Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı

Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı

Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı Gazeteci Hıncal Uluç, haftanın olayı olarak Aziz Yıldırım hakkında 6222'yi ihlalden soruşturma açıldığını söyledi.Gazeteci Hıncal Uluç, 31 Ocak Pazartesi günü A Spor'da katıldığı programda kendisine yöneltilen haftanın...

Gazeteci Hıncal Uluç, haftanın olayı olarak Aziz Yıldırım hakkında 6222'yi ihlalden soruşturma açıldığını söyledi.

Gazeteci Hıncal Uluç, 31 Ocak Pazartesi günü A Spor'da katıldığı programda kendisine yöneltilen haftanın olayıyla ilgili soruda çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Uluç, "Aziz Yıldırım hakkında 6222 uygulanmaya başladı ve soruşturma açıldı. Haftanın olayı benim için budur. İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla Aziz Yıldırım için 6222'yi ihlalden soruşturma açıldı. Bugün geldi bu haber ve asıl şaşıracağınız şeyi söyleyeyim. Bu soruşturma 17 Ocak 2017 tarihinde açıldı. Yani 2 hafta önce bugün! Bu savcılar uyuyor mu? Bundan daha büyük tahrik olur mu dediğimiz dün sayın başsavcımızın talimatıyla 6222'yi ihlalden soruşturma açılmış ve derhal o gün İstanbul adliyesinde görülmüş. Suç yeri Kadıköy'de olduğu için davanın Anadolu adliyesine sevk edilmesine karar verilmiş. Şu anda 6222 ihlalden Aziz Yıldırım dosyası Anadolu adliyesinde." diye konuştu.

Uluç,"Şimdi mesele şu, Aziz Yıldırım artık meydanın boş olmadığını görecek. Başka önemli yanı daha var. Birincisi, Fenerbahçe başkanı hakkında futbolda, sporda, şiddeti önleme yasasını ihlalden soruşturma açıldı." dedi.

Hıncal Uluç bugün de Sabah gazetesindeki köşesinde konunun ayrıntılarını paylaştı.

Yazının ilgili bölümü şöyle: Dün sabah gazeteye gelir gelmez, Sabah Özel İstihbaratı'ndan arkadaşımız Nazif Karaman aradı beni.. "İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı. Suç yeri Kadıköy olduğu için Dosya Anadolu Adliyesi'ne gönderildi" dedi.

Gelişme şöyle olmuş.. 15 Ocak günü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Adanaspor maçının ardından başta federasyon, hakemler, sonra rakipler, önüne geleni çok ağır şekilde tehdit, taraftarı tahrik eden bir konuşma ile dehşet saçmış, ben de 17 Ocak'ta "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı göreve" başlığı ile şöyle yazmıştım.. "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası hâlâ yürürlükteyse Sayın İstanbul Başsavcısı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Adana maçının arkasından yaptığı basın toplantısındaki sözleri hakkında soruşturma başlatarak lütfen görevinizi yapın.."

Başsavcılık, bu yazımı ihbar kabul ederek, ayni gün soruşturma açılması talimatı vermiş. Soruşturma açılmış. Dosya hazırlanmış, mahkemeye sunulmuş. Mahkeme suç yerinin Kadıköy olmasını dikkate alarak, dosyanın Anadolu Adliyesi'ne gönderilmesine karar vermiş. Şimdi, işlemler Kadıköy Adliyesi'nde olacak. Yani, dün yazdığımız "6222.. Savcılar Uyutsun Yasası" başlıklı yazımızda bir haksızlık yapmışız, savcılarımıza.. Onlar görevlerini anında yapmışlar.. Peki eksik olan ne?. İletişimsizlik.. İletişim çağında iletişimsizlik.. Bir de tabii, "Gazetecisizlik!."

Benim gazeteciliğe başladığım yıllarda, en acar gazeteciler, Polis Adliye Muhabirleriydi. Birbirlerini "Atlatmak" için ölürlerdi. Şimdi düşünün 17 Ocak'ta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında "6222'yi ihlalden" soruşturma açılıyor. Birinci sayfalara sürmanşet haberi bu.. Bunca gazetenin bunca polis adliye (!) muhabiri var. Hepsi atlıyor.. Hepsi.. Sabah Özel İstihbaratı'ndan Nazif Kardeşim benim dünkü ikinci yazımdan sonra merak edip "Ne oluyor" diye soruşturmasa, atlamaya devam edeceğiz. Ben de kim bilir kaç yazı daha yazacağım.. Kendisinden özürler dilediğim

Başsavcı Sayın Fidan'a da bir sitemim var. Koskoca İstanbul Adliyesi'nin bir basın bürosu yok mu?. Varsa, ne iş yapar burada benim vergilerimle çalışan arkadaşlar.. Bir telefon açıp "Hıncal Bey, Sayın Başsavcımız, Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açılması talimatı verdi" demek çok mu zor?.

"Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı" haberi, 01 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  2. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  3. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  4. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  5. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  6. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  7. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  8. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  9. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  10. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  11. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  12. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  13. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  14. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  15. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  17. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  18. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  19. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  20. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
Spor Haberleri