Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine yapılır

Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine yapılır

Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün ols... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. "Türk milleti yer değiştirme kararı vermemiş olsa Türk milleti olmayacaktı. Tehcir yerindedir, bugün olsa yine yapılır." diyen Bahçeli, Almanya'daki...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. "Türk milleti yer değiştirme kararı vermemiş olsa Türk milleti olmayacaktı. Tehcir yerindedir, bugün olsa yine yapılır." diyen Bahçeli, Almanya'daki Türk kökenli vekiller için 'kan testi' isteyen Erdoğan'a 'Biz söylesek kıyamet kopardı' dedi ve kan üzerinden milliyetçilik konusunda Erdoğan'ı uyardı: Siz bu işlere girmeyin.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Ramazan huzur iklimi, bereket ayıdır. Kıldığımız namaz, ettiğimiz niyet, iftardaki nimetler bize Ramazan'ın büyüklüğünü öğretir. Oruca dilimiz, bedenimiz ve kalbimiz de katılmadıktan sonra manevi muradımızın da gerçekleşmediğini bilmeliyiz. Hem harama el sürüp hem oruçlu olmak, ahmaklık değilse akıl körlüğü, inanç kıtlığıdır. 

Ramazan ayında İslam aleminin kendini gözden geçirmesi, aksayan yönleri üzerinde kafa yorması dileğimizdir. İslam toplumları devamlı suretle geriye gitmektedir. Bu gidişatın hiç de hayırlıolmadığı açıktır. Ortadoğu'nun İslam'ın özünden uzaklaştığı açıktır. İslam ülkelerinin yeni bir sıçrayışa ihtiyacı her zamankinden fazladır. Müslümanlar itikat, siyaset ve fıkıh eksenininde bölünmüştür. Bu kutuplaşma emperyalist ülkeler tarafından kullanılarak şiddetlendirilmektedir. İslam alemi takınmış, enerjisi tükenmiş ve geriye sarmaya başlamıştır.

Daha iyi bir dünya uzak bir hayal değildir. Adil bir bölüşüm, demokratik değerleri esas alan yönetim modelleri görülmeyecek bir şey değildir. Maneviyatımızın bizlere yüklediği sorumluluğu yerine getirirsek düştüğümüz buhrandan çıkarız. İlk şart istemektir. Ramazan ayının barış ve kardeşlik için idrakini arzuluyoruz. 


'CUMHURBAŞKANI KADINLIK ONURUNU İNCİTMİŞTİR'
Cumhurbaşkanı, "Anneliği reddeden bir kadın yarımdır" diyerek patinaj yapmış, kadınlık onurunu incitmiştir.

'ŞEYTANIN EMİR ERLERİ'
Osmaniye'deki kazanın acısı bitmeden, İstanbul'dan aldığımız haber yüreklerimizi dağlamıştır. Bunlar şeytanın emireri, inançsızlığın ve şerefsizliğin ta kendileridir. Terörizm yine devrede, yine saldırıdadır. Ağzımından çıkacak her söz boğazımızda düğümlenmektedir. İstanbul'da patlayan bombalar Türkiye'nin tamamını hedef almıştır. Son yurdumuz mateme gömüşmüştür. Hiçbir zaman hatırımızında çıkarmayalım ki Türkiye felaketi yaşamaktadır. 

Ankara'da partili cumhurbaşkanlığı için tutturanların beceriksizliği gizlenemeyecek şekilde ortadadır. Ülke olarak kaostayız, bocalamaktayız. AKP hükümeti başkanlık ile gözünü karartmıştır.Başbakanlık koltuğunda oturan Yıldırım Türkiye'nin kuruluş sütunlarını oynatmıştır. Ucube sözler hukuk devletinin rafa kalktığının vesikasıdır, anayasa suçudur. Anayasanın üstünü çizmiştir. Sayın Başbakan'a bu hakkı kim vermiştir? Hukuk yoksa, Anayasa askıdaysa, terörle hangi yöntemlerle mücadele edilecektir? Türkiye'nin geleceğine büyük zarar ve ziyan vermektedir. 

'SAYIN ERDOĞAN'IN BİR TEK SAFARİYE ÇIKMADIĞI KALMIŞTIR'
Cumhurbaşkanı Uganda'da mevkidaşını güldürürken Türkiye'nin dişleri sökülmüş ama oralı bile olmamıştır. Türkiye yanarken, Sayın Erdoğan doğu Afrika'yı dolaşmış, bir tek safariye çıkmadığı kalmıştır. 20 Temmuz 2015'ten bu yana büyükşehirler bombalanmış, işgal yıllarında görülmemiş sahnelere bana mısın denmemiştir? 

'NEREDE BU DEVLET?'
Bu nasıl bir devlet yönetimidir? İstihbaratın köküne kıran mı girmiştir, hükümetin kökü mü kurumuştur? Nerede bu devlet, nerede bu milli kudret? 

'HANGİ İLK İNSANIN MAĞARASINDA BOMBA PATLAMIŞTIR?'
Cumhurbaşkanı 'kıyamete kadar sürecek' diyor. Sayın Erdoğan ne demeye çalışmaktadır? Hangi ilk insanın mağarasında bomba patlamıştır? Güvenlik toplantıları yapılır, toplananlar bir daha buluşmak üzere yine dağılır. Her seferinde sabrın sonundayız, bıçak kemiğe dayandı, sonuçlarına katlanacak türünde sayısız konuşmalara şahit oluyoruz. Hayaller yerini gerçeklere bırakır. Türkiye bu kısır döngünün içinde hapistir. Bu suç AKP kadrolarının sırtındadır.

