Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır demişsek...

Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır demişsek...

Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır dem... MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kerkük Sevdalıları Buluşuyor'' programında , "Herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 5 bin ülkücü hazır demişsek,...

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kerkük Sevdalıları Buluşuyor'' programında , "Herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 5 bin ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delileriyle gösteririz. Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz. Boş konuşmuyoruz. Kurusıkı atmıyoruz" dedi.

25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan referanduma değinen Bahçeli, Irak’ın istikrar ve toprak bütünlüğünün Türkiye için hayati nitelikte olduğuna dikkat çekerek, “Aynı durum hiç kuşku yok ki Suriye için de geçerlidir. Çünkü iki ülke bizim sınır komşumuz, tarihsel bağlarımızın olduğu ülkelerdir. Şunu hiç unutmayın, Kerkük’ün güvenliği Ankara’nın güvenliği demektir. Türkmeneli ateşe atılırsa Türkiye de yanmaktan kurtulamayacaktır. Gerçekler bu kadar acı ve alarm verici boyuttadır. Her mihnete katlanıp, her melaneti göğüsleyip mütecaviz emelleri kaynağında kesmek şarttır, fitneyi odağında kurutmak Türk devletinin en tabii hakkı, ertelenemez görevidir. Irak Türkmenleri gözden çıkarılamaz, gönüllerimizden koparılamaz. Onlar bizim namusumuza emanettir. Onlar bizim sınır ötesindeki sancaktarlarımızdır. Onlara dil uzatan olursa o dili keser, tuzak kuranlar olursa o tuzakları başlarına geçiririz. Türkmenlerden vazgeçmeyiz. Türkmeneli’ni makus talihine bırakamayız, aşağılık hesaplara teslim edemeyiz. Kerkük’ün Türklüğünü, Türkmeneli’nin Türk kimliğini sadece biz söylemiyoruz. Tarih bas bas bağırıyor. Coğrafya adeta kükrüyor, adeta dile geliyor. Kerkük Türk’tür, Türk’ündür, Türkmeneli Türk’ün öz yurdudur. Bunun tam tersini iddia edenler eğer zeka özürlüsü, eğer akıl fukarası değilse, biliniz ki, peşmergenin ağında kıvranan, küresel zalimlerin gölgesine sığınan, irade ve iffet kaybına uğrayan Türk düşmanlarıdır'' diye konuştu.

“Biz Kerkük dedikçe birileri rahatsız olmaktadır'' diyerek sözlerini sürdüren Bahçeli şöyle konuştu:

"Varsın olsun, onların rahatsızlığı bizim için memnuniyettir. Biz Türkmeneli dedikçe, birileri kudurmaktadır. Varsın kudursunlar, geciken aşılarını yapacak elbet birileri çıkacaktır. Kerkük neyse İstanbul odur diyoruz, anlamıyorlar. Musul Ankara’dır diyoruz, kalın kafaları almıyor. Hatta hiç kimse, hiçbir kişi veya kurum Türkmenlerin varlık ve birlik mücadelesine destek vermezse biz varız, en az 5 bin ülkücü hazır bekliyor diyoruz, ne çare, duruşumuzu saptırmak, sulandırmak, savsaklamak için her yola müracaat ediyorlar. TSK ne güne duruyormuş. Neredeymiş hazır bekleyen ülkücüler. Bunların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar. Gelsinler de bu salondaki korkusuz yüzleri görsünler.

'HERKES AYAĞINI DENK ALSIN'
Gelsinler de Kerkük sevdasıyla yanıp tutuşan yüreklere şahit olsunlar. Milliyetçi-Ülkücü Hareket inanç, iddia ve ülküleri uğruna dünyevi her değeri elinin tersiyle itecek kararlılıktadır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket ölüm karşısında sayısız imtihandan geçmiş, imanıyla darağaçlarını devirmiş, irfanıyla zindanları medreseye dönüştürmüştür. Bizim aklımız bize yetecektir. Mankurtlardan öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Köksüz aydınlardan, kimliksiz ve kişilik yoksunu kalem sahiplerinden alacak bir şeyimiz de yoktur. Herkes bildiğini kendine saklasın. Herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 5 bin ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır.

'DEDİĞİMİZİ YAPAR, DOSTA DÜŞMANA DELİLLERİYLE GÖSTERİRİZ'
Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delilleriyle gösteririz. Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz. Boş konuşmuyoruz. Kurusıkı atmıyoruz. Barzani’nin gönüllü ajanlarına, FETÖ’ye kuyruğunu kaptırmış, PKK’ya aklını kiralamış, Türkiye düşmanlarının denetim ve ipoteği altına girmiş müstevli kalıntılarına tavsiyem, kendi çamurlarında oynasınlar, kendi karanlıklarında debelensinler. Biz Misak-ı Milli diyeceğiz. Biz coğrafyaya dar gelen tarihi konuşacağız. Biz Kerkük’ün şeref tapusunu yağmalatmayacağız. Biz Türkmeneli’ni son nefesimize kadar, tıpkı son vatanımızı olduğu gibi, savunacağız, sahipleneceğiz, şerefsizlerin ambargosuna, egosuna, pis emellerine bırakmayacağız.

'BARZANİ'YE VE ÇETESİNE HADDİNİ BİLDİRMELİYİZ'
Bahçeli, Türkiye olarak Irak’ın toprak bütünlüğünü muhakkak surette müdafaa etmenin zorunlu olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Irak’ta yaşayan tüm halklara saygımız vardır. Arap kardeşlerimize, Kürt kökenli kardeşlerimize, diğer insanlara bakışımız doğal olarak müspettir. Hepsinin insanca hayatlarını idamesi şarttır. Irak Merkezi yönetimle ilişkilerimizi kuvvetlendirmeliyiz. Diyalog kanallarını açık tutmalıyız. Uçurumları kapatmalıyız. İrtibatlarımızı temellendirmeliyiz. Bir asırdır çizilen haritaları güncellemek için fırsat kollayan vandallara kapıları sürgülemeliyiz. Mütecaviz niyetlere birlikte set çekmeliyiz. Barzani’ye ve çetesine haddini bildirmeliyiz. Bir Türkmen atasözünde söylendiği üzere; ''Domuz derisinden post, eski düşmandan dost olmayacağını’ aklımızdan çıkarmayacağız.''

f1-033.jpg

"Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır demişsek..." haberi, 09 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır demişsek... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'den açıklama: 5 bin ülkücü hazır demişsek... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  2. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  3. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  4. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  5. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  6. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  7. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  8. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  9. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  10. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  11. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  12. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  13. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  14. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  15. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  16. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  17. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  18. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  19. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  20. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
Politika Haberleri