Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi

Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi

Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi İstanbul Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da...

İstanbul Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan seri katil Atalay Filiz’in, 29 Mayıs'ta İzmir'e geldiği saptanmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil polisler, İzmir'e gelen Filiz için çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre Atalay Filiz, 29 Mayıs günü Buca'daki bir internet kafede 4 saat geçirdiği belirlendi. Burada, internette kiralık oda bulan Atalay Filiz, 29-30 Mayıs gecelerini bir üniversite öğrencisinden kiraladığı odada geçirerek, ardından da 2 gün üniversite öğrencisi bir gencin Karabaşlar’ın Yeşilyurt semtindeki evinde kaldı.

Atalay Filiz 31 Mayıs günü, Bodrum'a gideceğini söyleyip kaldığı öğrenci evinden ayrıldı. 3 kişinin cinayet zanlısı, 1 ve  2 Haziran gecelerini, Menderes'in tatil merkezi Gümüldür'de bir evin kiraladığı odasında geçirdi. Buradan ayrıldıktan sonra Menders ile Gümüldür arasındaki ormanlık alanda gizlenen Atalay Filiz, 12 Haziran günü, Gümüldür'den Menderes'e giden minibüse Şaşal köyü yakınlarındaki ormanlık araziden bindi. Minibüs içerisindeki yolcu Taha Gürses, katil zanlısı Atalay Filiz'i tanıdı. Filiz kendini tanıyanları fark ederek panikle indi. Pasta ustası Taha Gürses, 155'i arayarak Atalay Filiz'i ihbar etti. Minibüsten inip Bulgurca minibüsüne binen Atalay Filiz’i kahveci Mustafa Alsu(23) da 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak ihbar etti. İhbarlar üzerine harekete geçen Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalay Filiz’i kıskıvrak yakaladı. Atalay Filiz, son cinayetini işlediği İstanbul'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

POLİSLER VE İHBARCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Atalay Filiz'i ihbar eden Taha Gürses, Mustafa Alsu ile yakalayan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Komiser Özay Kocabıyık, Polis Memurları; Güray Oruç, Gökhan Şahin, Ceyhan Yıldırım, Kenan Çakı, Hakan Küçükkavaklı ve Serkan Güngör, İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle ödüllendirdi.

Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Asayiş Şube Müdürü Cevdet Yumuşak, Menderes Kaymakamı Mutafa Ufuk Hasçakal katıldı. Vali Ayyıldız ve Emniyet Müdürü Uzunkaya; Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş’a ve Komiser Özay Kocabıyık’a takdirname verirken polis memurlarına takdirname ve biner liralık ödül verdi.

TAHA GÜRSES’E 2 BİN, MUSTAFA ALSU’YA 4 BİN LİRA

İlk ihbarı yapan Taha Gürses’e 2 bin lira ikinci ihbarı yapan Mustafa Alsu’ya 4 bin lira verildi. Alsu’ya daha fazla verilmesinin nedeni olarak, Atalay Filiz’i minibüsten inip, başka bir minibüse binene kadar takip edip, 155 Polis İmdat Hattı’na 2 defa bilgilendirmesi gerekçe gösterildi. Öte yandan, daha önce kamuoyunda ihbarcı olarak çıkan minibüs şoförlerinin, 155 Polis İmdat Hattı’na ihbarda bulunmadıkları resmi kayıtlara göre Taha Gürses ve Mustafa Alsu’nun ihbarda bulundukları belirtildi.

İZMİR’E VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR

Burada konuşan Vali Erol Ayyıdız, ''Suçu ve suçluyu önleyen polis memuru kardeşlerimizi amirleriyle birlikte ve polise bilgi veren vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bu örnek davranış İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olacaktır. Yapmış oldukları güzel davranış kamuoyuna mal olsun diye hediyeler vermek istedik'' dedi. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, ''12 Haziran sabahı Atalay Filiz’in yakalanmasında polise bilgi veren Taha Gürses ve Mustafa Alsu vatandaşlık görevini yaptı. Her Türk vatandaşı gördüğü suçu, olumsuzluğu polisle paylaşmalıdır. Emniyet görevlilerimiz ise büyük bir titizlikle gelen her ihbar gibi çalışma yapmış ve Atalay Filiz’i yakalamıştır'' dedi.

