Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı çoktan vermiştiniz

Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı çoktan vermiştiniz

Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı ço... MHP’de, parti içi muhalefetin 19 Haziran’da yaptığı kurultayla ilgili tartışmalar sürerken Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Devlet Bahçeli’nin istifa sonrasında Vural’a, “Siz kararınızı çoktan...

MHP’de, parti içi muhalefetin 19 Haziran’da yaptığı kurultayla ilgili tartışmalar sürerken Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Devlet Bahçeli’nin istifa sonrasında Vural’a, “Siz kararınızı çoktan vermiştiniz'' tepkisini verdiği ileri sürüldü. Siyasi kulislerde de Vural’ın istifası “Genel başkan adayı Meral Akşener’in yanına mı katılacak ya da genel başkan mı olacak'' sorularını da beraberinde getirdi. 

Vural ile genel merkezin arası bir grup vekilin hazırladığı “Kurultay 18 Mart 2018’dir'' başlıklı deklerasyona imza atmadığı gerekçesiyle gerilmişti. Vural, 20 Nisan’da, sosyal medyadan “genel merkezin kurultay sürecinde tutumunu eleştiren'' açıklamalar yapmıştı. 

Vural, grup başkanvekilliğinden istifasını dün duyurdu. Ancak Vural’ın istifa etmeden önce, pazartesi günü Bahçeli ile bir araya geldiği istifasını deklare ettiği belirtildi. Vural’ın net kararını ise önceki günkü partinin grup toplantısının ardından açıkladığı belirtiliyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm'' dedi. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da “19 Haziran sürecini bekledim'' yanıtını verdi. Vural, “Meral Akşener’in safına mı geçeceksiniz'' sorusuna yanıt vermekten kaçınırken “Genel başkan adayı olacak mısınız'' sorusuna, “Bunlar cevabı olmayan sorular. Bana bazı şeyler atfetmek olmaz'' yanıtını verdi. 

İLK BAHÇELİ'YE SÖYLEDİ
 

Vural, istifa kararını ilk olarak Bahçeli’ye açıkladı. Vural istifa etmeden önce, önceki günü MHP Grup toplantısı sonrasında Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşmede Vural gidişattan duyduğu rahatsızlığı aktardı Bahçeli de “sen zaten kararını çoktan vermiştin, hayırlısı olsun'' ifadelerini kullandı.
 
MHP kulislerinde Vural’ın, Bahçeli’nin 17 Haziran’da İzmir’de delegelerle yaptığı iftarda “Bahçeli’yi karşılamadığı, Bahçeli’nin de bu duruma tepkili olduğu ifade ediliyor.

Oğan: Yeri hazır 

Vural’ın istifasını değerlendiren genel başkan adayı Sinan Oğan, “Zannediyorum Oktay Vural da değişimden yana olacaktır. Muhalefet saflarında Oktay beyin yerleri her zaman hazırdır. MHP çok büyük sürprizlere gebe'' dedi.

"Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı çoktan vermiştiniz" haberi, 23 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı çoktan vermiştiniz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'den Oktay Vural'a: Siz kararınızı çoktan vermiştiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
Politika Haberleri