Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan'ı göreve çağırıyorum

Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan'ı göreve çağırıyorum

Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan... Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Adanspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından sürpriz bir açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hakem camiasını ve Türkiye Futbol Federasyonunu topa tuttu.Sözlerine futbolcularını...

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Adanspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından sürpriz bir açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hakem camiasını ve Türkiye Futbol Federasyonunu topa tuttu.

Sözlerine futbolcularını eleştirerek başlayan Yıldırım, daha sonra MHK başkanı Yusuf Namoğlu ve hakemlerin yönetimine sert tepki gösterdi. Aziz Yıldırım ayrıca Mehmet Ekici'nin transfer konusuyla ilgili de "Mehmet Ekici Fenerbahçe'ye gelmesin, Fenerbahçe kuvvetlenir' diye düşünüyorlar" dedi.

'Siyasiler birlik beraberlik için sessiz kalın' diyor diyen Aziz Yıldırım, "Biz burada miyonlarca Euro harcıyoruz. Tek düdükle bütün emekler ve masraflar heba oluyor. Ben bu konuda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sporla ilgilenen tüm yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi.

BAŞBAKAN'IN MAAŞI

Futbol Federasyonunda büyük paraların harcandığını söyeyen Aziz Yıldırım "Başbakanın maaşı 25 bin lira. Federasyonda bu paraları alan kaç kişi var araştırılsın" diye konuştu.



İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları:

"Adanaspor'u tebrik ediyorum. Hak ettiler, puan aldılar. Bizim takım kötü oynadı, iyi oynamadılar. Böyle profesyonellik olmaz, duysunlar beni. Seyirciler bu soğukta geliyor, oyuncular bunun idrakında değil. Buradan duysunlar sesimi. Böyle soğuk günde seyirci geliyor. Oyuncular bunun idrakında değil.

Bu sezon da 2-3 takım hariç her takıma hakem hataları yapılıyor. Bir hata yapılmışsa kural neyse onu yaparsınız. Hakem camiasında gruplaşmalar var. Senin adamın, benim adamım. İlk devrede 2-3 takım hariç, her takıma hakem hataları yapılıyor. Sarı kart gösteriyor, 'burada, burada, burada' diyor."

BU ÜLKEDE HAKEM TERÖRÜ VAR
Hakemlere para verilsin diye destek veren başkandım. Kafaları rahat olsun, onlar da sahada mutlu maç idare etsin. Şimdi bakıyoruz hiçbir hakem ceza almıyor. Eskiden hakemler ceza alırdı. Daha 6. dakikada penaltı var. Bunu vermeyip maçın kaderi ile oynuyorsun. İlk yarıda penaltımız verilmedi. Maçın kaderiyle oynuyorsunuz. Bütün emekler boşa gidiyor. Bu ülkede hakem terörü var. 

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere spor ile alakalı herkesi göreve çağırıyorum. Siyasilere sesleniyorum bunlara müdahele edin terörü bu resmen. Bana ceza vermeniz olayı çözecekse, ben hiç gelmeyeyim. Ama söyleyeceğiz doğruları, yanlışları.

Sayın başbakanın maaşı 25 bin TL. Federasyonda kaç kişi 25 bin alıyor, açıklasınlar. Paranın üstüne oturmuşla Federasyon başkanına bir şey söylendiği zaman sopa ellerinde ceza veriyorlar. Türk sporu nereye gidiyor? Böyle gitmez. MHK Komitesi Başkanı, bir kulübün başkanı ile oturup 4 saat yemek yiyor. Bir defa da değil. Böyle konuşunca da "Size ceza veririz" ne verirseniz verin kardeşim!

Dün Aykut Hoca konuşuyor, yanlış mı konuştu? Doğru. Bugün de Ümit (Özat) Hoca konuşmuş. Yanlış mı? Değil.

Türk futbolu 10 sene sonra bu durumdan kurtulamaz. Almanya hatırlayın, 2000'lerde hiç oyuncusu yoktu. Herkes para peşinde. Böyle iş olmaz. Çok yazık. Bu kadar paralar harcanıyor. Hiçbir şey yok. Böyle düzen olur mu? "Kulüpler şu kadar para alıyor, bu kadar para alıyor" diyorlar. TRT'de bir tanesi çıkıyor, çok akıllı ya, Fenerbahçe yayından 10 milyon dolar alıyor diye konuşuyor. 30 milyon TL alıyoruz ya.

