Bahçeli'den Kudüs önerisi

Bahçeli'den Kudüs önerisi

Bahçeli'den Kudüs önerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Sonunda Kudüs İle İlgili Alınmış Kararlar' hakkında yazılı bir açıklama yaptı. BAHÇELİ'DEN KUDÜS ÖNERİSİMHP Genel Başkanı Devlet...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Sonunda Kudüs İle İlgili Alınmış Kararlar' hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 

BAHÇELİ'DEN KUDÜS ÖNERİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi'ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze'den oluşan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır" dedi. 

Bahçeli açıklamasında, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin ısrarla savunduğu, İstanbul Zirvesi'nde ilanının yapılmasını gerekli gördüğü teklif ve düşüncesi de bu yöndedir. Bununla birlikte TBMM'de grubu bulunan üç partinin dün itibariyle ortaklaşa hazırladıkları bir metinle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararını desteklemeleri yerinde, anlamlı ve ümit verici bir gelişmedir. 14 yaşındaki bir çocuğu onlarca askeriyle gözaltına alan, down sendromlu bir mazluma şiddeti reva gören İsrail acımasızlığı, İslam ülkelerinin diriliş ve kenetlenmesiyle bertaraf edilecektir. ABD'nin şer oyunu mutlaka püskürtülecektir. Başka yol ve çaresi de kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "ABD Başkanı Trump'ın 6 Aralık 2017'de inancımızın mübarek kentlerinden birisi olan Kudüs'ü; haksız, hukuksuz ve hadsiz şekilde İsrail'in başkenti ilan etmesi bölgemizi iyice ısındırmış, gerginlikleri kontrolsüzce tırmandırmıştır. Ortadoğu karanlık bir sürecin tam ortasına savrulmuştur. 918 yıl evvel Haçlıların işgaline uğrayan Kudüs, yeni ve acımasız bir kuşatmayla sarsılmıştır. Filistinli masumların haklı davaları, tarihi hakları, Kudüs'ün zamanlar üstü statü ve manevi kazanımları ağır bir saldırıya uğramıştır. İlk kıblemizin onurunu taşıyan, inancımızın üç büyük mescidinden birine ev sahipliği yapan Kudüs, ABD-İsrail ortak yapımı vahşi ve vandal bir komploya maruz kalmıştır. ABD'nin hukuki ve meşru hiçbir temeli olmayan Kudüs kararını reddetmek, yok saymak, açıktan tavır alıp doğrunun tarafında yer almak uluslararası toplumun, özellikle İslam ülkelerinin yegane sorumluluklarından birisi halinde ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda 13 Aralık 2017 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde çok önemli kararlar alınmış, arzulanan ve beklenen bir irade tezahür etmiştir. Zirve sonunda İstanbul Deklarasyonu adıyla bir bildiri yayımlanmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kurulma gayesinin temelinde, esasen Kudüs'ü kurtarma ve kurtuluşunu sağlama hedefinin bulunduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Bu itibarla, İslam İşbirliği Teşkilatı 48 yıllık misyonuna bağlı ve sadık bir şekilde duruşunu ve tutumunu net olarak gözler önüne sermiştir." dedi.

"HER ŞEY MEYDANDADIR"

Bahçeli, "Türkiye'nin öncülüğünde ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla toplanan zirvede ABD-İsrail kumpasının tüm yönleri deşifre edilmiş, Kudüs'ü tasallut altına almak için devreye giren Siyonist emellere tesir düzeyi yüksek tepki gösterilmiştir. Bu gelişme oldukça umut ve memnuniyet vericidir. ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan skandal kararının reddiyle birlikte kınanması birlik ve dayanışma ruhunun temerküz ve tecellisidir. Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası antlaşmalara açıkça aykırı olan ABD zorbalığının tarih, vicdan ve hukuk karşısında hükümsüz olduğunun vurgulanması değerli, dengeli ve isabetli bir değerlendirmedir. Ayrıca, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ısrarla savunduğu, İstanbul Zirvesi'nde ilanının yapılmasını gerekli gördüğü teklif ve düşüncesi de bu yöndedir. Bununla birlikte TBMM'de grubu bulunan üç partinin dün itibariyle ortaklaşa hazırladıkları bir metinle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararını desteklemeleri yerinde, anlamlı ve ümit verici bir gelişmedir. 14 yaşındaki bir çocuğu onlarca askeriyle gözaltına alan, down sendromlu bir mazluma şiddeti reva gören İsrail acımasızlığı, İslam ülkelerinin diriliş ve kenetlenmesiyle bertaraf edilecektir. ABD'nin şer oyunu mutlaka püskürtülecektir. Başka yol ve çaresi de kalmamıştır." açıklamasında bulundu.

"Bahçeli'den Kudüs önerisi" haberi, 14 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'den Kudüs önerisi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'den Kudüs önerisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  2. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  3. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  4. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  5. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  6. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  7. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  8. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  9. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  10. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  11. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  12. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  13. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  14. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  15. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  16. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  17. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  18. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  19. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  20. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
Politika Haberleri