Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın içinde can çekişiyoruz

Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın içinde can çekişiyoruz

Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın... Erenköy Kız Lisesi Mezunları'nın bildirisinin ardından bu kez de Erenköy Kız Lisesi öğrenciler, bir bildiri ile hem mezunlar bildirisine destek verdiler, hem de okuldaki gerici kuşatmaya karşı ses verdiler.İşte Erenköy Kız Lisesi...

Erenköy Kız Lisesi Mezunları'nın bildirisinin ardından bu kez de Erenköy Kız Lisesi öğrenciler, bir bildiri ile hem mezunlar bildirisine destek verdiler, hem de okuldaki gerici kuşatmaya karşı ses verdiler.

İşte Erenköy Kız Lisesi öğrencilerinin o bildirisi:

Erenköy Kız Lisesi Öğrencileri olarak, Okulumuz da yaşadığımız Cumhuriyet ve Laikliğe aykırı davranışlardan artık çok yorulduk. Tüm Liseliler gibi bizlerde bu karanlığın içerisinde can çekişmekteyiz.

Şöyle ki; Yaklaşık 2 sene evvel atanan Okul Müdürümüz Saadet Berna Ocakçıoğlu geçen sene yarı yıl tatilinde Okulumuza boya badana yaptırmıştı. Okulların açıldığı ilk gün içeriye girdiğimizde Okulumuzu adeta tanıyamamıştık. Sanki bir hastahane, sanki bir morg olmuştu. Çoğumuz ağlamıştık. Tatilde yağlı boya duvar resimlerimizi sildirmişti. O resimler için Resim Öğretmenlerimiz ile çok uğraşmış, çok yorulmuştuk. O resimler bizim sanatımızdı, eserlerimizdi. Birçok Öğretmenimiz'in göz yaşları içerisinde duvarlara üzüntü ile baktıklarını gördük. Aynalarımız kesilmiş, küçücük kalmıştı. Biz o aynalarda fotoğraf çektirip, süsleniyorduk, gülüyorduk. O aynalar önünde anılarımızı ölümsüzleştiriyorduk. Şimdi yok oldular.

İçimizi en çok yakanda duvarlarımızda bir tane bile ATATÜRK fotoğrafının olmamasıydı. Hepsini kaldırttı ve kazan dairesine attı. Tamir ettiriyorum dedi ama günlerce odada yerlerde kaldılar. Oysa ki; Osmanlı Padişahlarımızın resimlerini düzenli bir sıra ile astırmıştı. O kara günü hiç unutamayız.

İstiklal Marşımızı güneşli günlerde bile bize bahçede okutmadı. Hiçbir resmi törenimizde başından sonuna kadar bulunmadı. Hep tören başında kısa konuşma yaptı sonra ayrıldı ve gitti.

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında Okulumuzun bahçesine Akp'nin seçim araçlarının girmesine izin verdi. Bize tuhaf kıyafetler giydirdi, başımızı örttü, Kuran-ı Kerim okuttu, gelenlere şerbet ve lokma dağıttırdı.Öyle bir ortamda tutulduk ki sanki orası ilim yuvası değildi, sanki Cami idi.

Bizler bunları Velilerimize anlattık. Bazı Öğretmenlerimizde çaba gösterdiler. Ancak sesimizi duyuramadık. Ta ki 16 Şubat 2015 tarihinde ablalarımız yani mezun büyüklerimizin yaptığı basın açıklamasına kadar. O gün hem Erenköy Kız Lisesi'nde hemde Türkiye'de bir ilk yaşanmıştı. Bizler sınıflarımıza kapatıldık. Pencerelerden olup biteni heyecanla izlemiştik. Yaklaşık 500 kişi bizim için oradaydı. içimizde ki bazı arkadaşlarımız mutluluktan ağlıyorlardı.Biz 150 kişi Öğrenciler, teneffüs zili çalınca müdürün sınıflardan çıkmayacaksınız talimatını dinlemedikve Okulumuzun bahçesine çıkarak "MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ" diyerek bağırmaya başladık. Yaklaşık 5 dakika orada kaldık ve ayrıldık. Kantine gidip karnımızı doyurmak, sınıflarımıza girmek istedik. Ancak müdür kapıları üzerimize kapattı. Bahçede bir süre mahsur kaldık. Basın açıklamasından sonra müdür bizlere 150 kişiyi videoya çektiğini, hepsinin isimlerini yazdığını belirtti. Açıkcası bizi tehdit etmişti.

Bir başka yaşadığımız acı gerçek ise; Fotoğrafta ki kişi bizim Din ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Hamit Gücüşten de yandaş Öğretmendir. Çünkü kendisi ders sırasında sıraları yumruklayarak "SİZİN SARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜNÜZÜ ŞİMDİ TOPRAK ALTINDA YILANLAR ÇİYANLAR YİYİYOR" diyerek bizlere bağırmıştı.

unnamed-024.jpg

Öğretmenimiz'e itiraz ettik ATA'mızı savunduk bizi azarladı. Konu müdüre de iletildi. Ancak hala derslerimize giriyor. Açıkçası ettiği hakaret ile kaldı.Müdür müdahale etmedi.

Bu ve benzer sorunları yaşayan hiçbir liselimizin ve velisinin artık susmamasını istiyoruz. Bizler köle değiliz. Laik eğitim ile okuyup, Ülkemiz'e başarılı insanlar olmak istiyoruz. Ancak yarınlarımıza ya da tahsilimize zarar gelir endişesi ile susmak durumunda kalıyoruz. Artık korkmak, susmak istemiyoruz. Biz Cumhuriyetimizi geri istiyoruz. Biz ATATÜRK'ün evlatlarıyız.Bundan böyle de diğer Liseliler Birliği ile hareket edeceğimizi açıkça ifade ederiz. Lütfen biz Liseliler'in korkularına, endişelerine, çığlıklarına kulak verin ve artık biz çocukları RAHAT bırakın. 
Her zaman Erenköy Kız Lisesi Mezunları ile el ele yürüyen ve karanlığa sonsuza kadar sırtını dönen Erenköy Kız Lisesi Öğrencileri 
 

"Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın içinde can çekişiyoruz" haberi, 14 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın içinde can çekişiyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk'e hakarete EKL'den tepki: Karanlığın içinde can çekişiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  2. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  3. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  4. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  5. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  6. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  7. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  8. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  9. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  10. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  11. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  12. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  13. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  14. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  15. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  16. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  17. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  18. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  19. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  20. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
Gündem Haberleri