Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi verdi: "Hamaslı mücahitler kahramanca mücadele veriyor"

Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi verdi:

Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi ver... Saadet Partisi Sözcüsü, Birol Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CNN International'a yaptığı röportajda Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımlamasını "esef verici" olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CNN International'a yaptığı röportajda Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımlamasını "esef verici" olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Hamas'ı "mücahitler" olarak tanımlayan Aydın, "Hamas, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen Hamaslı mücahitlerin eylemlerine dair 'ama'lı, 'fakat'lı cümleler kurmamalıdır," ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International'a konuştu. Yerel seçimlerde AKP'nin yenilgisinin öncelikli nedenlerinin kibir ve otoriterleşme olduğunu belirten İmamoğlu, 2028'de gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri için potansiyel adaylık senaryolarını da ele aldı.

İmamoğlu, Hamas'ı için yaptığı açıklamada ise, "Hamas tabii bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür," şeklinde konuştu.

"HAMASLI MÜCAHİTLER, KAHRAMANLAR"

Birol Aydın, Saadet Partisi Sözcüsü olarak, İmamoğlu'nun sözlerine resmi bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Aydın, İmamoğlu'nun ifadelerini "üzücü" bulduğunu belirterek, Hamas'ı "zalimlere karşı cesurca mücadele eden bir grup" olarak tanımladı. Hamas'ın eylemleri için "Hamas mücahitleri" terimini kullanan Aydın, açıklamasında şunları söyledi:

"İBB Başkanı Sn. İmamoğlu’nun, CNN International’a verdiği röportajda Hamas’a dair sarfettiği cümleler esef vericidir. ABD’de üniversite öğrencileri polis zorbalığına rağmen, tüm Avrupa’da izan ve insaf sahibi insanlar ülkelerindeki yöneticilerinin yanlış tutumlarına rağmen Gazze ile dayanışma sergilerken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir. Hamas, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen Hamaslı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır.

Son olarak, özellikle bu meselede katliamın meşrulaştırıcısı konumundaki Batılı medya organlarına verilen demeçlerde kullanılan kavramların, hatta her bir harfin titizlikle seçilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz."

"Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi verdi: "Hamaslı mücahitler kahramanca mücadele veriyor"" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi verdi: "Hamaslı mücahitler kahramanca mücadele veriyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aydın İmamoğlu'na 'terör örgütü' tepkisi verdi: "Hamaslı mücahitler kahramanca mücadele veriyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:58 Borsa günü yükselişle sonlandırdı
  2. 18:58 PlayStation'ın lideri değişiyor! Oyun devinin başına geçecek isim belirlendi
  3. 18:41 The Times gazetesine göre, Hamas Türkiye'de bir üs kurma planları yapıyor
  4. 18:41 Türkiye'nin yüzde 90'ından fazlası burada üretiliyor! Avrupa'ya satışlarında rekor kırdı
  5. 18:30 Tesla'nın Yeni Şanghay Fabrikası: Megapack Üretimine Yeşil Işık!
  6. 18:24 Savunma Bakanlığı Skandalı: Rüşvet Şüphesiyle Tutuklamalar Rusya'yı Sarsıyor
  7. 18:16 UEFA Başkanı Rosetti, EURO 2024 Öncesi Hakem-Kaptan İletişimini Güçlendirmeyi Hedefliyor
  8. 18:12 Galatasaray'ın Şampiyonluk Yolunda Kritik Adım: Okan Buruk'un Stoper Tercihi Değişiyor!
  9. 18:04 Trafik Denetimlerinde Artış: İstanbul'da Kazalar Azalırken, Ceza Kesimleri Yükseliyor
  10. 18:00 GPT-4o: Hızlı ve Duygusal, Ancak Kusurlar ve Enerji Tüketimi Sorunu Var
  11. 17:51 Beş bin lira destek emeklilere o belediye tarafından sağlanacak!
  12. 17:51 Galatasaray, Şampiyonluk İçin TFF'ye Başvurdu: Kupa Sevinci Derbiye Mi Kaldırılacak?
  13. 17:45 FETÖ'nün Sızmaya Çalıştığı 544 Şüpheli Yakalandı: KISKAÇ-15 Operasyonu
  14. 17:38 İngiltere İş Piyasası: İşsizlik Yüzde 4,3'e Yükseldi, İstihdam Oranı %74,5 Oldu
  15. 17:33 Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"
  16. 17:26 Beşiktaş, Dortmund'un Yıldız Forveti Sebastien Haller'in Peşinde
  17. 17:20 Tom Cruise denize böyle girdi! Yıllar sonra çıplak yakalandı!
  18. 17:18 NBA Yarı Finalinde Celtics ve Thunder'dan Kritik Galibiyetler!
  19. 17:15 Brent Petrol: 83,40 Dolara Yükseldi, Çin ve Kanada'dan Gelen Haberler Piyasayı Etkiliyor
  20. 17:10 Baltimore'da Kargo Gemisinin Çarptığı Köprü Enkazı Kontrollü Patlatıldı
Politika Haberleri