'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi'

'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi'

'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi' Baluken, "Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden...

Baluken, "Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden başka bir şey değiller. Bakın onları uyarıyoruz; Yenikapı mitingi bizi korkutmaz. Bahçeli'yi biliyorsunuz, artık Erdoğan'ın yedek lastiğidir" dedi.

HDP tarafından düzenlenen "Darbeye hayır, demokrasiye sahip çık" mitingine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı. 16 Mayıs şehir stadı bitişiğindeki alanda yapılan mitingte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kalabalığa seslenen İdris Baluken, iktidara çattı. Baluken, "Yenikapı'da bir araya gelenler, şöyle bir kameraya bakıp bu mitingimizi izlesinler. AKP'si, CHP'si ve MHP'si var ya. Hani tekleyen partiler var ya; düne kadar 'tek dil, tek millet, tek devlet' diyorlardı. Bak şimdi birbirlerinin etrafında 'tek lider, tek miting diyorlar. Ama kar etmez. Bunlar yeni bir araya gelmiş değiller" dedi. 

DARBEDEN ÇIKMIŞ KAHRAMAN İLAN EDİYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran'dan sonra halk iradesine karşı bir sivil darbe gerçekleştirdiğini, Saray darbesi yaptığını belirten Baluken, şöyle devam etti: 

"Bütün Türkiye ve bütün dünyaya sanki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir araya geldiğinin propagandasını yürütüyorlar. Oysa biz biliyoruz ki; Kürdistan'da yürütülen bütün savaş politikasında bugüne kadar bu topraklarda işlenen bütün katliamlarında bu üç parti yine bir aradaydılar. Birliktelikleri daha önce Cizre'de, Silopi'de, Sur'da Kürt halkına dayattıkları katliamlarda bu üç parti tavrını koymuştu. Bakın, şimdi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Tayyip Erdoğan'ın, darbeden çıkmış bir kahraman olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Yav el insaf el insaf; biz Erdoğan'ı 7 Haziran'dan sonra halk iradesine bir sivil darbe yaptığını, Saray darbesini yaptığını tam bir yıldır söylüyoruz. Sivil darbe yapan bir kişi darbe girişiminde nasıl bir kahraman olur."

BİRLİKLERİ YENİ DEĞİL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Baluken, "Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir. Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Üçü bir arada nescafe. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden başka bir şey değiller. Biz bunları iyi tanıyoruz. Biz çok şükür Batman Kürt halkı olarak, ezilen haklar olarak bu acı kahveden bırakın bir yudum içmeyi, tenezzül etmeyi, yanından bile geçmedik. Halkların da artık bunu görmesi gerekiyor. Öyle bir araya gelmeleri de halkımızı korkutmaz. Bakın onları uyarıyoruz; Yenikapı mitingi bizi korkutmaz. Bahçeli'yi biliyorsunuz, artık Erdoğan'ın yedek lastiğidir. Kılıçdaroğlu'na da şunu söylüyoruz; mitingten sonra bu akşam Kısıklı'ya gidin, yarın da üçünüz, üç gün üç gece sarayın önünde nöbet tutun yine kar etmez" diye konuştu.
 

"'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi'" haberi, 08 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  2. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  3. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  4. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  5. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  6. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  7. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  8. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  9. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  10. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  11. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  12. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  13. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  14. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  15. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  16. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  17. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  18. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  19. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  20. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
Politika Haberleri