Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin

Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin

Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin enerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Alex’i bu kadar büyütmeyin. Eğer o kadar büyük olsaydı şu ana kadar bir takım çalıştırırdı. Bir yerde sportif direktör olurdu" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kayserispor maçı öncesi Genel Sekreter Mahmut Uslu ile birlikte TED Koleji tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı.

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, bir öğrencinin takımın 4’üncü yıldızı takmaması durumunda kadronun ve teknik ekibin değişeceği yönündeki haberler ile ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi: "Önümüzde 2 ay sonra bir başkanlık seçimi var. Bu seçimden sonra başkan olacak kişi buna karar verecektir ama bu soruyla benim şahsımla ilgili soruyorsanız benim böyle bir düşüncem yok. Tabii takıma her zaman takviye yapılır. Bizde takviyeyle gerekeni yapacağız."

Bir öğrencinin Alex de Souza’nın neden gönderildiğini sorması üzerine Yıldırım, "Bu sene iyi maçlarda kötü maçlarda oynadık. Tabii iyi maçlarda mutluyuz, kötü maçlarda mutlu değiliz. Alex ile ilgili dün akşam Kayseri’de Fenerbahçe üyeleri ile birlikte toplantı yaptık. Bununla ilgili orada da konuştum. Türkiye Alex’i tanımazken ben ve yönetimdeki arkadaşlar oyuncunun menajeri ile konuşarak o zaman Nobre’yi aldık. Nobre’yi alırken de Alex’in pazarlığını yaptık. Eşi doğum yapacağı için 6 ay sonra gelebileceğini söyledi. Biz o tarihte menajeri ile anlaşma yaptık. Bazı insanlar yazılar yazdılar. Alex Türkiye’ye gelmez insanları kandırıyorsunuz dediler. Arkasından Alex, Türkiye’ye geldi. İlk başta gayet faydalıydı. Başarılı maçlar oynadı. Belli bir noktadan sonra belli sıkıntılar yaşadı. Sizin büyükleriniz tarafından statta yuhalandı. Statta olan 50 bin taraftar sizin gibi Fenerbahçeli olan tarafından yuhalandı. Bir tek Aziz Yıldırım ayağa kalktı ve alkışladı. Ondan sonra kendisi Herta Berlin’e transfer olmak ve gitmek istedi. Ardından arkadaşlarımız Alex ve menajeri ile görüşmeler yaparak, sezon sonunda Herta Berlin’den alacağı ücretten daha fazla ücret vererek Fenerbahçe’de kalmasını sağladık. Sonrasında Aykut Kocaman teknik direktör oldu. Bizim başımıza 3 Temmuz olayı geldi. Biz yokken arada sürtüşmeler oldu. Aykut hoca kendi sistemine uymadığı için fazla oynatmadı. Bazen oynattı. Biz Metris’ten geldikten sonra bu soğukluğu gördük.Bir gün Kasımpaşa ile maç oynarken Alex ilk 11’de oynadığı halde iyi oynamadı diye hoca tarafından dışarı çıkarıldı ve o da hocaya karşı tavır koyduğu için Aykut Kocaman kendisiyle çalışamayacağını ifade etti. Bunun üzerine ertesi gün Alex kulübe geldi. Kendisine ’Ne yapacaksın?’ diye sorduğumda memleketine gitmek istediğini söyledi. Bizde kendisinin ödemelerini yaptık ve memleketine gönderdik" diye konuştu.

 

Başkan Yıldırım, Alex ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şimdi burada birisi teknik direktörümüz ve bizim sorumlumuz diğeri ise kulübe hizmet eden bir sporcu. Burada seçim hakkı kullanılırken daima size yakın olan ve kulübü koruyup kollamak için gerekli tedbiri alırsınız. Biz de öyle yaptık. Aykut hocayı tuttuk, Alex’i gönderdik. Alex’i göndermeseydik antrenmana alınmayacaktı. Dereağzı’nda antrenman yapacaktı. Her gün problemler yaşayacaktık ve medyada sizlere yanlış bilgiler verilecekti. Bu şekilde Fenerbahçe’nin üzerinde büyük bir kaos olacaktı. Alex gittikten sonra unutmayın ki UEFA’da son dörde kaldık. Alex varken bir tek Avrupa’da son 8’e kaldık. Onun dışında Avrupa’da büyük bir başarımız yok. Bizde kaide ve genel düşüncemiz kulübe yardım eden ve yanında olan insanları korumaktır. Bu yönetici veya bizim yetki verdiğimiz insanlardır. Bizde o şekilde davrandık. Alex’i bu kadar büyütmeyin. Eğer o kadar büyük olsaydı şu ana kadar bir takım çalıştırırdı. Bir yerde sportif direktör olurdu. Bu kulüpte şarkılar söylenen insanlar gelip geçmiştir. Bizler de geçiciyiz ama önümüzdeki dönemde Alex gibi iyi oyuncular transfer etme mecburiyetimiz var."

"Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin" haberi, 02 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım: Alex’i bu kadar büyütmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Spor Haberleri