baharı" dedi. Herkes heyecanlandı. Demokrasi ve özgürlüğe susamış Ortadoğu halkları sevindi. Bölgesel ve uluslararası medya müthiş bir görev üstlendi. Milyonlarca yalan üretildi. Çağdışı, ilkel ve bağnaz Suudi yönetimi ve yandaşı Körfez ülkeleri "Ortadoğu'da demokrasi ve özgürlük" için milyarlarca dolar dağıttı. Hüsnü Mahalli hemen "Ortada iğrenç bir oyun var. Bu bahar halklardan yana değil ve olamaz!" dedi. Ocak 2012'de "Ortadoğu'da Kanlı Bahar" kitabını yazdı ve tüm gerçekleri anlattı. Ocak 2014'te "Diren Suriye" kitabı ile Suriye merkezli tüm gelişmelere ışık tuttu ve hepimizi bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

Emperyalist ülke ve güçlerin bölgesel işbirlikçileriyle iğrenç tezgâhlarını. Din adına öldürülen insanları, yıkılan ülkeleri ve acı çeken milyonları. Ama daha önemlisi dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelerek Suriye'ye giren IŞİD, Nusra ve benzeri örgütlerin ruh hastası, sapık ve manyak katillerini. Ve onlara destek veren, yardım eden, seven, dayanışma içinde olan ve duygusal bağla bağlanan milyonlarca cahil "radikal İslamcı" insanımızı.

304 s.
İstanbul, 2016

tahir-001.jpg

Tahir Abacı
ŞİİR ÜRETİCİ ETKİNLİK
İkaros Yayınları

Şiir: Üretici Etkinlik, Tahir Abacı'nın 1981'den bu yana şiir üzerine yazdığı yazıları bir araya getiriliyor. Yazılarda, bir "üretici etkinlik" (praksis) olarak kabul edilen şiirin, kendisine özgü özellik ve araçlara sahip ama düşünsel etkinliğe eşdeğerli bir çaba olduğu vurgulanıp ve bunun ayırt edici özelliklerini saptama çabası güdülüyor. Şiirin genel sorunlarının yanı sıra, somut durumlarla, çeşitli olgularla ve şehir, taşra, sinema, müzik, folklor, siyaset, tarih, hukuk gibi alanlarla kesişmeleri de ele alınıyor. "Düzyazı Biçimli Şiir" "Anadolu Selçukluları Döneminde Şiir ve Siyaset" "Rayların Türküsü - Şiirden Geçen Trenler" konulu uzun inceleme yazıları kitaba ayrı bir boyut katıyor. Kitapta Tahir Abacı'nın şiir üzerine tartışma yazıları ve iki söyleşisi de yer alıyor.

384 s.
İstanbul, 2016

soner.jpg

Soner Yalçın
GALAT-I MEŞHUR / DOĞRU BİLDİĞİNİZ YANLIŞLAR
Kırmızı Kedi

Cemaat polislerinin hazırladığı dosyada "Ermeni" dedikleri muhalefet lideri kim?
Lise yıllarında dinci kampta eğitim alan Başbakan kim?
İslami Devrim için ABD Konsolosluğu'nu basan AKP'li Bakan kim?
Erdoğan'ı sürekli kandıran gazeteci kim?
Kılıçdaroğlu'nun "akıl hocası" sağcı Milli Mücadeleci kim?
Öcalan'a,"Kürtçülüğü bırak solculuktan ayrılma" diyen aile büyüğü kim?
PKK'yı asıl büyüten sağcı lider kim?..
Sağcı bilinen solcular; solcu bilinen sağcılar kim?
Paris günlerinde sosyalist olan Cemaatçi kadın kim?
Alevi Mezarlığı'na gizlice gömülen Nazi subayı kim?
Süleyman Hilmi Tunahan'ın "talebesi" CIA görevlisi kim?
Hitler için dua eden Nurcu kim?
Osmanlı'dan günümüze casus gazeteciler kim?
Atatürk ve arkadaşlarının ruhunu çağırdığı Osmanlı padişahı kim?
Ve HDP milletvekillerinin sicili; kim aslında kimdir?

