Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti

Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti

Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radçikova’yı Ankara’da öldürdüğü...

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radçikova’yı Ankara’da öldürdüğü suçlamasıyla aranan Atalay Filiz İzmir’de yakalanmıştı.

Emniyette yapılan üst aramasında üzerinden kendisine ait bir pasaport, 14 kredi kartı, dört kimlik, üç sahte ehliyet, iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin TL, 3 bin 500 avro çıkması üzerine kaçmaya çalıştığı anlaşılmıştı.

DHA’nın haberine göre İzmir’de yakalandıktan sonra dün İstanbul’a getirilen Atalay Filiz’in cinayet büro amirliğinde yaklaşık beş saat ifade verdi. İfadesi sırasında oldukça soğukkanlı olduğu öğrenilen Atalay Filiz sorulara düzgün ve mantıklı yanıtlar verdi.

Mezun olmadan dönmüş

Filiz, ifadesinde Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra okumak için Fransa’ya gittiğini, burada dört yıl kaldıktan sonra Erasmus öğrenci değişim proğramıyla Paris’e gelen ve daha sonradan öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’la aynı evde kalmaya başladığını anlattı.

atalayicerik.jpg

Katil zanlısı, özellikle iktidara yakın basının sık sık yer verdiği ODTÜ mezunu olduğu iddiasının aksine, “Okulu bitiremedim ve geri döndüm. Ancak ailem dahil herkese okuldan mezun olduğumu söyledim. Bir süre İstanbul’da ailemin yanında kalmaya başladım. Ancak ailem iş bulmam için ısrar ediyordu. Bana diplomamı soruyorlardı. Bu baskıdan bunalarak, tek başıma Ankara’ya gittim. Orada bir ev kiralayıp bir de otomobil aldım'' dedi.

Ankara’da Demirarslan ve sevgilisi Radçikova’yla tekrar bir araya geldiklerini anlatan Filiz, “Onlarla zaman zaman bir araya gelmeye başladık. Ancak onlarla ne zaman bir araya gelsek bana Olga’yı soruyorlardı. Sürekli ona benim bir şey yaptığımı ima ediyorlardı. Bunun üzerine ben de karşılık olarak bir şey yapmaya karar verdim. Bir cep telefonunu mıknatısla onların otomobiline yerleştirdim. Amacım onları takip edip bir açıklarını bulmak ve görüntü çekmekti'' diye konuştu.

atalayicerik2.jpg

''Sinirlenince öldürdüm’

Arkadaşlarının Antalya’ya tatile gideceklerini öğrendiğinde bu planı uygulamaya karar verdiğini söyleyen Atalay Filiz şöyle devam etti: “Amacım onların kaldığı otele gidip yan odayı tutmaktı. Daha sonra bir yolunu bulup odalarına girerek bir kamera yerleştirmekti. Daha sonra onların birlikte oluşlarını kameraya çekmekti. Böyle onlara karşı elimde bir koz olacaktı. Ancak onlar tatile otomobille değil de otobüsle gidince nereye gittiklerini bulamadım ve bu planı uygulayamadım.''

Arkadaşlarıyla tatil dönüşü yine buluştuklarını söyleyen Atalay Filiz, “Onlarla buluştuğumuzda yine Olga konusu açıldı. Bu sırada daha önceden av tezkeresiyle aldığım pompalı tüfeğim, arabamın bagajındaydı. Sinirlenince tüfeği alıp onları öldürdüm. Olayı gerçekleştirdikten sonra paniğe kapıldım. Otomobilime binerek hızla oradan uzaklaştım'' dedi.

Önce otomobilde sonra günlük kiralık evlerde kalmış

Ankara’dan satın aldığı otomobilin plakasının 43 olduğunu kaydeden Atalay Filiz bu yüzden Kütahya’ya da gitmiş.

Filiz, kaçtığı günlerde neler yaptığını şöyle anlattı: “Yola çıktıktan sonra önce Polatlı’ya daha sonra Eskişehir’e gittim. Kullandığım araba 43 plakalı olduğu için dikkat çekmemek için Kütahya’ya gittim. Burada iki gün otomobilin içinde yaşadıktan sonra aracı orada bıraktım ve İstanbul’a geldim. Günlük kiralık ev kiralayarak iki gün kaldım. Daha sonra tekrar Kütahya’ya gittim. Otomobili bıraktığım yerde bulamadım. Bunun üzerine tekrar İstanbul’a dönerek iş aramaya başladım.''

''Eşyalarımı karıştırdıklarından şüpheleniyordum’
atalayicerik3.jpg

Gazete ilanlarından Tuzla’da bir çay bahçesinde çalışmaya başladığını anlatan Atalay Filiz, “İlk başlarda her şey çok güzeldi. Çalışıyordum. Ayda 1250 lira para alıyordum. Neredeyse hiçbir şeye para harcamıyordum. Kaldığım evden yediğimiz yemeğe kadar her şeyimizi karşılıyorlardı'' dedi.