STAT DOLU OLSAYDI TARAFTAR SAHAYA İNERDİ
Böyle sistem olmaz beyler, sizler de bu çarkın içinden çıkın. Hatır gönül muhabbet işine girmeyin. Medyaya genel söylüyorum. Türk Milli Takımı bu sistemde başarılı olamaz. Yerli oyuncuların hepsi kendini atlamış zannediyor. Bir gelişme yok yani. Ben hapishaneye girdim, Kulüpler Birliği'nden 1 kişi ziyaret etti mi? Etmedi. Ben niye katılayım Kulüpler Birliği zirvesine. Bu stat dolu olsaydı bugün taraftar sahaya inerdi ya bu hakem yüzünden.

Tehlike görüyorum. Birlik beraberlik için ses çıkartmıyoruz. Ama Federasyon onlara bir şey yapmıyor. Biz konuşunca ceza alıyoruz. 
Hakem hataları cezalandırılmalı. Bunu devletin en üst kademelerine kadar taşıyacağım. Hep hata var hep hata var. Hata yapan ceza alacak.

Plan yok, program yok... Orada beyler paraları yiyorlar... Yetiştirilen bir tane antrenör var mı? Eğitmen yok futbolda. Milli Takım'dan bir antrenör gönderiyorlar Adana'nın başına, üstüne milli takımdaki görevine devam ediyor. Böyle bir şey yok. 

PENALTIYI GÖRMÜYORSAN HAKEMLİĞİ BIRAK
Dün Mete Kalkavan'ın hali neydi öyle? Hakem kararlarında istikrar olacak. Bizimkiler kafalarına göre karar veriyorlar. Sahaya çıkan bütün hakemlerin kafasında bir şey var. Bugünkü hakem 2-2'den sonra 2-2 bitsin diye elinden geleni yaptı. Hakem Serkan Çınar, bizim arkadaşlara söylemiş. Penaltıyı görmemiş. Nasıl görmüyorsun ya? Görmediysen hakemliği bırak o zaman.

Şimdi diyorlar tüm paraları TL'ye çevirelim. 5 sene yabancı oyuncu girişini yasaklayalım. Gelin hep beraber yeni bir düzene geçelim. Federasyon seçimi yapalımHasan Doğan rahmetli ne yaptı, bütün çürükleri temizledi. Elma, armut temizlenecek, yenileri gelecek.

Bundan sonra her yazdığım yazının bir kopyasını Cumhurbaşkanı sekreterliğine göndereceğim.

Çözüm üretmek lazım, yarın ya da sonra çok kötü olaylar olur. Seçim olacak ise seçim. Ne olacak ise olacak. Yusuf Namoğlu önemli değil, zihniyet önemli.

EKİCİ VE ETO'O AÇIKLAMASI...
Trabzon, 2 ay önce Aatif ve Fernandao'yu istedi, biz de olmaz dedik. Sonra hocaya sorduk, Aatif'i verebilirsiniz dedi.

2 ay önce Aatif ve Fernandao'yu istediler, kabul etmedik. Aatif + 500 bin Euro'ya Mehmet Ekici'yi almayı kabul ettik bu ay. Aatif'a sorduk, dedi ki gitmek istemiyorum. Hocaya da sorduk, o zaman gönderin gelsin dedi. 6-7 kulüpten teklif aldı ama gitmek istemedi.

Biz Trabzonspor'a parasal olarak bu transferi yapalım dedik. Mehmet Ekici için 2 milyon Euro teklif ettik, onlar 'hayır' diyor. Sezon sonunda (Mehmet Ekici) bize gelmek istiyorsa, oturup konuşuyor. Tercihinin Fenerbahçe olduğunu da çocuk ifade ediyor.

Beşiktaş sanıyor ki, Eto'o konusuna biz girdik. Ben hocaya sordurdum, düşüncesi varsa biz de girelim dedim, hayır dedi. Ben Antalyaspor Başkanı ile zerre konuşmadım. Ben kendisini tanımam zaten, babasını tanırım.

Üst akıl filan yok. Ama bize gelmek isteyen çok oyuncu var. Divan'da açıklayacağım. Gelmek için haber gönderen oyuncular var.

Aziz Yıldırım'ın sözlerini tamamlamasının ardından konuşan Mahmut Uslu şunları söyledi:

"Bu hakemin (Serkan Çınar) mentörü kim? Hakem hocası kim yani? Hep aynı adam." Bu soru önemli, bu hakemin mentörü kim? TFF'ye sorun.

"Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan'ı göreve çağırıyorum" haberi, 15 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan'ı göreve çağırıyorum haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım'dan maç sonu açıklama: Erdoğan'ı göreve çağırıyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  7. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  8. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  9. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  10. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  11. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  12. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  13. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  14. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  15. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  16. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  17. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  18. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  19. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  20. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
Spor Haberleri