Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı

Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı

Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu y... CHP grup Başkanvekili Levent Gök’ün, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu yürüten Savcı Murat İnam’ın Gülen Cemaati’nin Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasını konu edinen davada sanık olarak yargılanıp...

CHP grup Başkanvekili Levent Gök’ün, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu yürüten Savcı Murat İnam’ın Gülen Cemaati’nin Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasını konu edinen davada sanık olarak yargılanıp yargılanmadığına yönelik ısrarlı soruları üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten itiraf geldi. Şimşek TBMM’de “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde açılan davada sanıktır'' dedi.

Savcı İnam’ın FETÖ davasında sanık olarak yargılanmasına ilişkin tartışmalar TBMM Genel Kurulu’nda gündem yarattı.

CHP grup Başkanvekili Levent Gök, “Hikmet Çetinkaya, 16 yıl önce ''Fetullahçılar darbe yapacak’ demiş kimse umursamamış. O anlattıkça Gülen’in yargılanmaması için yasalar çıkarılmış. Uyaran FETÖ’cülükten içerde. Savcı İnam Selam Tevhit davasında sanık mıdır'' sorusunu görüşmeleri takip eden üçüncü bakan olan Şimşek’e sordu.

''CEVAP YOKSA İSTİFA EDİN'

Gök, “Bu kadar bilgiyi ortaya döküyoruz ama o kadar bürokratı olan Adalet Bakanı UYAP’a girerek bunu öğrenemiyor. Üçüncü bakandayız 1 buçuk- 2 saat oldu bu soruyu soralı. Bakanlar ''cevap vereceğiz’ dedikten sonra birer birer gitti. Dava numarasını veriyorum, Yargıtay 16. Ceza Dairesi diyorum, duruşma 22 Kasım’da diyorum. Bakan bu bilgiye erişemiyor ya da erişmek mi istemiyor'' diye konuştu. Sabaha kadar sormaya devam edeceklerini belirten Gök, “Sayın Bakan, cevaplandıramıyorsanız istifa edin'' dedi.

ŞİMŞEK: SAVCI İMAM SANIK

CHP’lilerin yoğun soruları karşısında Bakan Şimşek, “Savcı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde açılan davada sanıktır'' cevabını verdi. Savcıyı savunmaya devam eden Şimşek, “Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır'' ifadelerini kullandı.

Söz alan Gök, “Sayın Bakan Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın çöktüğünü itiraf etmiştir. Şikâyetçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu bir davada, FETÖ’cülerin yargılandığı bir davada bu savcı ne yapmış, uzatma kararı vermiş, neyi uzatmış dinlemeleri'' dedi. Cumhuriyet operasyonu ile adalet sisteminin çöktüğünü belirten Gök, şöyle konuştu: “Adalet artık çökmüş tuz kokuyor, neyi konuşuyoruz biz. FETÖ’ye karşı mücadele, FETÖ davasında yargılanan bir savcıya mı verilecek? Bunu hangi vicdan kabul eder? FETÖ’nün eline bu kadar büyük koz verilir mi? FETÖ’cüler işin başındaysa ne yapacaksınız.''

YARGITAY'DA İFADE VERMİŞ

Selam Tevhid örgütüne yönelik soruşturmada kumpas yapıldığı iddialarına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 54 hâkim ve savcı hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın da aralarında yer aldığı şüpheli hâkim ve savcılar hakkında birçok suçtan birer kez ağırlaştırılmış müebbet de dahil çok sayıda ceza istenmişti.

Yargıtay’a giden dosyada adı geçen 49 savcı ve hâkim HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Biri emekli dördü halen görevde olan 54 hâkim ve savcının yargılanması Yargıtay’da sürüyor. Sanıklardan Murat İnam’ın da geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a gidip ifade verdiği öğrenildi.

İLKİZ "SORUŞTURMA ÇÖKTÜ" DEMİŞTİ

Cumhuriyet’i ''FETÖ’ adına suç işlemekle suçlayan savcının da aynı örgütle ilgili davada sanık olmasına tepki gösteren gazete avukatlarından Fikret İlkiz, “Bugün Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkındaki soruşturmanın, aynı örgütün üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir savcıya teslim edilmesi demek bu soruşturmanın çökmesi demektir. Altını çizerek tekrarlıyorum bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir'' demişti.

Savcı İnam hakkında ''FETÖ’ suçlamasıyla açılan davayı hatırlatan İlkiz, “Eğer doğruysa; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı HSYK Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanmış olan 20161 esas numaralı iddianamede 39746 sicil numaralı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam 28 numaralı şüphelidir. Savcı hakkında FETÖ/PDY terör örgütü nedeniyle cezalandırılması istemiyle ceza davası açılmıştır, sanıktır ve dava devam etmektedir'' diye konuşmuştu.

"Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı" haberi, 03 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  2. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  3. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  4. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  5. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  6. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  7. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  8. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  9. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  10. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  11. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  12. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  13. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  14. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  15. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  16. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  17. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  18. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  19. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  20. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
Gündem Haberleri