İHBARCILAR KONUŞTU

Ödül sonrası konuşan kahveci Mustafa Alsu, ''Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Herhangi bir ödül beklentisi içerisinde değildim. Valilik ve emniyet yetkilileri ödüle layık görmüşler teşekkür ediyorum'' dedi. Taha Gürses ise, ''Bir suçlunun yakalanmasında katkım olduğu için mutluyum. Ben kendim için bir ödül istememiştim. Eğer ödül verilecekse bir ay sonra doğacak çocuğum için verilmesini istemiştim. Takdir edip ödül verdiler. İşten çıkarıldım. Sayın Valimiz de bana iş sözü verdi. Çok teşekkür ediyorum'' dedi.

CSI DOLMUŞÇULARA ÖDÜL YOK!

Atalay’ın alındığı dolmuşun şoförü Kenan Aka ile Atalay’ın ilk bindiği ve tanındığı için indiği Gümüldür-Ürkmez hattı dolmuş şoförü Mustafa Berber ve oğlu ise ödül törenine çağırılmadı. Filiz’in ilk bindiği minibüsün şoförü 51 yaşındaki Mustafa Berber, bu kişinin Atalay Filiz olduğunu ilk önce minibüste kendisine yardımcı olan oğlu 16 yaşındaki Özgür Berber'in tanıdığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı; “Şaşal Mahallesi'nde ormanlık alandan bir anda önümüze çıktı. Dolmuşu durdurup 5 lira verdi. Para üstü olarak 2 lira verdim. Dolmuşun nereye gittiğini sordu, Menderes'e gittiğimizi söyledim. İlk etapta ben tanımadım. Ancak oğlum haberlerden görmüş ve tanımış. Menderes İlçe merkezinin biraz dışında dolmuştan indi. Oğlumun tanıması üzerine jandarmaya haber verdim. Hemen yanımıza sivil polisler geldi, zaten Atalay Filiz'den aldığım 5 lirayı polise verdim. Polisler taksiye binip Atalay Filiz'i indirdiğim yöne doğru gitti. Yakalanmasına çok sevindim.''

Filiz'in yakalandığı dolmuşun şoförü  41 yaşındaki Kenan Aka ise şunları söylemişti:  “Üç gün önce de dolmuşa yanlışlıkla bindi. Dolmuşu Gümüldür'e gidiyor sandı. Develi Köyü'ne dönünce ''Ben burada ineceğim' dedi ve indi. Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim. O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de Menderes Barbaros Mahallesi'nde dolmuşu durdurdu. Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su şişesi vardı. Sakalları uzamıştı. ''Bu araç nereye gidiyor' diye sordu. ''Bulgurca'dan İzmir'e gidiyor' dedim. ''Kaç lira' dedi. ''İki lira' dedim, ''Param yok' dedi, ''Olsun geç' dedim. Dolmuşta iki kadın yolcu da vardı. Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm. Onlara selektör yaktım. Polis, peşimize düştü sonra dolmuşu durdurdu. Polisin geldiğini görünce ayağa kalktı, inmek istedi ancak kapı kapalı olduğu için inemedi. Polis, ondan kimlik istedi, adının ''Ömer' olarak yazılı olduğu kimliği verdi. Polis hemen koluna kelepçeyi taktı ve götürdü. Ben hiç paniklemedim, korkmadım. Onu televizyon haberlerinden tanıyorum, her gün düzenli haber bültenlerini izlerim.''

"Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atalay Filiz’i yakalatanlara ödülleri verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  2. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  3. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  4. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  5. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  6. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  7. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  8. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  9. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  10. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  11. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  12. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  13. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  14. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  15. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  16. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  17. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  18. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  19. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  20. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
Gündem Haberleri