Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız

Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız

Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız Partisinin Meclis grup toplantısında artan terör saldırıları ve şehitler hakkındaki sözleri ile başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını tekrarladı.MHP...

Partisinin Meclis grup toplantısında artan terör saldırıları ve şehitler hakkındaki sözleri ile başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını tekrarladı.

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında "Başkanlık sistemi 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız. "Başkanlık ihtiyaçtır" diyenler başka taleplerle de çıkarsa ne yapacağız. AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrar ve tavsarsa, parti olarak TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız" dedi.

"ANKARA'DA POST KAVGASI YAPMAYALIM" 

Bahçeli, "Şehitler gelirken biz Ankara'da post kavgası, dost ihaneti kavgası yapmayalım" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

MHP lideri Bahçeli, "Şu an önümüzdeki sorun Türkiye'nin yönetim şekli değildir. Eğer bu sistem değişecekse, toplumun tamamının üzerine mutabık olması gerekmektedir. Bugün her sorununun çözümü için 'Başkanlık şart' diyenler, yarın başka bir modeli de önerebilirler" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin öncelikli sorununun sistem tartışması değil, terör ve işsizlik gibi sorunlar olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

BU VATAN 3-5 SOYSUZUN ELİNE DÜŞMEYECEK KADAR ONURLUDUR

Terörle mücadele amansız şekilde sürmektedir. Bir o şekilde şehitlerimiz bizleri acıya boğmaktadır. Devlet yana yatarken, terörizm kangreni hızla yayılmaktadır. Biz her seferinde şehit haberi almaktan bunaldık. Gün geçmiyor ki acı bir haberle kahrolmayalım Şahadetler son bulsun istiyoruz, artıyor. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor, can pazarında kıvranıyor. Terörizm ne kadar zalim, ahlaksızsa, bu aziz millet o kadar güçlü, sabırlı, soyludur. Allah'ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Terör destekçileri, terörizmin kuryeleri açtıkları nifak çukurlarına gömüleceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti bunu başarak güç, azim ve inançtadır. Devlet, milletiyle bir ve bütündür. Heyecan ve hedefler aynı geleceğe sabitlenmiştir. Bu vatan 3-5 soysuzun eline düşmeyecak kadar onurludur. Türkiye rüştünü ispatlamış bir devlettir. Bağımsızlığın bedelini asırlar içinde defalarca ödemiştir. 

TESLİMİYETÇİ LOBİLERE TESLİM OLMAYALIM

Bunun aksin iddia eden kokuşmuşlar takatları yeterse bu milletle boy ölçüşecektir. Mukaddesatımıza yan gözle bakan hayrını göremez, yok öyle karamsarlığa tamah etmek, kötümserliğe geçit vermek. Destekse istenen şartsızdır, katkıysa aracısızdır. Yeter ki terör illetinden kurtulalım, terörizm kuşatmasını birlikte yaralım. Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip, toparlanalım. Kahramanlar Nusaybin başta olmak üzere ülkemin değişik yerlerinde mücadele verirken, Ankara'da post mücadelesine kapılmayalım. Titreyelim, kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi, kurşun gibi saplanalım.  Türk milleti kendi hayat alanını çizip korurken vesveseci anlayışa takılmadı. Teslimiyetçi lobilere aldırış etmedi. Oluyor, başaramayacağız diyenlere kulak asmadı, kaale almadı. Mustafa Kemal'in Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma yaşananların özünü anlatmıştır. 

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Yeni sisteme gereklilik varsa devletin yeniden tanım konusuna tam bir fikir ittifakı ile tamam diyorsa ancak o zaman ne konuşulacaksa gündeme alınmalıdır. Başkanlık gelince işsizlik bitecek midir? Başkanlık tesis edilince Türkiye bir kalemde tüm sorunlarından kurtulacak mıdır?'' Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin gereği olduğu tezi bize göre abartılıdır. Kuvvetler ayrımının sonlanmasının hangi sorunları tetikleyeceği az çok bellidir. Türkiye’nin tartışması ve uzlaşması gereken temel konusu, kim ya da kimler tarafından yönetildiği değil, nasıl yönetilmesi gerektiğidir.  

Başkanlık sistemi 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız. "Başkanlık ihtiyaçtır" diyenler başka taleplerle de çıkarsa ne yapacağız. Türk milletinin her kararına saygı duyarız ama çekincelerimiz de söylemeliyiz. Davutoğlu'nun bırakma kararı sistem tartışmasından bağımsız düşünülmez. AKP'deki her kriz ülkemizi etkiler, amacımız siyasi rant devşirmek değil. Davutoğlu'nun kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir? Taraf tutmaya niyetimiz yok ama iktidar kansız ve silahsız tasfiye edildi.

MUHALİFLERE SERT TEPKİ

Yeni bir seçim havası oluşturmak bu ülkeye ihanettir. Erken seçim için MHP bekleniyormuş, ağız olan konuşuyor. Korkutuğumuzu iddia edenler bizimle gece ile gündüz farklı olanlardır. MHP edepsiz dedikodularla yönetilemez. MHP'ye çekme takmak istiyorlar, kazdıkları çukura düştüler. MHP sırtını millete bağışlamıştır başkasına değil. Manşetler göre tavır almamız, siyasi manevra yapmamız geçmişimizi inkardır. Bizim için siyaset egolarımızı tatmina aracı değildir.

Davutoğlu'nu çok eleştirdik, demediğimiz kalmadı ama geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Davutoğlu ilk olarak kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Başbakanlığının sanal olduğunu teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı bir plan dahilinde kendi hedefleri doğrultusunda Davutoğlu'nu süresi dinlenmeye almıştır. Bu meseleyi etraflıca konuşmak bizim meselemiz değildir. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ne olacağıdır. Müstakbel başbakanın ülkeyi nasıl yöneteceğidir. AKP'nin başına geçecek isimler için bahisler devam etmektedir. Davutoğlu sanki yüksekmiş gibi düşük profilli bir başbakan dedikodularu dillerden düşmemektedir. Lobiler çalışmaktadır. 

"Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: AKP'ye desteği milli görev sayarız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  2. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  3. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  4. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  5. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  6. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  7. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  8. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  9. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  10. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  11. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  12. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  13. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  14. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  15. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  16. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  18. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  19. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  20. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
Politika Haberleri