Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu

Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu

Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe’de açılması planlanan ancak vatandaşların tepkisinin ardından mahkeme kararı açıklanana kadar faaliyetleri durdurulan maden ocağı hakkında açıklama yaptı. Çevrenin...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe’de açılması planlanan ancak vatandaşların tepkisinin ardından mahkeme kararı açıklanana kadar faaliyetleri durdurulan maden ocağı hakkında açıklama yaptı. Çevrenin korunması için tedbirler alındığını ifade eden Eroğlu, "Çevre ile uyumlu örnek bir proje olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Veysel Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"HER KESİLEN AĞAÇ İÇİN 3 TANE DİKİLECEK"

"Mahkemeden tamamen iptal olabilir ya da bunları düzeltin denebilir. Şu anda ÇED raporuna itiraz var. Biz daha önceki ÇED'e göre bilim adamlarının istedikleri hususları yerine getirdik. Orada açık işletme olmayacak, galeri olacak. Maden orada işletilmeyecek, hatta yoldan değil, teleferikle Borçka yoluna taşınacak. Kesilecek ağaç sayısı 3 bin 500 adet ve her kesilen ağaç için 3 ağaç dikilecek. Maden kanunu gereğince ormanlık alanlarda maden çıkarılmasına izin vermek durumundayız. Sadece bakır için yılda 2 milyar dolardan fazla döviz ödüyoruz yurtdışına.

"MUAZZAM YOLLAR VAR"

Şu anda orada madencilik ve çevre adına korunabilecek her tedbir alındı. Çevre ile uyumlu örnek bir proje olacak. Biz her şeyi dört dörtlük düşünüyoruz. Ben bir Artvin sevdalısıyım. Orayı korumak için muhteşem bir çalışma yaptık. 15-20 tane dev tünel inşa ettim ben orada. Artvin’den Erzurum’a gitmek istediğim zaman yollar patika gibiydi. Şimdi muazzam yollar var. Artvin’e büyük yatırımlar geldi.

Bölgede ağaç kesilmedi. Şu ana kadar orada yolu kapatmak için gelen sivil toplum kuruluşları ağaç kesmiş. Onlarla ilgili de işlem yapılıyor.

Bütün dünyada kömür üretiliyor, termik santraller yapılıyor. Sistemler çok gelişti. Baca teknolojisiyle yapılan termik santrallerde dumanı dahi göremiyorsunuz. Biz enerjide dışa bağımlıyız. Dolayısıyla bizim doğalgazımız yok, petrolümüz yok elektrik üretmek için.

HES, RES VE GES PROJELERİ

Bunlar için de kömür en son teknolojisi kullanılarak, termik ve biliyorsunuz HES’ler var. Bunlar çok çevreci. Baraj yapmazsak hiçbir şehre su veremeyiz. HES dediğimiz suyun gücünden istifade edip tribünün çalıştırılması ve elektrik üretilmesi. Suyu kirletmiyor, dünyada en temiz enerji olarak biliniyor.

Rüzgar ve güneş enerjisi potansiyeli çok düşük. Rüzgarla üretilen enerji sınırlı. Rüzgar olduğu zaman santral çalışıyor. Barajlı HES’ler yaptığınızda suyu biriktiriyorsunuz. Elektrik sarfiyatı gününün değişik saatlerine göre değişiyor. En pik olduğu saatlerdeki ihtiyacı HES’lerden karşılıyoruz. Barajlı HES’ler Türkiye’nin elektriğinin sigortasıdır. Bunlara karşı çıkanları anlamak mümkün değil.

"AĞAÇLANDIRMADA DESTAN YAZIYORUZ"

Ben Orman Bakanıyken ilk defa 2009 yılında AB’de Çevre faslını açtık. En zor açılan fasıl. AK Parti hükümetleri gelmiş geçmiş en çevreci hükümettir. Ağaçlandırmada destan yazıyoruz. 12 yılda 3.5 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

Son 12 yılda orman varlığımız 1.5 milyon hektar arttı. İstanbul’da bu yıl ''Çınar Yılı’ ilan edeceğiz. Bu sene İstanbul’a 100 bin çınar inşallah... İstanbul, şu anda dünyada en çok ormanı olan illerden birisi."

"Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Eroğlu yine Cengiz'i savundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  2. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  3. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  4. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  5. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  6. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  7. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  8. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  9. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  10. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  11. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  12. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  13. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  14. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  15. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  16. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  17. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  18. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  19. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  20. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
Gündem Haberleri