Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek

Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek

Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren veri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, yeni pasaportların 1 Haziran'dan itibaren verileceğini belirtti. Her iki bakan da yeni pasaportlar için cüzdan bedeli ödeneceğini...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, yeni pasaportların 1 Haziran'dan itibaren verileceğini belirtti. Her iki bakan da yeni pasaportlar için cüzdan bedeli ödeneceğini ancak harç bedeli ödenmeyeceğini vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı.

Bu kararın ardından AB Bakanı Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın açıklaması yapıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa komisyonu tavsiye kararını değerlendirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır vizesiz Avrupa için sürecin Haziran sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu ve Meclis'in harcadığı mesailerin sonuçlarının alındığını ve raporda tüm bunlara yer verildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu , bakanlık olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, bu karar ile bir haksızlığın ortadan kalktığını söyledi.

Çavuşoğlu, hedefin AB'ye tam üyelik olduğunu dile getirdi, "Türkiye ve AB her zaman birbirine ihtyiaç duyacaktır. AB'nin Türkiye ile ilişkilerine stratejik perspektiften bakması gerekiyor. Bugün alınan karar da ilişkiler konusunda bir dönüm noktası olabilir" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerde yeni bir sayfanın açıldığını, pasaport konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

AB Bakanı Bozkır da, Salı günü Strasbourg'da görüşmeler yapacağını, parlamento seviyesindeki çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kaydetti.

Bozkır ve Çavuşoğlu daha sonra Brüksel'e giderek bir dizi toplantıya katılacaklar.

Bozkır, Türkiye tarafıdan atılması gereken adımları da değerlendireceklerini, Haziran sonuna kadar olan süreçte parlamenter ile görüşeceklerini, sürecin olumlu yönde ilerlemesi için çalışacaklarını söyledi.

"1 HAZİRAN İTİBARİYLE PASAPORTLARA PARMAK İZLERİ EKLENECEK"

Çavuşoğlu, 1 Haziran itibariyle çipli pasaportlara parmak izleri ekleneceğini kaydetti ve yeni pasaport taleplerinin karşılanması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını, çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyledi.

72 kriter ile ilgili olarak konuşan Bozkır, bunun bir matemaitk formülü olmadığını, bazen bir kanun ile dokuz beklentinin karşılandığını bazen de birden çok kanun ile bir beklentinin karşılandığını dile getirdi. Bozkır, 72 kriter ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine düşeni yaptığını söyledi ve raporun da büyük ölçüde bunu teyit ettiğini bildirdi. Bozkır "Bazı hususlar konusunda karşılıklı görüşeceğiz. Ama genel olarak 72 beklentiyi karşıladık ki AB komisyonu vizelerin kaldırılmasını önerdi" dedi.

"PASAPORTLAR İÇİN SADECE CÜZDAN BEDELİ OLACAK, PASAPORT HARCI ÖDENMEYECEK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, pasaportlar için bütçe belirlendiğini ve pasaportların bir ücret karşılığı verildiğini söyledi. Bozkır, ödemenin sadece cüzdan bedeli için olacağını, pasaport harcı ödenmeyeceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, İsrail ile ilgili de açıklama yaptı ve güneyde ofis açılması kararı ile ilgili konuştu, "Tüm ülkelere eşit muamele olacaksa buna sıcak bakabiliriz" dedi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı, vize muafiyetinin şartlarını böyle açıkladı:

"Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek" haberi, 04 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri