Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı''

Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı''

Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı'' Sevim Cebeci“Siyah Gözyaşı''ndaki siber savaşı aynı zamanda Şeytan ile şeytanın oğlu Lucifer’in de savaşı. Şeytan mı kazanacak yoksa oğlu mu? Lucifer şeytanı tanrıya dönmeye çağırır. Bir bütün olmaktan söz ederken...

Sevim Cebeci
“Siyah Gözyaşı''ndaki siber savaşı aynı zamanda Şeytan ile şeytanın oğlu Lucifer’in de savaşı. Şeytan mı kazanacak yoksa oğlu mu? Lucifer şeytanı tanrıya dönmeye çağırır. Bir bütün olmaktan söz ederken şeytan tanrıyı suçlamaya devam eder. 

“Siyah Go¨zyas¸ı''nı; “insan seviyesindeki mu¨cadelenin u¨zerinde... Tıkanan sistemin, c¸o¨ken mikro du¨zenin bir anlamda “yeniden bas¸lat'' sec¸enegˆi... Sonu nasıl biterse bitsin, sadece mikro du¨zeyde go¨ru¨nen mu¨cadeleye, makro du¨zenin unsurları karıs¸acak.'' diye tanımlıyor yazar. 

Yaşama farklı açılardan bakmak önümüze yeni dünyalar açar kimi zaman. Vartanyan da bu romanıyla önümüze başka yaşamlar koyuyor. Yaşadıklarımızı bir kez daha sorgulama fırsatı veriyor. Nerede duracağını bilmek, yerini belirlemek ya da ne kadar cesur olabileceğini görmek için kendimize ve dünyaya daha yakından bakmalıyız.
Bence Vartanyan’ın romanlarının bir özelliği de kişisel gelişimi destekleyen yanları olması. Varlığımızı bu düzen içinde yeniden tanımlamak ve kendimizi daha iyi tanımak adına bir adım atmanızı sağlayabilir.

Romanın ana karakterlerinden Mayer, dünyayı biçimlendiren bir kaç varlıklı aileden birinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kendi seçtiği yaşam biçimi olmasa da buna ayak uydurmak zorunda kalmıştır ve sonuçlarından da memnundur. Kaos yarattığı dünyadan beslenen varlıklı kimslerdir bunlar, adeta şeytanla işbirliği yapmışlardır.
Hermes ise, dünyayı kurtamak uğruna yaşamını dahası aşkını hiçe saymaktan çekinmemiştir. Bir bakıma Hermes ile Mayer’in de savaşıdır bu siber savaşı. Hermes de Lucifer gibi bir orta yol bulma ve dünyayı kurtama peşindedir. Bunun için vazgeçmek zorunda kaldığı sevdiği bir kadın ve bir kızı vardır. Yaşam mücadelesi aynı zamanda hangi seçeneği yeğleyeceğinde düğümleniyor.

Thot, doğruluğun adaletin ve kadim bilgeliğin evi diye adlandırılan bir örgüttür. Hermes bu örgüttendir ve Mayer’in kötülüklerinden dünyayı kurtarmaya kararlıdır, ancak bu o kadar  kolay değildir. Mayer dünyada tüm ülkelerdeki güvenlik ağlarını aşabilen biridir. 

Mert ise, 17 yaşında ailesi ile ilişkileri kopuk bilgisayar dehası olma yolundadır. Hermes tarafından keşfedilmesiyle geri dönüşü olmayan bir yola girer. Bunun için fedakarlık edeceği şeyler çoktur.

Horus, Mert’in küçük bir kavonozda yaşayan balığıdır. Mert ile aralarında özel bir ilişki vardır. Kimi zaman bu küçük balığın gözlerinden görürüz yaşamı.

Zümrüt ise, tüm bu olaylardan son ana kadar kopuk görünmekle birlikte düğüm onda çözülür. Zümrüt’ün eşi Selim bu savaşın içinde midir dışında mı? Her şey bir tesadüf olabilir mi yoksa tesadüf diye bir şey yok mudur? Romanı okurken sıklıkla aklınıza takılacak sorulardan bir kısmı bunlar. Yanıtlarını “Siyah Gözyaşı''nda, okumadan bilmek olanaksız. 

Vartanyan’ın “Gitme Zamanı'' adlı romanındaki karakterlerindedir Zümrüt ve Selim. Selim’in yaşam mücadelesi burada devam ediyor.

İris ise, uluslararası çalışan pofesyonel katildir. Masum birini öldürmediği için kendini pek de katil saymaz. Sistemin yürümesi ve kötülüklerin yok olması için öldürülmesi gerekenler öldürülüyordur yalnızca. İris kaostan mı düzenden yana mı olacaktır? 

Siber savaşının sonunda kazananlar henüz farkına varmadıkları bir sorumluluğu almışlardır. İnsanlığın kaderini nasıl belirleyecekleri Vartanyan’ın yeni çıkacak kitabında olacak muhtemelen. Çünkü “Gitme Zamanı'', “Siyah Gözyaşı'' ve  yeni bir romanla üçlemiş olacak. 

0000000687112-1.jpg

Aret Vartanyan, “Siyah Gözyaşı'', Destek Yayınları, İstanbul 2016, 424 s.

"Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı''" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı'' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeniden başlat seçeneği; “Siyah Gözyaşı'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
ABC Kitap Haberleri