Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağım kokuyordu

Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağım kokuyordu

Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağ... Rota Yemekçilik’te gece aşçısı olarak çalışan ve zehirlenmelere ilişkin gözaltına alınan Ebubekir Erten, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. 21 Haziran’da ifadesi alınan gece aşçısı Ebubekir Erten yemek...

Rota Yemekçilik’te gece aşçısı olarak çalışan ve zehirlenmelere ilişkin gözaltına alınan Ebubekir Erten, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. 21 Haziran’da ifadesi alınan gece aşçısı Ebubekir Erten yemek pişirilirken biri nöbetçi subay, diğeri kontrol teşkilatı görevlisi olmak üzere iki komutanın sabaha kadar kendilerine eşlik ettiğini kaydetti.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Erten, “Bazen bizlerin yanında duruyorlar. Bazen kendi odalarındaki kameralardan bizi takip ediyorlar. Orada olduğumuz sürece yemeğin hazırlanmasında yanımızda bulunup bizi denetliyorlar'' dedi.

ÖĞLE YEMEĞİ GECE HAZIRLANIYOR
Erten gece hazırlanan yemeğin askerlere öğle yemeği olarak sunulduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Akşam yemeklerini gündüz çalışan grup hazırlıyor. Bizlerin gece hazırladığı yemek sabah 08.00 sıralarında hazır oluyor. Öğle verilecek yemek, kontrolör komutan tarafından bizzat denetleniyor. Yemeklerin her birinden ikişer numune alınıyor. Biri analiz için İzmir’e gönderiliyor. Diğer numune ise numune dolabında kalıyor. Numuneler kilitli yerde muhafaza ediliyor.''

TADILDIKTAN SONRA SERVİS EDİLİYOR
Kontrolörler ve gıda mühendisinin numune alıp tattıktan sonra yemeğin servis edildiğini kaydeden aşçı Erten, “Görevlilerin kontrol etmediği hiçbir aşama yoktur. Tüm iş ve işlemler görevlilerin istekleri doğrultusundadır. Yemeğin nasıl, ne şekil, hangi şartlarda olmaması gerektiğini onlar bildiriyor. Biz istek doğrultusunda yemeği hazırlıyoruz. Gündüz grubunun hazırladığı malzemeleri kullanarak yemek yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

GIDA MÜHENDİSİNİ SUÇLADI
Manisa’da askerlerin zehirlendiği 23 Mayıs’taki ilk vakada yemeği kendisinin hazırladığını kaydeden aşçı Erten, gıda mühendisi D.Y.’yi suçladı. Gece yarısı kışlaya vardıktan sonra D.Y.’yi bir daha görmediğini ileri süren Erten, “O gece görev sonuna kadar yanımızda değildi. Normalde yemekler pişirilirken her safhada gıda mühendisinin bizlerle birlikte olması gerekirdi'' diye konuştu.

'YEMEĞİ BEN DE KOMUTANLAR DA YEDİK'
Gece hindi etinden yemek yaptığını vurgulayan Erten, “Yemekten ben ve diğer çalışan şirket görevlileri ile komutanlar da yedi. Sabah görevi teslim ettiğimizde numuneleri kimlerin aldığını görmedim'' dedi. Zehirlenmenin yemekten değil kullanılan sudan kaynaklanmış olabileceğini savunan Erten, “Ben askeriyedeki suyu içemiyordum. Bazı askerler de suyun kirli olduğunu, bulanık olduğunu ve suda lağım kokusu olduğunu söylüyorlardı. Zehirlenme ondan olabilir'' dedi.

"Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağım kokuyordu" haberi, 23 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağım kokuyordu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Askerlerin zehirlendiği firmanın aşçısı: Lağım kokuyordu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  2. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  3. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  4. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  5. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  6. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  7. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  8. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  9. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  10. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  11. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  12. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  13. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  15. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  16. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  17. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  18. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  19. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  20. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
Gündem Haberleri