Ancak çalıştıkları çay bahçesinin kapandığını anlatan katil zanlısı, “İşsiz kalınca evde oturmaya başladım. Bu sırada oturduğum evin bir odasını Fatma Kayıkçı ve ailesi depo olarak kullanıyordu. Bu nedenle evin bir anahtarı onlardaydı. Onların içeri girip eşyalarımı karıştırdığından şüpheleniyordum. Zaman zaman eşyalarımın yerinin değiştiğini fark ediyordum'' diye konuştu.

Gerçek kimliğini öğrendiği için öldürmüş

Cinayet günü Fatma Kayıkçı’nın kendisine merdivenin başından “Günaydın Atalay'' diye seslendiğini aktaran Filiz, üçüncü cinayeti nasıl işlediğini de şöyle anlattı: “İsmimi duyunca şok geçirdim. Onun üzerine yürüyüp evin içine çektim. Evdeki bıçakların biriyle beş altı kez bıçakladım. Her taraf kan olmuştu. Cesedi evde bulunan en büyük bavulun içine yerleştirdim. Daha sonra evi temizledim. Gece olunca arka kapıdan bavulla çıkıp cesedi atacağım yere doğru yürüdüm. Bu sırada yolda içki içen bazı kişilerle karşılaştım. Ancak benden şüphelenmediler. Cesedi bavuldan çıkarıp çalıların arasına attım. Geri döndüm eşyalarımı toplayıp evden ayrıldım.''

Evden ayrıldıktan sonra Gebze minibüsüne bindiğini söyleyen katil zanlısı, “Minibüsle Gebze otogarına gittim. Buradan bir otobüse binerek Adapazarına gittim. Yanımdaki sahte kimlikleri kullanarak bir otele yerleştim. Bir gece orada kaldıktan sonra ertesi gün gece saat 22.00 sıralarında bir otobüse binerek İzmir’e gittim. Otobüs servisiyle Buca’ya giderek bir internet kafede kendime kalacak yer ayarladım. Günlüğü 50 liradan bir odaya yerleştim'' dedi.

Arandığını televizyondan öğrenmiş

atalayicerik4.jpg

Polis tarafından kimliğinin tespit edilerek her yerde arandığını cinayetten dört gün sonra öğrendiğini söyleyen Filiz şunları aktardı: “Evde otururken televizyonu açtığımda bir anda herkesin beni aradığını öğrendim. Bunun üzerine tekrar kaçmaya karar verdim. Bavullarımı iç içe koyarak bir tek bavul haline getirdim. İzmir, Gümüldür, Özdere kamplar mevkiine geldim. Burada bulunan milli parkın içine girerek saklanmaya karar verdim. Burada karşılaştığım bazı balıkçılara ailemle aramın bozulduğunu bu nedenle tatile çıktığımı söyledim.''

Bir hafta ormanda kalmış

Ormanlık alanda yaklaşık bir hafta kaldığını anlatan katil zanlısı, “Ancak burada her yerimi böcekler soktu. Günlerdir yıkanmıyordum. Bu nedenle Menderes ilçesine gidip günlük bir ev kiralayarak bir gün dinlenmeye karar vermiştim. Ancak bindiğim minibüste tanınınca indim. Bindiğim diğer minibüste ise polis beni yakaladı'' dedi.

Para biriktirdiğini öne sürdü

Polisteki ifadesi sırasında yanında bulunan 10 bin TL ve 3 bin 500 avro parayı biriktirdiğini söyleyerek izah eden Filiz “Çalıştığım yerde aldığım 1250 lira parayı biriktirdim. Yanımda bulunan kimlik ve kredi kartlarını ise çay bahçesinde çalışırken unutulan cüzdanlardan çaldım'' dedi. Katil zanlısı, bahsi geçen kredi kartlarının sahiplerine ulaşan polis kart ve kimliklerin kayıp olduğunu doğruladı.

Filiz, Kayıkçı’yı öldürdüğü bıçağı İzmir’de kaybettiğini söylerken polisin ailesiyle görüşmek isteyip istemediği teklifine de, “Şu anda ailemden kimseyle görüşmek istemiyorum'' yanıtını verdi.

Yetkililer, şüphelinin üzerinden çıkan CD ve porno yıldızlarının adından oluşan bir listenin de incelendiğini belirtti.

"Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  2. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  3. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  4. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  5. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  6. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  7. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  8. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  9. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  10. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  11. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  12. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  13. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  14. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  15. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  16. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  17. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  18. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  19. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  20. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
3. Sayfa Haberleri