Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1 TV'de olabilirim dedi

Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1 TV'de olabilirim dedi

Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1... Tele1 TV'de Ece Zereycan ile Gün Bitiyor'a konuk olan Barbaros Şansal, kitabı 'Makam Odası Linç'i bahsederken cezaevinde yaşadıklarını, davalardaki gelişmeleri anlattı. Şansal, Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen güruh tarafından...

Tele1 TV'de Ece Zereycan ile Gün Bitiyor'a konuk olan Barbaros Şansal, kitabı 'Makam Odası Linç'i bahsederken cezaevinde yaşadıklarını, davalardaki gelişmeleri anlattı. Şansal, Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen güruh tarafından linç girişimine uğramasından Silivri Cezaevi’nden beraatına kadar geçen sürece kadar birçok konuya değindi.

Şansal, Ulusal Kanallarda yasaklı olduğunu, Hürriyet'ten "Barbaros Şansal ve Yıldırım Mayruk haberleri yapılmayacak" diye faks çekildiği bir dönemde Tele1 TV'de yaşadıklarını dile getirmenin sevincini paylaştı. ABC Gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile kısa bir görüşme yaptığını söyleyen Şansal, bir sürpriz yapıp Tele1 TV ekranlarında olabileceğinin müjdesini verdi. 

İşte Barbaros Şansal'ın yaşadığı süreç ve kitabına dair anlattıkları

"Memleket ya örtünüyor ya soyunuyor bana dikecek bir şey kalmıyor. Mesleki liyakatta da çürüme var. Artık ne sümerbank var, hammadde yok polyester çöplüğü, sendikasız, merdiven altı, adı türkçe bile olmayan bir avm kaosu var ne düğmeci var ne pileseci var ne doğal elyaf var ne ipek var... Dolayısıyla mesleği bıraktım. Ustam Yıldırım Mayruk kendine terzi derken ben modacıyım deyip hadsizlik yapar mıyım?" 

DURUŞMA 6 KASIMDA

"Kitabta yaşadıklarımı metaforlar kullanarak anlattım. Kutuplaştırıcı bölücü ortamda birleştirici bir üslubu tercih etmek daha doğru oluyor. Yasadışı suç örgütü tarafından ülkemi barbarlık yaftasına maruz bırakan bir operasyonla Göçek'in kullandığı tabir ile Kıbrıs'tan getirildim. KKTC uzun süredir cevap vermedi, yine vermiyor. Yargıç artık savunmayı kabul etmiyor. 6 kasımda duruşmalar başlıyor. Kısa bir sürede sonlanacağını biliyordum."

EMRİ BEN VERDİM DİYENLERE KIZGINIM

"Emri ben verdim diyenlere kızgınım. Tabandan tavana yürümek zorundasınız. KKTC davam sonuçlandığında, Türkiyenin bir alt yönetimi olduğu için, bu dava AİHM'e gidecek, bundan geri adım atmıyoruz. Türk kesimine gidemiyorum, rum kesimine gidebiliyorum."

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUM

"İnsanın karnının doyduğu yer değil umutlarının olduğu yerdir vatan. Şahıslar sorunlardır kktc nin 3. maddesini ihlal etmişlerdir. Bu hukuksuzluk giderilir.Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukundan 50 yıl ileri bir hukuk sistemine sahip olduğu için KKTC'deki hukukun üstünlüğüne güveniyorum."

SAĞLIK SERVİSİ ALMADIM

Vasip şahin izin vermiyor. Khk diyorlar. Memleket böyle yönetiliyor. Açıklama yapmıyorlar ama elbet iddianameler kabul edilecek. Üretilmiş sahte bir iletiyle tck 216’nda cezası yok ama 56 gün tecritte kaldım. Sağlık servisi de alamadım. -10 derecede silivride kaldım, dizimde hasar kaldı, dişlerim kırıktı. Ekmeğimden kısıp defter alıp cezaevinde yazdım. Makam odamdı orası benim. Dışardayım tehlikede hisssediyorum, içerde güvende hissediyordum.

VATANSEVERLİĞİMİ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

"Burası benim vatanım, vatanseverliğimi sorgulamak kimsenin haddine değil. Bayrak asker tank koyup bedelli askerlik istemiyorum. Benim benim bütün ailem asker. Ben düşündüğümde dilde sevişir, düşmanımın dilimde savaşırım. "Türkiyede bu konuda sabıkanız olmadığı ve suçu işlemediğiniz için" denildiği nedeniyle üç haftada bir denetimli serbestliğe gidip imza veriyorum."

