Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık temel ibadet!

Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık temel ibadet!

Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık tem... Yeni müfredatın bu hafta başında açıklamasının ardında okullarda zorunlu okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin taslak programı da askıya çıktı. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin kapsamını ve içeriğinde...

Yeni müfredatın bu hafta başında açıklamasının ardında okullarda zorunlu okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin taslak programı da askıya çıktı. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin kapsamını ve içeriğinde yer alan “Atatürkçülük'' konusunun ders saatini düşüren MEB, bu kararıyla Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 1999 yılında aldığı karara da ters düştü. Kurulun ilköğretim kurumları programında zorunlu olarak yer verilmesi kararına rağmen, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden Atatürk’ün din ile ibadet hakkındaki söylemleri çıkartıldı.

Programın eski şeklindeki Atatürk’ün dini kavramlara yönelik Cumhuriyet yenilikleri ile söylemleri, hazırlanan yeni programda artık öğrencilere öğretilmeyecek. “Atatürk’ün din ve vicdan hürriyetine verdiği önem, Atatürk’ün düşünce hürriyetine verdiği önem, laiklik ilkesinin esasları, Atatürk’ün insan sevgisi ve evrensellik konularındaki görüşleri, Atatürk’ün İslam dini hakkındaki görüşleri ve Laiklik ilkesini kavrayabilme'' gibi konular yeni hazırlanan programda yer almadı.

LAİKLİK İYİCE SIKIŞTIRILDI
Birgün'den Çağlar Ballıktaş'ın haberine göre, yeni müfredatta din dersi dışındaki tüm derslerin içeriğine “Değerler Eğitim'' adı altında dini tarikatların faaliyetlerinin yerleştiren MEB, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin taslağında ise laikliği tek konu sınırlandırdı. Taslak programda 12’nci sınıfın “Haklar Ve Özgürlükler'' ünitesi içerisinde son konu olarak laiklik işlenecek. Eski programda uygulamaya ilişkin öğretmenlerin en çok uyarıldığı konu ve en çok yer verilen kavram olan laiklik yeni programın açıklamalarında kendine hiç yer bulamadı.

Program taslağında radikal dini kavramlar da ders konuları içerisinde kendisine yer buldu. 4’üncü sınıfın ilk ünitesindeki “Günlük Hayattaki Dini Faaliyetler'' içerisine “Tekbir'' konusu yerleştirildi.

Yapılan değişikler arasında 10’uncu sınıfın ilk ünitesi olan “Allah ile İnsan İlişkisi'' ünitesi içerisinde öğrencilere 'zikir' öğretilecek. Ayrıca 'zikir'e dersin temel kavramları arasında da yer verildi.

CİHAT ARTIK TEMEL İBADET
Hafta başında açıklanan yeni müfredatta kendisine seçmeli olarak okutulan 'Temel Dini Bilgiler Dersi'nde yer bulan 'cihat' kavramı zorunlu olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi içeriğine de koyuldu. Taslakta 9’uncu sınıfın üçüncü ünitesi olan 'İslam’da İbadetler' içeriğinde yer alan 'İslam Dininde Temel İbadetler' konusunda 'Cihat' işlenecek.

Alevilik inanç değil! Yayımlanan taslakta programda Alevilik ve Bektaşilik inanç değil İslam’ın yorumu sayıldı. Alevilik ve Bektaşilik 7’nci sınıftaki “İslam Düşüncesinde Yorumlar'' ve 12’nci sınıftaki “İslam Düşüncesinde Tasavvufi Yorumlar'' üniteleri içerisinde öğrencilere öğretilecek. Ayrıca oruç ve dua üniteleri içerisinde de “muharrem orucu'' ve “Alevilik’te dua çeşitleri'' gibi konular da işlenecek.

"Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık temel ibadet!" haberi, 22 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık temel ibadet! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk, laiklik çıkartıldı: Cihat artık temel ibadet! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri