Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi...

Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi...

Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AB’yi eleştirdi: “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da dediği gibi kendi yolunu çizecektir.'' Fırat Kalkanı Harekatı’nın ''terörizmin belini kırmak için büyük bir fırsat’ olduğunu söyleyen...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AB’yi eleştirdi: “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da dediği gibi kendi yolunu çizecektir.'' Fırat Kalkanı Harekatı’nın ''terörizmin belini kırmak için büyük bir fırsat’ olduğunu söyleyen Bahçeli, “Türk milleti gerekirse pireyi gözünden çakalı göğsünden vurur'' dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin anlayışında değiliz, hiç olmadık'' dedi.

Bahçeli’nin konuşmasının satır başları şöyle:

TÜRKİYE KURLA SIKIŞTIRILMAK İSTENİYOR: Kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin anlayışında değiliz, hiç olmadık. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz. Biz Türk milletinin safındayız ve krizlere karşı aynı cephedeyiz. Elbette ekonomi alarm vermektedir. Tedbir almak lazımdır. Faiz artışıyla birlikte artan kur farkı, enflasyonu da etkileyecektir. Türkiye ekonomisi darboğaza düşmüştür. Korkumuz kur, faiz, enflasyon döngüsü birbirini besleyerek milletimizi derinden yaralayacaktır. Türkiye ekonomisinin gerek duyduğu yapısal reform ihtiyaçlarını eksiksiz hayata geçirerek kriz severleri hayal kırıklığına uğratabiliriz.

MİLLET ZAM VE VERGİLERE DİRENİYOR: Milletimiz zam ve vergi artışlarına direne direne güçlükle ayakta durmaktadır. Otomobil fiyatlarına yapılan ÖTV zammı bunun en yakın örneğidir. Şüphe yok ki ekonomik alaboranın külfetini milletimizin sırtına yüklemek haksızlıktır. Türkiye ekonomisinin kırılgan bünyesini tedavi etmek, hep birlikte fedakarlık şemsiyesinin altına girmek tek çaredir. Küresel sermaye Türkiye’nin siyasal barometresine odaklanmıştır. Elbette pes etmeyeceğiz.

SIRA MENBİÇ’E GELECEK: Sahte demokrasi bekçileri ve sanal insan hakları savunucuları canileri silahlandırarak Türkiye’ye karşı kullanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Bağımsızlığımızda gözü olanın gözünü çıkarmasını biliriz. Mazisi katliam ve şiddet olan ülkelerden öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’dedir. Biz dualarımızla Mehmetçiğin arkasındayız. Görülüyor ki Fırat Kalkanı operasyonu El Bab’ta yoğunlaşmaktadır. Eğer El bab alınırsa sıra Menbiç’e gelecek, PYD-YPG’ye ağır bir darbe vurulacaktır. Şam yönetimi El Bab’ı kullanarak Halep’e giden yolları açacağını düşünmektedir. Halep’in ölüme terk edilmesi tarihimize yüz çevirmektedir. Türkiye için yegane seçenek El Bab’ın terörizmden arındırılmasıdır. Başladığımız işi bitirmemiz gerekmektedir.

CUMHURBAŞKANIN DA DEDİĞİ GİBİ: AP, madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlanması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır. AB ile müzakerelerin ne tadı ne tuzu kalmıştır. Türk Milleti Cumhurbaşkanının söylediği gibi kendi yolunu çizecektir.

NE AVRUPA BİRLİĞİ, NE ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ: AB karşısına Şanghay İşbirliği Örgütü’nü çıkarmak klasik bir taktiktir. AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Ne Avrupa Birliği, ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği. Nüfusu 100 milyonu aşan Türk dünyası ile ilişkilerimizi neden canlandırmayalım? Hareket noktamız çift başlı Selçuklu Kartalı sembolüyle anlam kazanacaktır.

REFERANDUM OHAL’DE YAPILABİLİR: Bahçeli toplantı çıkışında yaptığı açıklamada da yeni anayasa konusunda bir iki pürüz kaldığını bunların da Başbakan Binali Yıldırım’la en kısa sürede yapılacak görüşmede ele alınacağını belirtti. Tuğrul Türkeş’in MHP’nin AK Parti’ye siyasi tuzak kuruyor olabileceği şeklindeki açıklamaları ile ilgili olaraksa, “Okudum, yanıtı AK Parti’ye bırakıyorum. Ahmet Davutoğlu 64. Hükümet kurulurken kendisinin nasıl başbakan yardımcısı olduğunu açıklasın'' dedi. Bahçeli OHAL’e olan desteklerinin devam ettiğini ettiğini referandumun da OHAL varken yapılabileceğini belirtti.

TUĞRUL TÜRKEŞ'E YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur" dedi.

"Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi..." haberi, 29 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri