'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girecek kimler gidecek?

'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girecek kimler gidecek?

'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girece... AKP’nin 22 Mayıs’ta yapılacak kongresinden sonra Başbakanlık görevini üstlenecek olan Binali Yıldırım’ın kuracağı yeni hükümetin kabinesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la “uyumlu'' çalışacak isimlerden oluşacak.Cumhuriyet'in...

AKP’nin 22 Mayıs’ta yapılacak kongresinden sonra Başbakanlık görevini üstlenecek olan Binali Yıldırım’ın kuracağı yeni hükümetin kabinesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la “uyumlu'' çalışacak isimlerden oluşacak.

Cumhuriyet'in deneyimli muhabiri Emine Kaplan, Ankara kulislerinde konuşulan yeni kabine senaryolarını kaleme aldı.

Daha kongre yapılmadan kabine kulisleri yapılmaya başlandı. Erdoğan, 1 Kasım sonrasında kurulan hükümet kabinesi belirlenirken Davutoğlu ile kriz yaşamış, hükümetin kurulması seçimden ancak 1 ay sonra gerçekleştirilebilmişti. O dönem Davutoğlu’nun direnmesi nedeniyle Nurettin Canikli ve Mustafa Şentop kabineye girememişti. Yıldırım’ın başbakanlığı devralmasından sonra kuracağı kabinede daha önceki krizin yansımalarının olacağı kaydediliyor. Canikli ve Şentop’un kabineye girmesi bekleniyor. Yeni kabinede Canikli ve Berat Albayrak ile birlikte “Milli Ekonomi'' ekibi ağırlık kazanacak.

Davutoğlu’nun isteğiyle kabineye giren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Bakanlar Fatma Güldemet Sarı, Bülent Tüfenkçi ve son dönemde Davutoğlu’na yakın duran Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Mehmet Şimşek’in liste dışı kalabileceği konuşuluyor. Envar Vakfı’nın adının karıştığı tecavüz skandalının ardından yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Bakan Sema Ramazanoğlu’nun başarısız bulunduğu için, kabine dışı kalabileceği dile getiriliyor.

4’e inebilir

Davutoğlu ile Erdoğan arasında yaşanan kabine krizi nedeniyle Lütfi Elvan için sayısı artırılan Başbakan yardımcılıklarının sayısının da yeniden 5’ten 4’e düşürüleceği konuşuluyor. Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, İsmet Yılmaz, Bekir Bozdağ’ın kabinede kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MKYK’de de değişiklik

MKYK listesinde de değişiklik olması bekleniyor. Davutoğlu’nun listeye koyduğu Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk ile 29 Nisan’daki MKYK’de yetki devrine imza vermeyen Cemil Çiçek’in liste dışı kalacağı belirtiliyor.

''Şimşek giderse Türk Lirası darbe alacak’

Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanlık adayı olarak belirlenmesi piyasaları hareketlendirdi. Yıldırım’ın adınını açıklanmasıyla dolar kuru 3 TL seviyesinin üzerini test etti. Yabancı analistlere göre Mehmet Şimşek’in kabine dışı kalması durumunda lira ve Türk varlıkları darbe alacak. Merkez Bankası’na siyasi baskının artabileceği tedirginliği var. Şimşek giderse dolar/TL 3.0752’lik tarihi zirveyi aşabilir. Nomura CEEMEA Stratejisti Timothy Ash ise yazdığı notta “Eğer aileden biri atansaydı daha kötüsü olabilirdi. Daha önemlisi Şimşek’in kabinede kalıp kalmayacağı'' ifadelerini kullandı.

"'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girecek kimler gidecek?" haberi, 20 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girecek kimler gidecek? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bakan loto' başladı: Kabineye kimler girecek kimler gidecek? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  2. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  3. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  4. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  5. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  6. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  7. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  8. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  9. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  10. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  11. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  12. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  13. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  14. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  15. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  16. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  17. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  18. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  19. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  20. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
Politika Haberleri