472 s.
İstanbul, 2016

keynes.jpg

Kolektif
JOHN MAYNARD KEYNES / YİNE, YENİDEN
İletişim Yayıncılık

İktisadi düşüncenin bir "üç büyükleri" varsa, onlardan biri John Maynard Keynes'tir, uzmanlar bunda hemfikir (diğerleri, Adam Smith ve Karl Marx). Keynes, üç büyüklerin en "genci", en moderni.

Elinizdeki kitap, bu büyük iktisat düşünürünün 20. yüzyıla damgasını vuran etkisini incelemekle kalmıyor, bu düşünsel mirasın hâlâ güncel olan verimlerini tartışmaya açıyor. Keynes'in para teorisine bakışı, "istikrarsızlık" meselesinin onun düşüncesinin seyrindeki yeri gibi, iktisatçıları ve iktisat öğrencilerini ilgilendiren teknik konular, sadece meslek erbabına değil genel okura da hitap ederek gözden geçiriliyor kitapta. Onun liberalizm geleneği içindeki konumunun incelenmesi, bizzat bu düşünce geleneğinin tarihi hakkında bir muhasebeye ışık tutuyor.

Keynes'in İkinci Dünya Savaşı sonrası yeni düzen arayışındaki etkisini ele almak, aslında o zamandan beri olup biten her şeyi anlamanın anahtarını veriyor. 2008 büyük buhranını, 1929'la da kıyaslayarak, onun teorisi ışığında düşünmek, Keynes'in güncelliğinin etkileyici bir vesilesi. Derlemenin hoş bir sürprizi, Keynes'in 1920'de Türkçeye çevrilmiş bir kitabını bize hatırlatması: Versay Sulhunun Netayic-i İktisadiyyesi. Bu da, Lozan Antlaşması'yla birlikte, Keynes'in Türkiye'deki düşünsel etkisinin izini sürmek için bir vesile... Deniz Taner Kılınçoğlu ve Emre Özçelik'in derlediği kitapta Seven Ağır, Gülenay Baş Dinar, Ercan Eren, Ozan İşler, Alp Yücel Kaya, S. Sevinç Orhan, Kaan Öğüt, Eyüp Özveren ve M. Erdem Özgür'ün katkıları yer alıyor.

238 s.
İstanbul, 2016

meral.jpg

Meral Karamuk
GİZLİ İŞLER
Bilgi Yayınevi

Meral Karamuk,  bu gençlik romanında Mısra'nın başından geçen maceraları yazıyor. Bu maceralar içinde arkadaşlık, aileyle ilişkiler, çocukluk aşkı gibi konular arasında dolanırken sizler de duygulanacak, bazen üzülüp bazen sevinecek, en çok da "gizli işler"le uğraşırken işin nereye varacağını merak edecek, heyecanı birlikte yaşayacaksınız.

"Ne zamandan beri on dört yaşındaki çocuklar parfüm kullanıyor?" diye sordu babam.

Utanmıştım.

"Ben çocuk değilim ki…" diyebildim.

"Yetişkin de değilsin!" dedi babam.

"Neyim ben o zaman?" diye sordum kırgın bir sesle.

Ne çocuk, ne yetişkin sayılan yaşlarda Mısra. Kalem koleksiyonu yapmayı seviyor, bulduğu tüm kalemleri toplayıp saklıyor. Düş kurmayı da seviyor. Bir de birçok yaşıtı gibi, o da en yakın arkadaşlarıyla bazı "gizli işler" yapıyor.

164 s
İstanbul, 2016

peter-001.jpg

Peter Ackryord
BİR ZAMANLAR LONDRA’DA
Can Yayınları

Peter Ackroyd edebiyat tutkusu ile Londra sevgisini bir kez daha bir araya getiriyor. Hem on dokuzuncu yüzyıl İngiltere'sinin hem de Shakespeare döneminin ayrıntılarıyla bezeli Bir Zamanlar Londra'da, tüm zamanların en büyük ozanı üzerinden dönen bir gizem hikâyesi.