OLMASI GEREKEN TÜRKİYE'Yİ ANLATIYORUM

"Ben yurtdışında hala Türkiyenin laik, hukuk, demokratik, sosyal bir Türkiye Cumhuriyeti olduğunu anlatıyorum. Olması gereken Türkiye'yi temsil ediyorum."

BAZILARI ÇOK KANDIRILIYOR

"Bazıları sık sık kandırılıyor, ama biz kanmayız. Biz kana kana bu vatanın suyunu içmişiz vazgeçer miyiz? İçerdeyken kendimi güvende hissedip, dışarda hissetmem bu ülkenin ayıbıdır! Sürekli küfür hakaret tehdit... Onlar hakkında soruşturma açılmıyor. Türkiye neleri aşmadı, en büyük kargaşalardan en yalın çözümler doğar. Umutsuz olmayın. Bir taktik yapıyorlar. "

BUNU KENARA YAZIN

"Sermaye, modasının parasını öderken bahşişini siyasete bırakıp, terzisini de artan kumaşla çocuğuna yelek dikti diye suçlar. Bunu kenara not alın."

HABERLEŞMEYELİM DİYE HAVALANDIRMALAR KAPATILDI

"Meral Danış Beştaş ve birçok isimle çarpraz hücrelerdeydik. İlk hafta mektup, dergi, hoşgeldin diye yazılar yağdı. Haberleşmeyelim diye bütün havalandırmalar kapatıldı. "

ŞİDDETE MARUZ KALDIM

"Cezaevinde aşırı homofobik, antisemitik şiddet var. Görevliler tarafından psikolojik şiddete maruz kaldım."

TÜRKİYE BÖYLE İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

"Videolarla ilgili söylemek isteğim şu ki:Tek bir görüntü var ki o beni çok kırdı. Saldırganlar beni yere düşürünce kolumdan saat fırlıyor ve saldırgan o saati alıp cebine koyup beni tekmelemeye devam ediyor. Bu türkiyeye yakışmıyor. Bu ülkenin vatandaşlarını itibarsızlaştırma, ülkeyi itibarsızlaştırmadır."

MÜCADELEM DEVAM EDİYOR

Aktivistliğimi tüm dünya gördü. Tarık Akanla Levent Kırcayla kapısındaydım, içeriyi de gördüm, sonra Cumhuriyet davasında da kapısındaydım.80'lerde selimiyeleri,sansaryanları gördük, olsun. Ben mücadelemden vazgeçmem. Türkiye bu görüntülerle prestij kaybediyor.

SORUŞTURMALAR AÇILACAK

"Atatürk Havalimanı, uluslararası bir havalimanı olduğu için sorgulanıyor. Kanada soruşturma açacak şimdi. TC devleti bana köpek muamelesi yapmıştır ama başkasının yapmasına izin vermem."

HADSİZLİK DİZ BOYU

Cumhurbaşkanı liyakattan kültürden bahsediyor. Ama Türkiyenin etnik, ekonomik, dinsel ve  manevi sorunları var. Ama tek ciddi sorunu hadsizliktir. Kimse haddini bilmiyor. Hadsizlik ve liyakatı çözdüğünüz sürece türkiye parlayan yıldız olacak.

BAYRAK İTİBARSIZLAŞTIRILDI

Türkiye’yi anlatacak bir kitap daha düşünüyorum. Hep bir bayrak astık, bayrak itibarsızlaştırıyor. İp geçirme yeri olan tek bayrak türkiye bayrağıdır. Uçkursuz bayraklar var, o zaman bölgeler de uçkursuzlaşır. Bayrakların böyle itibarsızlaştırılmasına karşıyım. Bayrak kanununa karşı olaylar oluyorsa..

İKTİDARLAR DÜŞER

Her iktidar düşer. Düşmanlık yerine diyalog,

TELE1'DE OLABİLİRİM
Ulusal kanalların hepsinde yasaklıyım. Linç edildiğimde haberimi hakaret ederek yaptılar. Hürriyet gazetesinden faks çekildi yıldırım mayruk ve barbaros şansal haberleri yapılmayacak diye. Belki bir sürpriz yapabilirim, Tele1 de bir yayın yapabilirim.  

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN:

f1-033.jpg

"Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1 TV'de olabilirim dedi" haberi, 20 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1 TV'de olabilirim dedi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barbaros Şansal yaşadıklarını anlattı: Tele1 TV'de olabilirim dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri