Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdlib yalanları ve gerçekler!

Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdlib yalanları ve gerçekler!

Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdli... ABC Haber MerkeziYıllarca soL ve Hürriyet gazetelerinin dış haberler müdürlüğünü yapmış Ortadoğu uzmanı gazeteci Ali Örnek, İdlib'te yaşanan ve AKP'lilerin başını çektiği bir koronun 'Esad kimyasal silah kullandı" dediği...

ABC Haber Merkezi

Yıllarca soL ve Hürriyet gazetelerinin dış haberler müdürlüğünü yapmış Ortadoğu uzmanı gazeteci Ali Örnek, İdlib'te yaşanan ve AKP'lilerin başını çektiği bir koronun 'Esad kimyasal silah kullandı" dediği olayla ilgili saptırmalara işaret etti ve gerçekleri yazdı.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Örnek, "Halep'i ve Humus'u tümüyle, Şam'ı büyük oranda almış Esad, tam da İdlib'e operasyon başlatmaya hazırlanırken 'kimyasal silah kullanmış'. Gerçekte şu oldu. Hama'ya 10 bin cihatçı saldırdı. Yenildiler ve akabinde 6 yıldır olduğu gibi 'kimyasal silah' iddiası ortaya attılar. Üstelik, ABD bile 'Esad Suriye'nin kendi meselesi' diyecek kadar Şam meşruluğunu artırmışken..." dedi.

"Bu katliamı kimin tertiplediği meçhul ama Hama'yı alıp askeri dengeleri bir kez daha Esad'ın aleyhine çevirmeye çalışıp yenilen, bu plan çökünce de uluslararası arenada bir hamle yapmaya çalışan kimse baş şüpheli de odur" diyen Ali Örnek, 2013'te Guta'da kimyasal silah saldırısıyla ilgili tarafsız iki ABD'li uzmanın olaydan muhalifleri sorumlu tuttuğu raporu hatırlatarak, "Ayrıca 'muhaliflerin' kimyasal silah kullandığı Han el-Esal'i örtbas için BM heyetinin buraya girmesine izin vermediklerini de hatırlatalım. Bu saldırı iddiasından önce Rusya ve Suriye'nin İdlib'e doğru büyük bir operasyon başlatacakları haberleri vardı..." diye yazdı.

'EL KAİDE CENNETİ' İDLİB
Saldırının faillerinin Esad'ın meşruiyetini bir kez daha tartışmaya açmaya çalıştığını ve 'El Kaide cenneti' olarak adlandırdığı İdlib'i korumak için seferber olduklarını belirten Ortadoğu uzmanı Örnek, olayla ilgili paylaşılan görüntülerle ilgiliyse şu tweet'i attı:

ekran-resmi-2017-04-05-16.38.00.png

MİĞFERLERE DOLAR YAĞMIŞ
White Helmets, yani Beyaz Baretler'in ABD'den 32, İngiltere'den 65 milyon dolar yardım aldığı biliniyor. Örnek ayrıca "El Kaide'nin Suudi Şeyhi Muheysini White Helmets için şunları diyor: Bizim mücahitlerimizden farkları yok" ifadelerini kullanarak şu fotoğrafı paylaştı:

ekran-resmi-2017-04-05-16.41.37.png

HABER KAYNAĞI LİSANSSIZ DOKTOR
Ali Örnek, "Kimyasal iddiasıyla ilgili batı basınının kaynağı olan doktor (Dr. Shajul Islam), IŞİD'in iki gazeteciyi kaçırmasındaki rolü olduğu gerekçesiyle yargılanmıştı" diyerek İdlib iddialarının hepsinin bu doktora dayandırıldığına vurgu yaptı. Haberlerin muhalifler tarafından çekilen videolarla yapıldığını belirten Ali Örnek, "Shajul İslam, İngiliz vatandaşı bir 'eski' doktor. Çünkü 'açıklanmayan' bir sebeple lisansı iptal edildi" dedi.

Örnek, ikinci 'kaynak' olarak Hadi Abdullah'ı gösteriyor. El Kaide'nin Suudi şeyhi Muheysini ile Hadi Abdullah'ın birlikte çektirilen fotoğrafı:

ekran-resmi-2017-04-05-16.50.05.png

ekran-resmi-2017-04-05-16.49.16.png

BİR BEYAZ BARETLER REPLİĞİ: SARİNE DOKUNMAK
New York Times'ın haberinde, 'muhalif'lerin çıplak elle sarine maruz kaldığı belirtilen insanlara teması gibi imkansız şeylerin yaşandığının altını çizen Örnek, "Bir başka mucize ise şüphesiz, muhaliflerin 'Rejimin SU-22'leri bu kimyasalları attı' haberinde gizli. SU-22'lerin böyle bir kapasitesi yok! Öyle ki, yeminli Esad düşmanı Eliot Higgins bile muhaliflerin SU-22 iddiasını inandırıcı bulmuyor" ifadelerini kullandı.

AFP muhabirinin olay yerine gidince "Sizi çarpan ilk şey kokuydu" şeklinde bir açıklama yaptığını belirten Ali Örnek, "Ama sarin "kokusuzluğuyla" nam yapmış sinsi bir kimyasal silah. Etkili ve kokusuz. Daha korkutucu ne olabilir" diye yazdı.

Bölgedeki gazetecilerle ilgili çarpıcı bir bilgiyi daha paylaşan Ali Örnek, Çok basit bir gerçek daha var. Saldırının olduğu yer Han Şeyhun, El Kaide kontrolünde. Burada çalışmak için El Kaide'nin onayı gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdlib yalanları ve gerçekler!" haberi, 06 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdlib yalanları ve gerçekler! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa, cihatçılar ve AKP tek ses: İşte İdlib yalanları ve gerçekler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Dünya Haberleri