Mary Lamb, deli bir baba, baskıcı bir anne ve aklı havada bir kardeşle tıkılı kaldığı evde yitip gitmektedir. William Ireland'la tanışınca, ona bir kurtarıcıya sarılır gibi yapışır. William, babasının kitapçısında çalışan silik bir gençtir. Tesadüfen tanıştığı bir kadının, merhum eşinin terekesinde bulduğu, Shakespeare'in imzasını taşıyan senedin, babasının ve edebiyatseverlerin nazarında kendisine saygınlık kazandıracağını ummaktadır. Senedi, mektuplardan şiirlere Shakespeare'in çeşit çeşit belgesinin keşfi izlerken Mary ile William kendilerini etrafları büyük ozanla sarılmış, hayaller içinde yüzer halde bulurlar. Asıl soru, bu hayallerin asılsız olup olmadığıdır...

224 s.
İstanbul, 2016

osman.jpg

Beyazıt Akman
OSMAN BİRİNCİ KİTAP / AŞK
Epsilon Yayınları

Yeni kuruluş yılı olarak kabul edilen ve Osman Bey'in Doğu Roma İmparatorluğu ile savaşı 1302 Bafeus Muharebesi'nin ilk romanı.

On üçüncü asrın sonları. Anadolu savaş ve kan içinde. İnsan kellelerinden kulelerle kalplere terör salan doğulu barbar Moğollar, Batılı fanatik Haçlı orduları ve hain Haşhaşinler.. Ve Türkleri tamamen bitirmek niyetinde olan imparatorluk varisi tekfurlar... Bu kaostan bir cihan lideri doğmak üzere... Küçük bir uç beyliğinden çıkarak bu katliamlara dur diyecek, umudun ve adaletin adı olacak bir genç! Kuruluş hiç böyle anlatılmadı. En son araştırmalar ışığında dört yılda yazıldı. İki ciltlik bir epik; film tadında bir roman. Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran, ona adını veren kahramanın hikayesi. Şövalye Mihal'in gözünden, Marko Polo'nun seyahatnamesinden ve Yunus Emre'nin kalp gözünden Osman.

591 s.
İstanbul, 2016

ugur.jpg

Uğur Kökden
YÜZLER, GİZLER, İZLER
Yapı Kredi Yayınları

Uğur Kökden yarım asra yaklaşan bir süreçte, edebiyat okuru kimliğiyle kaleme aldığı denemelerinde, Goethe'den Camus'ye, Brecht'ten Malraux'ya, "Refik Halid Karay'ın Harf Tutkusu"ndan "Beykozlu Orhan Veli"ye dünya edebiyatının ve Türk edebiyatının önde gelen figürlerinin kişilikleriyle eserlerini bir araya getiren yazarlar-şairler galerisinde bir gezintiye çıkıyor. Yüzler, Gizler, İzler kitapların yaşantısı aracılığıyla okuru kitaplarla direnmeye çağıran alçakgönüllü bir edebiyat birikimi.

Bir sözcük, bir harf, acaba bir imgenin yerini tutabilir mi? Yoksa insanlar ölüyor, imgeler unutuluyor da, onların yerini soyut ve yavan sözcükler ya da yalın, anlamsız, baştan aşağı kurmaca birtakım işaretler mi alıyor? Yoksa, her harfin ötekini etkilediğini söyleyenlere hak verircesine, kuşaklar boyu benimsenmiş bir çeşit şifre mi ortada dolaşıyor? Ortak, ama gizini her zaman korumayı bilmiş bir şifre? 

240 s.
İstanbul, 2016

laozi.jpg

Laozi
TAO TE CHİNG
İş Bankası Kültür Yayınları

Laozi: Hayatı hakkında çeşitli efsaneler olsa da kesin bir bilgi yoktur. İsmi Çincede hem "yaşlı usta" hem de "yaşlı çocuk" anlamlarına gelmektedir. Taoculuğun en önemli metni sayılan Tao Te Ching'in (Dao De Jing) yazarı olarak kabul edilir. Tao Te Ching klasik Çin edebiyatının en eski ve en ünlü örneklerinden biridir. Metin yüzyıllar boyunca birçok sanatçıya, düşünüre siyasetçiye ilham vermiş, çeşitli entelektüel tartışmalara yol açmıştır. Döneminin diğer metinleriyle kıyaslandığında metnin en ayırt edici özelliği insanı merkeze koymamasıdır. Tao Te Ching, döneminin diğer düşünce akımlarından farklı olarak doğayı, insan ahlâkına duyarlı ve insana hizmet eden bir güçler bütünü olarak değil, insan dâhil her şeye eşit davranan, tarafsız bir güç kaynağı olarak karakterize eder. Tao Te Ching'e göre yerin ve göğün arasındaki her şey aynı kanunlara tabidir. Değişik dönemlerde siyasi iklimlere göre değişik şekillerde yorumlanan Tao Te Ching'in yüzyıllar sonra bile okunmasının sebebi değindiği konuların her zaman geçerliliğini koruyacak nitelikte olmasıdır. 

