Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, HDP ve PKK'yla suç üstü basıldı

Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, HDP ve PKK'yla suç üstü basıldı

Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, H... AKP'nin anayasa değişikliği ile başkanlık rejimini getirmesi durumund 'Başkan yardımcısı' yapılacağı iddia edilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi kurumsal olarak kartılmadığı Kartal mitingi üzerinden hedef aldı. Bahçeli,...

AKP'nin anayasa değişikliği ile başkanlık rejimini getirmesi durumund 'Başkan yardımcısı' yapılacağı iddia edilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi kurumsal olarak kartılmadığı Kartal mitingi üzerinden hedef aldı. Bahçeli, "Birleşik Haziran Hareketi paravanı altında Mustafa Kemal'in emanetleri terörist çevrelere rehin bırakıldı. Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse ya tekrar yatar ya da bunların alayını birden İzmir'e kadar kovalar" dedi.

Bahçeli, AKP'nin 'cinsel istismar' önergesine ilişkin "Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Hiç mi elleri titremedi? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir?" dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, geçtiğimiz hafta Genel Kurul’da Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesi sırasında AKP milletvekilleri tarafından verilen ''çocuğa cinsel istismar’ önergesini gündeme getirdi.

Bahçeli, verilen önergede ''Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan mağdurla failin evlenmesi durumunda ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, yada cezanın infazının ertelenmesine’ ifadelerinin yer aldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

“16 Kasım’a kadar cinsel istismarı yap sonra sıkıyı görünce evlen, bir şey olmasın bu garabetin bir tevili yoktur. Cebir, tehdit, hile veya iradeyi sakatlayan bir başka neden olmadan cinsel istismar suçu yani taciz ve tecavüz nasıl gerçekleşecektir? Hadi gerçekleşti diyelim, medeni kanuna göre çocuk sayılan bir evladımızın aklı ve ruhu gasp edilerek istismara uğraması nasıl sıradan ve normal görülecektir? Adı üstünde çocuğun rızası olsa ne yazacak olmasa ne çıkacaktır? Bu önergeyi veren AKP’li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Hiç mi elleri titremedi? Medeni kanunun 124’üncü maddesi erkek veya kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez hükmünü içermektedir. Kimi aksini söylese de söz konusu önerge tecavüzcülere af vadetmektedir. Meşum önergeyle sabilere, körpe yavrulara küçük bedenlere göz koyan iğrenç yaratıklara can simidi uzatılmaktadır. Herkes vicdanını yoklasın ve şu sorunun cevabını arası: Çocuktan gelin mi olur, cinsel istismar mahkumlarından mağdur mu çıkar? Ne felakettir ki 3 bin mağdurdan bahsedilmektedir. Cinsel istismarın olduğu yerde mağdur kimdir? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir? AKP’nin vicdan ve ahlak sahibi hiçbir milletvekili bu önergeye sıcak bakmayacak, destek vermeyecektir''

“IRZ DÜŞMANLARINI AKLAMA TELAŞ VE AMACINA ENGEL OLMALIYIZ''

MHP lideri Bahçeli, TÜİK verilerine göre, son 10 yılda çocuk istismarı konusundaki dava sayısında patlama olduğunu ve 482 bin 908 kız çocuğunun evlendirildiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Irz düşmanlarını aklama telaş ve amacına hep birlikte engel olmalıyız. ''Kararımızdan dönmeyeceğiz’ diyen önerge sahiplerinden birisi olan milletvekilinin de pişmanlık duyacağını ümit ediyorum. Çocuklara kadınlara cinsel saldırıda bulunan hayatlarını karartan zalim ve ahlaksızları değil affetmek bunu işledikleri suçları temizlemek; bunların kafalarına hukukun demir yumruğunu indirmek milli ahlakın gereğidir. Çocukları gülmeyen bir milletin umutları kırılmış hayalleri kurumuştur. Çocuklarımızı soldurmayacağız, onları istismarcılara tecavüz ve şiddet faillerinin keyfine bırakmayacağız. Buradan AK Parti’ye ağrıda bulunuyorum: Ne yapıp yapıp bu önergeyi tümden geri çekin, gelin daha fazla anlamsız ve boş tartışmalarla Türkiye’yi boğmayın. İnanıyorum ki TBMM’de görev yapan her vekili çocukların hak ve hukukunu muhafaza ederek ülkemin her yavrusunu kendi yavrularından ayrı görmeyecektir. Helalzade barıştırır, haramzade karıştırır. Biz helalden yana duralım. Haramzadeleri önce Allah’a sonra millet vicdanına daha sonra da adaletin vereceği keskin karara havale edelim''

“MÜZAKERE EDEREK MUTABAKATA VARACAĞIZ''

MHP lideri Bahçeli, AKP’nin anayasa değişikliği taslağı üzerindeki çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Müzakere ederek, mutabakata varılacağını dile getiren Bahçeli, “Değişiklik önerileri arasında onayladıklarımız olduğu kadar itiraz edip üzerinde müzakere edilmesinin daha doğru olacağını düşündüğümüz konu başlıkları vardır. Konuşa konuşa pürüzleri aşacağımızı fiili tıkanıklığı mutlaka hukuki müdahaleyle açacağımızı düşünüyoruz. Öncelikle anayasa değişikliğini dar kapsamlı ve asgari düzeyde tutmanın yaralı olacağı kanaatindeyiz. AKP’nin bu görüşte olduğunu görüyor ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Merdiven usulüyle basamakları yavaş yavaş hazmede hazmede çıkarak Türkiye’yi ertelenmesi imkansız olan önemli bir meselesinden kurtarabiliriz. AKP’nin değişiklik önerilerini genel olarak makul buluyoruz. Konuşa konuşa yokuşları aşacağız, tartışıp her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek mutabakata varacağız inşallah'' diye konuştu.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

FETÖ'nün siyaset ayağına yönelik bir operasyon yapılmamasını eleştiren Bahçeli, "Öğretmene gücünüz yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor?" diye konuştu.

CHP'YE TEMELSİZ KARTAL MİTİNGİ ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısı konuşmasında Birleşik Haziran Hareketi'nin düzenlediği Kartal mitingi üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ni hedef aldı. Bahçeli, "Birleşik Haziran Hareketi paravanı altında Mustafa Kemal'in emanetleri terörist çevrelere rehin bırakıldı. Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse ya tekrar yatar ya da bunların alayını birden İzmir'e kadar kovalar" dedi. Bilindiği gibi, CHP İstanbul İl Örgütü, önce Birlaşik Haziran Hareketi'nin düzenlediği Kartal mitingini destekleyeceğini açıklamış, ancak daha sonra, HDP'ni de katılımıyla ortak etkinliğe dönüşen açık hava toplantısına kurumsal olarak katılmayacağını ilan etmişti.

"Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, HDP ve PKK'yla suç üstü basıldı" haberi, 22 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, HDP ve PKK'yla suç üstü basıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli başkan yardımcılığına ısındı: CHP, HDP ve PKK'yla suç üstü basıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri