Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp tahliye edilmiş

Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp tahliye edilmiş

Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp ... Atatürk Havalimanı saldırısının şüphelisi Hacı Çakayev'in Sultanahmet'teki canlı bomba eyleminden sonra da tutuklandığı, yaklaşık 6 ay önce resen tahliye edildiği ortaya çıktı.Aydınlık’tan Masum Gök’ün haberine...

Atatürk Havalimanı saldırısının şüphelisi Hacı Çakayev'in Sultanahmet'teki canlı bomba eyleminden sonra da tutuklandığı, yaklaşık 6 ay önce resen tahliye edildiği ortaya çıktı.

Aydınlık’tan Masum Gök’ün haberine göre; saldırı şüphelisi Çakayev, 6 Ocak 2015'te Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü önündeki canlı bomba eylemi soruşturması nedeniyle 27 Temmuz 2015'te tutuklandı. Ancak mahkeme, Chakaev'in herhangi bir talebi olmamasına rağmen tahliye kararı verdi. Tahliye kararından 1 sene sonra Çakayev Atatürk Havalimanı saldırısının şüphelisi olarak yeniden tutuklandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, FBI'dan Çatayev'in iadesini istediklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını da belirtti. Puşkov, "Ancak onu bize teslim etmediler ve işte o da İstanbul'u patlattı. Bunun sorumlusu kim?" ifadelerini kullandı. Rusya Terörle Mücadele Komitesi, Ocak'ta Çatayev'in IŞİD'e katıldığını ve Kafkas kökenli teröristleri Rusya ve Avrupa ülkelerinde eylem yapması için hazırladığını duyurmuştu.

ÇAKAYEV İLE ÇATAYEV'İN BULUŞTUĞU İKİ EYLEM

Sultanahmet saldırısıyla Atatürk Havalimanı eylemi arasında bir başka bağlantı, eylemleri planladığı ileri sürülen “Tek Kol'' lakaplı Ahmet Çatayev. Çatayev'in ekibinde yer alan Çeçenistan kökenli Yakup Ibragimov ve Dağıstan kökenli Abdula Abdulaev de Sultanahmet saldırısı nedeniyle Çakayev ile aynı gün tutuklandı. Ancak bu iki kişi ceza almalarını gerektirecek belgeler olmasına rağmen Hacı Çakayev'den üç ay sonra 4 Nisan 2016 tarihinde ani bir şekilde tahliye dildi. Çatayev'in ekibi içinde yer alan bu iki kişinin nerede olduğu bilinmiyor. Rus basını lbragimov ve Abdullaev'in Türkiye'de karşıladıkları gençleri Suriye'ye götürdüğünü, bu süreci ise hâlâ yakalanamamış olan Ahmet Çatayev'in yönettiğini yazmıştı.

Eylemleri planladığı belirtilen Çatayev'in de dikkat çekici bağlantıları var. ABD Kongre üyesi Michael McCaul, Çeçen Ahmet Çatayev'in İstanbul saldırılarını planladığından şüphelenildiğini duyurdu. Pek çok kez tutuklansa da Avusturya'da iltica statüsü nedeniyle sınır dışı edilemedi. ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, Türk istihbarat servislerine atıfta bulunarak, Çeçen Ahmet Çatayev'in İstanbul'da 45 insanın ölümüne yol açan saldırının arkasında olduğunu kaydetti.

RESEN TAHLİYE

Çakayev'in resen tahliye edilmesi dikkat çekici. Resen tahliye, sanığın talepte bulunmamasına rağmen mahkemenin sanığı tahliye etmesine deniyor. Aydınlık'a konuşan hukukçular bu gibi davalarda resen tahliyenin iki türlü gerçekleşeceğini belirtti. Emniyet veya istihbarat birimleri mahkemeye sanığın kendilerinin elemanı olduğuna yönelik yazı göndermesiyle tahliye ediliyor. Ya da tahliye edilen sanık hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sanığının bağlantılarını ortaya çıkarma gerekçesiyle emniyet ve istihbarat birimleri mahkemeye talepte bulunuyor.

"Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp tahliye edilmiş" haberi, 06 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp tahliye edilmiş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk Havaalanı'na saldıranlar tutuklanıp tahliye edilmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  2. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  3. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  4. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  5. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  6. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  7. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
  8. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  9. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  10. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  11. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  12. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  13. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  14. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  15. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  16. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  17. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  18. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  19. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  20. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
Gündem Haberleri