Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik

Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik

Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik Kültür ve Turizm Bakanı aynı zamanda Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir AKP İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.KÖPRÜDE FOTOĞRAF ÇEKİNMEYİNTörende konuşan Avcı, “İstanbul’dan...

Kültür ve Turizm Bakanı aynı zamanda Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir AKP İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

KÖPRÜDE FOTOĞRAF ÇEKİNMEYİN

Törende konuşan Avcı, “İstanbul’dan gelirken de Osman gazi köprüsünden geçerek geldim. Bursa üzerinden geldik. Maşallah köprü akın akın vatandaşların geçişine açılmıştı. Yalnız buradan bir uyarı daha yapmak istiyorum. Köprüden geçerken durup fotoğraf çekiyorlar. Tamam iftihar ediyoruz, hepimiz iftihar ediyoruz. Bunun için yaptıklarını da biliyorum. Ama köprü trafiğini yavaşlatıyorlar. Dolayısıyla bu tür yerlerde duracak trafiği yavaşlatacak şeyler yapmayalım' ifadelerini kullandı.

Öte yandan bayram tatilinin 9 gün olmasının turizmi canlandırdığını söyleyen Bakan Avcı, "Bir güzel haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Atatürk'ün Eskişehir'e gelişinde 'kalabak' suyunu çok beğenmesi üzerine zamanın belediye başkanı Kara Kamil'den bu suyun tüm Eskişehir'e dağıtılmasını istemiş. Kalabak suyunun açılışında konuşma yapan belediye başkanı Kara Kamil konuşmasını şaşırmış ve 'naptık, nettik kalabak suyunu gettik' şeklinde konuşmuş. Ben de 40 gün önce Eskişehir'de yaptığım konuşmada 'napçaz, netçez o turistleri buraya getçez' demiştim. Ne oldu? Şimdi Antalya’da, Muğla’da, Çeşme’de bütün otellerde doluluk oranı yüzde 100. Yüzde 100 doluluk oranıyla çalışıyor sahillerimiz. Ne oldu? Demek ki naptık, nettik o turistleri oraya gettik. Bayram tatilinin 9 gün olmasını vatandaş fırsat bildi. Turizmcilerin de beklediği oydu, sahillerimizde çok şükür iç turizmde de çok şükür ciddi bir hareketlilik oluştu. Sadece turizmciler, otelciler için değil esnaf açısından da herkes tarafından bir harekete, bir berekete vesile oldu. Ama bu geçecek, bayramdan sonra da turizme sağladığımız desteklerle o hareketlilik yabancı turistler açısından da sürmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Biliyorsunuz charter uçaklarla turist getiren firmalara uçak başına 6 bin dolar destek veriyorduk. Onu 31 Ağustos’a kadar uzattık. Belki 2017 için de benzer tedbirleri uzatacağız. İnşallah Türkiye’nin turizm gelirlerini mevcudun da üzerine çıkartacak şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yalnız burada ben sadece sahil yörelerindeki vatandaşlarımızı, esnafımıza değil tüm Türkiye’de bu turizm hareketi vesilesiyle bir konuyu hatırlatmak istiyorum. Turistin en fazla önem verdiği konu olabildiğince istikrarlı bir fiyat politikası izlenmesidir. Yani kendi vatandaşına farklı, turiste farklı fiyat uygulamak turizmin en büyük düşmanıdır. Dolayısıyla misafirlerimize ister yerli turist olsun ister yabancı turist olsun önce hakkaniyetle davranmak zorundayız. Esnafımıza, otelcimizle, lokantacımızla, taksicimizle ve her birimiz kendi alanımızla gelen misafirlerimize bir yere gittiğimizde bize nasıl davranılmasını istersek biz de onlara o şekilde davranmalıyız. Biz nasıl aldatılmaktan farklı fiyat uygulanmasından rahatsız oluyorsak biz de aynı şekilde gelen misafirlerimize bu ahlaki tavır içerisinde davranmalıyız. Aksi taktirde turistin ayağı kesilir ve bir kere bir ülkenin, bir semtin bir meslek grubunun adı bu şekilde anılmaya başlarsa bunun telafi etmek çok zordur. Dünyada bazı ülkeler bu yüzden çok ciddi kayba uğramışlardır. Bunun için esnafımızı ve bütün vatandaşlarımızı gelen misafirlerimize kendilerine nasıl davranılmalarını istiyorlarsa o şekilde davranmaları konusunda bir kere daha özellikle uyarmak istiyorum." şeklinde konuştu.

2019 YILINA KADAR SEÇİM YOK

Konuşmasını 2019 yılına kadar seçim gözükmediğini belirterek tamamlayan Bakan Avcı, "Biz biliyorsunuz seçim konusunda hep aynı şeyi söylüyoruz. Seçim çalışmaları son seçimin bittiği günün ertesi gün hemen bir sonraki seçim çalışmaları başlar. Önümüzde 2019 yılına kadar herhangi bir seçim söz konusu değil. Ama biz sanki yarın seçim varmış gibi faaliyetlerimize, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızla, vatandaşımızla birlikte iç içe hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik" haberi, 06 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Avcı: Naptık, nettik o turistleri gettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
Politika Haberleri