''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur Taliban’da!

''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur Taliban’da!

''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur T... Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ildeki tek spor lisesi olan Karaman Spor Lisesi’nde skandal bir kitap dağıttığı ortaya çıktı.Edinilen bilgiye göre; müdürlüğe bağlı Karaman Gençlik Merkezi kaşeli...

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ildeki tek spor lisesi olan Karaman Spor Lisesi’nde skandal bir kitap dağıttığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre; müdürlüğe bağlı Karaman Gençlik Merkezi kaşeli “Cennet’e Otostop'' adlı bir kitap, lise öğrencilerine ''okuma halkası’ oluşturulması, yani başlarında öğretmen varken toplu bir şekilde okuyup değerlendirmeleri için dağıtıldı.

Başka dinlerden İslamiyete geçen insanların yaşam öykülerinin anlatıldığı kitapta, “Avustralyalı Taliban'' başlıklı söyleşide ise sadece dini propaganda değil, İslami örgüt güzellemesi yapıldığı da görüldü.

huzurtalibandetay.png

HUZUR TALİBAN’DA!
IŞİD gibi cihatçı terör örgütlerinin Afganistan cephelerinde savaşan “Avustralyalı Taliban'' lakaplı bir cihatçıyla yapılan söyleşide, cihatçının Kalaşnikof model tüfeğiyle yan yana olduğu fotoğraflar yer alıyor. Söyleşide, “Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Taliban saflarında NATO’ya karşı savaşmaya başladım'' diyen cihatçı, “Avustralyalıların hayat standartları Afganlıların şartlarından çok daha iyi olabilir. Fakat Avustralya’da huzur yok'' ifadelerini kullanıyor.

Ortadoğu’ya gidip cihat örgütlerine katılınca ilk başta insanın bocaladığını söyleyen cihatçı, sonradan insanın bu koşullar ile ''hızlıca’ uyum sağladığını belirterek okuyanın yüreğine su serpiyor!

Skandalı ortaya çıkaran Eğitim-İş Karaman Şube Başkanı İsa Çetin, “Bu kitabın, gençlerin gelişimini kalitelileştirmekle yükümlü bir resmi kurum tarafından dağıtılmış olması utanç vericidir. Şu anda kitabın, başka okullara dağıtılıp dağıtılmadığını araştırıyoruz. Çocuklarımızın kafasının bu safsatalarla bulandırılmasına geçit vermeyeceğiz'' dedi.

''MEB’E SORACAĞIZ’
Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu ise konuyu incelediklerini ve söz konusu kitabın başka nerelere dağıtıldığını Milli Eğitim Bakanlığı’na soracaklarını açıkladı. Sendikanın Genel Başkanı Orhan Yıldırım, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Daha ay başında bizlerin müfredatta cihat kavramını yer almasına yaptığımız itiraza karşı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Cihatın ne olduğunu bilip bilmeden karşı çıkıyorlar’ diye bir açıklama yapmıştı. Arapça’da ''cihat’ kelimesinin ''güç ve gayret sarf etmek’ manasına geldiğini ileri sürmüştü. Şimdi kendisine cevabı, bizzat onun sorumluluğundaki devlet okullarından birinde dağıtılan bu kitaptaki tüfekli cihatçı veriyor. IŞİD başta olmak üzere, birçok cihatçı örgüte Türkiye’den çok fazla katılan olduğunu maalesef hepimiz biliyoruz. Normalde bu şartlar altında bir eğitim bakanlığının bu katılımı, çarpık sempatiyi engellemek için uğraşması beklenirken, görüldüğü üzre bizim ülkemizde gençlerimiz adeta cihatçı terör örgütlerine katılmaya teşvik ediliyor. Sendika olarak gerekli incelemelerimizi tamamlayıp, konuyu yargıya taşıyacağız. Laik bir Cumhuriyet ülkesi olan Türkiye’mizde, kimsenin gençlerimizi okullarda cihatçı terör örgütlerine yönlendirmesine geçit vermeyeceğiz!''




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:tele1_567.jpg


 

"''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur Taliban’da!" haberi, 16 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan ''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur Taliban’da! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Atatürkçü’ AKP’nin lise müfredatı: Huzur Taliban’da! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  2. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  3. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  4. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  5. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  6. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  7. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  8. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  9. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  10. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  11. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  12. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  13. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  14. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  15. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  16. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  17. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  18. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  19. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  20. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
Eğitim Haberleri