Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbest bırakın

Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbest bırakın

Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbe... Avrupa Parlamentosu’ndan 62 vekil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ithafen kaleme aldıkları mektupta, “Açlık grevi nedeniyle sağlık durumlarının kötüye giden ve gelişigüzel biçimde ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça...

Avrupa Parlamentosu’ndan 62 vekil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ithafen kaleme aldıkları mektupta, “Açlık grevi nedeniyle sağlık durumlarının kötüye giden ve gelişigüzel biçimde ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılmalı'' dedi.

Mektupta, '' Türk yetkililere olağanüstü hale mümkün olan en kısa sürede son vermeleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen veya tutuklanan kişilere derhal bağımsız ve etkili bir temyiz mekanizmasına erişim sağlamaları için acil çağrı yapıyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, mektubun tam metni şöyle:

“Sayın Bakan Bozdağ,

Aşağıda imzası bulunan Avrupa Parlamentosu vekilleri olarak, Türkiye’de devam eden olağanüstü hal ve bunun demokrasi ile insan hakları üzerindeki orantısız etkileri konusunda en derin endişelerimizi ifade etmek istiyoruz.

Olağanüstü hal sırasında 100 binden fazla memur, asker, yargıç, öğretmen ve akademisyen görevlerinden alındı. Onbinlerce kişi tutuklandı ve geçen yılki başarısız darbe girişimiyle bağlantılı olmakla suçlandı. Olağanüstü hal kararnamesi ile Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden alınan Nuriye Gülmen ve bir ilkokuldaki işinden atılan Semih Özakça, “İşimi geri istiyorum'' protestosunun 196’ıncı, sürekli açlık grevlerinin 76’ıncı gününde.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, hükümetin olağanüstü hal kapsamındaki orantısız önlemlerinden etkilenen binlerce Türkiye vatandaşından sadece ikisi. Sağlık durumlarının ciddi biçimde kötüye gittiğini ve hayati tehlike içeren sürece girdiklerini duymuş olmaktan ötürü üzgünüz. Buna rağmen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça pazartesi günü evlerine yapılan polis baskınının ardından gelişigüzel biçimde gözaltına alındı. Dolayısıyla onların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

Aynı şekilde, Türkiye halkıyla ve olağanüstü hal kapsamında gelişigüzel biçimde ihraç edilen veya gözaltına alınan kişilerle dayanışmamızı ifade etmek istiyoruz. Türk yetkililere olağanüstü hale mümkün olan en kısa sürede son vermeleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen veya tutuklanan kişilere derhal bağımsız ve etkili bir temyiz mekanizmasına erişim sağlamaları için acil çağrı yapıyoruz.

Saygılarımızla,

Jordi Solé (Greens/EFA) Ismail Ertug (S&D) Marietje Schaake (ALDE) Rebecca Harms (Greens/EFA) Alexander Lambsdorff (ALDE) Anna Maria Corazza Bildt (EPP) Barbara Spinelli (GUE/NGL) Pascal Durand (Greens/EFA) Izaskun Bilbao (ALDE) Eva Kaili (S&D) Josep-Maria Terricabras (Greens/EFA) Tania González (GUE/NGL) Mark Demesmaeker (ECR) Eva Joly (Greens/EFA) Gérard Deprez (ALDE) Hilde Vautmans (ALDE) Frédérique Ries (ALDE) Eric Andrieu (S&D) Stelios Kouloglou (GUE/NGL) Anne-Marie Mineur (GUE/NGL) Sylvie Guillaume (S&D) Takis Hadjigeorgiou (GUE/NGL) Teresa Giménez Barbat (ALDE) Clara Aguilera García (S&D) Monica Macovei (ECR) Fabio Massimo Castaldo (EFDD) Javi López (S&D) Kati Piri (S&D) Maite Pagazaurtundúa (ALDE) Agnes Jongerius (S&D) Jean-Paul Denanot (S&D) Ricardo Serrão Santos (S&D) Philippe Lamberts (Greens/EFA) Marian Harkin (ALDE) Josu Juaristi Abaunz (GUE/NGL) Lola Sánchez (GUE/NGL) Helga Trüpel (Greens/EFA) Louis Michel (ALDE) Benedek Jávor (Greens/EFA) Javier Nart (ALDE) Nicola Caputo (S&D) Christine Revault d’Allonnes-Bonnefoy (S&D) Eider Gardiazábal (S&D) Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL) Boris Zala (S&D) Gabi Zimmer (GUE/NGL) Dietmar Köster (S&D) Julie Ward (S&D) Miltiadis Kyrkos (S&D) Francesc Gambús (EPP) Laurentiu Rebega (ENF) Robert Rochefort (ALDE) Gesine Meissner (ALDE) Lieve Wierinck (ALDE) Andrea Cozzolino (S&D) Ana Gomes (S&D) Terry Reintke (Greens/EFA) Beatriz Becerra (ALDE) Martina Anderson (GUE/NGL) Matt Carthy (GUE/NGL) Liadh Ní Riada (GUE/NGL) Lynn Boylan (GUE/NGL)''

"Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbest bırakın" haberi, 25 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbest bırakın haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa Parlamentosu: Nuriye ve Semih’i serbest bırakın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Gündem Haberleri