120 s.
İstanbul, 2016

cadi.jpg

Barış Müstecaplıoğlu
OSMANLI CADISI
(Bir Osmanlı Bilimkurgusu)
Doğan Kitap

Barış Müstecaplıoğlu, Osmanlı Cadısı'nda uçan arabalarla leventleri, robotlarla semazenleri sıradışı bir kurguyla kuruyor.

Osmanlı sularında sefere çıkan Haymanalı Süleyman Paşa denizin ortasında büyüleyici güzellikte bir kız bulur. İdaresindeki Şahmeran kalyonunun sulara gömüldüğü büyük bir fırtınanın sonunda sadece ikisi hayatta kalır. Paşanın Ayşe adını verdiği ve giderek tutkuyla bağlandığı bu kızı korumasının tek yolu onu bir Mevlevi dergâhında saklamaktır. Ama gizem ve sürprizlerle dolu Ayşe burada güvende olacak mıdır?

İstanbul Şehir Cumhuriyeti'nin iki yüz katlı megakulelerinden birinde yaşayan özel dedektif Kemal hayatını cehenneme çeviren sıradışı bir hastalıktan mustariptir. Bir gün kapısına gelen varlıklı bir müşteri, isteklerini yerine getirdiği takdirde onu bu illetten kurtarabileceğini söyler. Kemal'in bir cinayeti çözmek için yeraltındaki İstanbul Eşitlik Hareketi'ne sızması gerekmektedir.

268 s.
İstanbul, 2016

kkan.jpg

Kaan Arslanoğlu
EVRİMCİ AÇIDAN DİN, PSİKOLOJİ, SİYASET
İthaki Yayınları

İnsan bu. Onu, yani kendini tüm renk ve çizgileriyle apaçık görmekten belki de bilerek kaçınıyor insan soyu. Ne var ki eğer cesaretliyseniz bir denemekte fayda var. Heyecan verici bir zihin açıklığı fırsatı elinizde…" Kaan Arslanoğlu, Evrimci Açıdan Din, Psikoloji, Siyaset isimli yeni kitabında, günümüz Türkiye'sinin hayati sorunlarını insanlığın en eski zamanlarda başlayan macerasıyla birlikte, bilimsel gelişmelerin ışığında ele alıyor. Arslanoğlu'nun çarpıcı gözlemleri ve samimi dili, kimliği ne olursa olsun bütün okurları etkileyecek ve düşünmeye yöneltecek.

288 s.
İstanbul, 2016

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

cortazar.jpg

Julio Cortazar
BULUŞMA
Deli Dolu Yayınları

Che ve Castro'nun Küba Devrimi'ne uzanan büyük buluşması ilk kez Türkçede! 

Küba Devrimi'nin işaret fişeğini ateşleyen büyük buluşmanın çarpıcı hikâyesini, sert kapaklı özel bir baskıyla yayımlanmış. İspanyolca aslından çevrilen ve Türkçede ilk kez yayımlanan Buluşma'da, Ernesto Che Guevara'nın ağzından Küba Devrimi'ne doğru yürüyüşü birlikte adımlıyoruz. 

Buluşma, Che ve devrimci arkadaşlarının Sierra Maestra dağlarında devrimin önde gelen komutanlarıyla buluşmak için çıktıkları zorlu yolculuğu anlatıyor. Che'nin astımı, yüksek ateşi ve sanrıları nedeniyle yer yer sayıklamalara dönüşen metne Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Av" kuarteti eşlik ediyor. 