Oslo pazarlıkları bomba olarak dönmüştür. Ne yaşıyorsak dünün eseridir, neyle muhattapsak dünün gaflet ve daleletin sonucudur. Teröristler Türkiye'nin her bölgesinde eylem yapmaktadır.

ÜLKEMİZ ÇIKMAZ BİR SOKAKTADIR
Ülkemiz çıkmaz bir sokaktadır. Bebek katilleri her yerdedir. Bu topraklardan pay isteyen kim olursaolsun sonu korkunç ve yok oluştur. Önce bizim bedenlerimizi çiğneyecekler sonra cehenneme gideceklerdir. 

MHP'nin Türk milletinin güvenliği ve milli bekaa için ödün vermesini kimse beklememelidir. Güvenlik güçleri ve devletin arkasındayız. Meclis'e sevk edilen yasalar destek vereceğiz. Hukuki güvenceyi genişletmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. 

FİTNE CEPHESİ TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ KARANLIK PLANLAR YAPIYOR 
PKK ve IŞİD'i maşa olarak kullanan fitne cephesi Türkiye üzerinde karanlık planlar yapmaktadır.

Dini ve etnik hassasiyetleri kaşıyan terör acımasızca kullanılmaktadır. Demokrasi ve özgürlük kavramları savaş ve parçalanma enstürmanları olarak kullanılmaktadır. Terör örgütleri kurgulanmıştır. IŞİD, PKK, El Nusra, Boko Haram coğrafi boşaltım konusunda hedeflenmiştir. 

'MEMBİÇ'İ IŞİD'DEN TEMİZLEME OPERASYONU EMPERYALİST BİR KOMPLODUR'
Membiç'i IŞİD'den temizleme operasyonu emperyalist bir komplodur. Cumhurbaşkanı'nın YPG'nin Fırat batısına geçmesini istemiyoruz uyarısı gerçeklerle uyuşmamaktadır. ABD'nin YPG'nin Membiç'in çevresindeki bölge için savaşacağını söylemesi yalandır. Bu Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan terör devletine hizmettir. Bu oyun hükümet tarafından görülmeli, musibetlere müşterek olarak karşı konulmalıdır. 

AKP'nin dışpolitikasında kırılmadık, dökülmedik hiçbir şey kalmamıştır. Mısır, İsrail, Rusya ile çabalar AKP hükümetinin sözlerinin yuttuğunun kanıtıdır. Tüm olumsuzluklar Sayın Davutoğlu'na yüklenmiştir. Ne var ki dışpolitikadaki çürümenin one minute ile hızlandığı herkes tarafından görülmektedir. Türkiye'nin yurtta ve cihanda barışı hedeflemesi, milli çıkarlarına leke sürdürmemesi mecburiyettir. Türk milliyetçileri varken bu millet bölününemeyecek, bu vatan bölünemeyecektir.

Oynanan oyunlar bitmedi, tükenmedi. 36 etnik yapıdan bahsettiler. Ne var, ne yok sattılar. Kurum ve kuralları yerle bir ettiler. Teröristlerle aynı masaya oturdular. Almanya'nın sözde Ermenisoykırım kararına gelgitli tepki gösterdiler. Dost ve müttefik bildiğimiz Almanya da eklendi.

Osmanlı İmparatorlığı 1. Dünya Savaşı'na Almanya'nın müttefiği olarak girmiştir. Ermeni çeteleri bir dizi isyan faaliyetine girişmiştir. Birçok vatan yöresinde Ermeni isyan ve terör olayları vuku bulmuştur. Osmanlı hükümetinin sakin tavrını muhafaza ettiği ortadadır. Ermenilerin yerlerini değiştirmek onları imha etmek değil, devletin güvenliğini korumak amacını taşımaktadır. Yer değiştirme sırasında 1,5 milyon Ermeni ölmemiştir. Bu dönemde Ermeni nüfusunun zaten 1 milyon 250 bin olduğuna işaret etmektedir. Geçmişin hakikatlerini değiştirmek tarihe ihanettir. Biz sözde soykırım çamuru atan Haçlı yedekleri, Ermeni katliamlarını niçin konuşmaz? 

'TEHCİR YERİNDEDİR'
Türk milleti yer değiştirme kararı vermemiş olsa Türk milleti olmayacaktı. Tehcir yerindedir, bugün olsa yine yapılır. Alman parlamentosu tarih sayfalarını karıştırırken, 1914'te değil, aynaya baksın orada aradığını bulacaktır. İnsandan sabun yapacak caniliği mazimizde bulmak imkansızdır. Bize insanlık dersi vermesleri trajikomiktir. 

'SAYIN CUMHURBAŞKANI, KAN KONUSUNA ÇOK GİRMEYİN ÇÜNKÜ...'
Türk olduğu söylenen bir kısım milletvekilinin evet demesi karşısında Sayın Erdoğan son derece haklı olarak en sert tepkiyi koymuştur. Bu sözleri biz söylemiş olsa ne ırkçılığımız ne kafatasçılığımız kalmış olurdu. Ancak iş kan tahliline kadar gidildiye, kimse laboratuvar analizinden kolay kolay çıkamayacaktır. Başbakan'ın Meclis kürsününden belgeleriyle Ermeni soykırımını anlatması istenen yandaş gazetecinin kan tahlili yapılacak mıdır? AKP'li soysuzun kan testi de yapılacak mıdır? Sayın Cumhurbaşkanı kan konusunda hakkınız var, ama gelin bu konuya çok girmeyin, kan lafını ağzınıza almayın, kansızların kanı olmaz. 

"Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine yapılır" haberi, 08 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine yapılır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: Tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine yapılır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  2. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  3. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  4. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  5. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  6. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  7. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  8. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  9. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  10. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  11. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  12. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  13. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  14. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  15. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  16. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  17. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  18. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  19. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  20. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
Politika Haberleri