Zaman Genel Yayın Müdürü, "özgür medya" adına konuştu!

Zaman Genel Yayın Müdürü,

Zaman Genel Yayın Müdürü, "özgür medya" adın... Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, gazeteye kayyım atanmasıyla ilgili, “Demokrasinin devam edeceğini, özgür medyanın susmayacağını, her halükarda gerekirse duvarlara yazarak bile olsa özgür medyanın devam...

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, gazeteye kayyım atanmasıyla ilgili, “Demokrasinin devam edeceğini, özgür medyanın susmayacağını, her halükarda gerekirse duvarlara yazarak bile olsa özgür medyanın devam edeceğine inanıyorum. Dijital dönemde medyayı susturmanın mümkün olmadığına inanıyorum.'' dedi.

Kayyım atanmasını Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Abdülhamit Bilici, “Medyamız, ülkemiz ve demokrasimiz adına çok üzücü şeyler yaşanıyor. Gazeteciler hapiste. Meslektaşlarımızın önemli mesaileri artık mahkemelerde geçiyor. Ben de yayın yönetmeni olarak ilk günüme bir mahkemede başlamıştım.'' dedi. Abdülhamit Bilici’nin konuşmasından satır başları şöyle: 

“Dünden beri konuşulanlar gerçekten çok trajik. Herhangi bir şekilde suçla alakası olmayan, 30 yıldır Türkiye’de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve medya özgürlüğünü savunmuş, çok sesliliğe değer vermiş bir gazeteye hiç yoktan yere hukuksuzca el konulması… Bunun asla sürdürülebilir olduğuna ihtimal vermiyorum. Bugün bunları yapanların alnında çok büyük bir kara leke kalacaktır. Samanyolu’na, Bugün TV’ye yapılan, İMÇ’ye, Bengü Türk TV’ye yapılan ya da işte Can Dündar’a yapılan, ya da Zaman gazetesine yapılan çok yakın tarihte Türkiye normalleştiğinde bu sıkıntıları çekenler için bir şeref olacak. Bunları yapanlar için de büyük bir utanç olacak. 

''DİJİTAL DÖNEMDE MEDYAYI SUSTURAMAZSINIZ’

Türkiye’nin demokrasiden dönmeyeceğine inanıyorum. Bunun geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin demokrasi dışında da bir yolunun olmadığına inanıyorum. Bunun dışındaki yollar Türkiye için çıkmaz sokaktır. Demokrasinin devam edeceğini, özgür medyanın susmayacağını, her halükarda gerekirse duvarlara yazarak bile olsa özgür medyanın devam edeceğine inanıyorum. Dijital dönemde medyayı susturmanın mümkün olmadığına inanıyorum. Herkesin umudunu korumasını, demokrasiye güvenmesini, demokrasiye sahip çıkmasını diliyorum. İnşallah bugünler çok yakın zamanda geride kalır. Kötü hatıralar olarak unuturuz biz de. 

“Kapatma davası açıldığında AK Parti’ye en güçlü desteği Zaman gazetesi vermişti. Demokrasiye desteğin bedelini mi ödüyorsunuz?'' sorusu üzerine Bilici, şöyle konuştu: “Farklı bir teşekkür yöntemi herhalde. Biz sadece AK Parti’ye değil, 30 yıllık tarihimizde her zaman demokrasinin yanında yer aldık. Şiddete her zaman karşı çıktık. Avrupa Birliği’ni savunduk. Türkiye normal bir demokrasi olsun, medya özgür olsun. Her kesim Kürt, Türk, Laik, Liberal, dindar vs.. ayrım yapmaksızın herkes temel haklarına, özgürlüklerine kavuşsun diye bir yayın çizgimiz vardı. AK Parti’ye vesayetçi yapılar tarafından darbeye maruz kaldığı dönemde çok büyük destek verdik. Bu desteği vermekten de pişman değiliz. Çünkü o destek demokratlığın gereğiydi. Fakat bugün AK Parti’nin yaptığı ne demokrasi, ne hukuk ne de insanlıkla bağdaşmayan şeyler. 

''AHMET HAKAN DA ÖZGÜR DEĞİL, CAN DÜNDAR DA’

Bir şeye çok üzülüyorum; iki sene önce bu süreç başladığında yani AK Parti otoriterleşmeye başladığında birçok insana ''ya bu iyi bir gidiş değil’ diye önce AKPartililere hitaben söyledik. Çok büyük reformlara imza atmış bir parti niye bu yoldan çıkıldı? diye söyledik. Bu çok etkili olmadı. Sonra AK Parti’ye muhalif olan çevrelere söyledik. ''Bu otoriterleşme yarın tüm Türkiye’yi ezecek, herkesin kapısı bir gün çalınacak’ dedik. O zaman Türkiye kamuoyunun önemli bir kısmı hükümetle cemaat arasında kavga olduğunu düşünerek bunun demokrasiden sapma olduğunu görmek istemediler. Geldiğimiz nokta gösteriyor ki Cumhuriyet de özgür değil, Hürriyet’ten Ahmet Hakan da özgür değil, Can Dündar da özgür değil, Ekrem Dumanlı da özgür değil, Hasan Cemal deAhmet Altan da, Zaman gazetesi de. Bu insanların her birisi farklı fikirlere sahip insanlar. Fakat en küçük eleştiri yaptığında hemen ya mahkemeyi boyluyorlar, ya da hapsi boyluyorlar. Türkiye acı bir 2-3 yıl geçirdi. Ümit ediyorum, bu süreçten dersler alırız. Herkesin özgür olacağı, adalete kavuşacağı bir Türkiye’ye kavuşmak mümkün olur.''

"Zaman Genel Yayın Müdürü, "özgür medya" adına konuştu!" haberi, 04 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Zaman Genel Yayın Müdürü, "özgür medya" adına konuştu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zaman Genel Yayın Müdürü, "özgür medya" adına konuştu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
Gündem Haberleri