Latin Amerika edebiyatını öykü ve romanlarıyla etkileyen Julio Cortázar'ın Buluşma metni, Arjantin Çizerler Birliği Altın Madalya Nişanı sahibi illüstratör Enrique Breccia'nın olağanüstü resimleriyle eşsiz bir esere dönüşüyor. Che'nin günlüğünün sıradışı anları ve Mozart gibi bir dâhinin unutulmaz eserinin eşliğinde ilerleyen metin sadece edebiyat ve resmi değil, tarih ve müziği de buluşturarak türler üstü bir yapıya bürünüyor.

42 s.
İstanbul, 2016

feryal.jpg

Hazırlayan: Feryal Sayılıgil
TOPLUMSAL CİNSİYET TARTIŞMALARI
Dipnot Yayınları

Toplumsal cinsiyet çalışmaları açısından bir kılavuz niteliğindeki Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları, toplumsal cinsiyet kavramını ve olgusunu çeşitli disiplinlerin ilişkisi ve etkileşimi üzerinden irdeliyor. Toplumsal cinsiyet rollerinin oluşumu ve bu rollerin bedenle olan ilişkisi, tarih, edebiyat, felsefe, emek, kalkınma, sosyal politika ve kent politikası alanlarına etkileri bu kitapta ayrıntıyla tartışılan konular.

Ayrıca siyaset ve medyaya yansıması ele alınarak toplumsal cinsiyeti anlamak için vazgeçilmez kaynaklar olan Queer Teori ve Eleştirel Erkeklik Çalışmaları gözden geçiriliyor. Erkek egemen sistem yapısı olan patriyarkanın belirginleştiği en somut yer olan erkek şiddeti bu kitapta tartışılan başlıklardan bir diğeri. Ufuk ve zihin açan alanlar olarak feminist yöntem ile feminist örgütlenme deneyimleri üzerinde de önemle duruluyor. Kolektif bir emeğin ürünü olan Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları bu alanda sorusu olanlar, merak edenler ve başka bir pencereden kendine bakmak isteyenler için bir başvuru kitabı denemesidir..

328 s.
İstanbul, 2016

jacgues.jpg

Jacques Perriault
İLETİŞİM BİLİMLERİNİN UNUTULMUŞ KÖKENLERİ
Ayrıntı Yayınları

İletişim bilimleri alanına ilişkin düşüncelerimizin genel bir ekolojisini tasarlama iddiasındaki kurucu metinlerin tarihi halen inşa halinde olup, genellikle yirminci yüzyılın ilk çeyreğine tarihlenir. Her türden kaotik savrulmaya ve rizikoya açık toplumsal ilişkiler mimarisinin "onarıcı" bir pratiği olarak öne sürülen iletişim olgusunun teoride bulduğu karşılık, içinde eylem olanaklarını ve kontrol amacını da barındıran insancıl, etkili ve ikna edici bir etkileşim sürecini yeni yeni filizlenen disiplin açısından egemen norm olarak saptar.

Bu genel çerçeve, aşağı yukarı 1970'li yıllardan itibaren etkili olmaya başlayan göstergebilimsel okulun iletişim pratiklerinin çıkışına kadar varlığını sürdürür. Böylece daha önce iletilerin bir noktadan diğer bir noktaya ya da noktalara doğru ve etkili biçimde aktarılması süreci olarak tanımlanmış olan iletişim kavramı, yerini iletişimsel eylem ve metinlerin alımlanması sürecine bırakır. Dahası, bu açıdan iletişimi eski dünyanın yeni ütopik tasarısı olarak görenler arasında neredeyse merkezi bir tutum söz konusudur.

İletişim Bilimlerinin Unutulmuş Kökenleri derlemesi içinde yer alan metinler, iletişim ekseninde kendini yenileyen ütopik tasarının belli başlı düşünsel uğraklarına buyur ediyor okuyucuyu. İnsanın antropolojik açıdan yapılmış farklı bir tanımını sunan kitap, iletişim çağında yaşayan biz homo communicantlar için…

144 s.
İstanbul, 2016

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 11 Nisan 2016" haberi, 11 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 11 Nisan 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 11 Nisan 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  2. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  3. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  4. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  5. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  6. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  7. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  8. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  9. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  10. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  11. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  12. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  13. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  14. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  15. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  16. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  17. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  18. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  19. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  20. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
ABC Kitap Haberleri