Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazmin... Konuşmasında anayasa değişikliğinin en büyük etkisinin ekonomik alanda olacağını belirten Canikli, ''eski sistemde istikrarlı ve güçlü karar alma mekanizmasının olmadığını, yeni sistemle bu sorunun ortadan kaldırıldığını''...

Konuşmasında anayasa değişikliğinin en büyük etkisinin ekonomik alanda olacağını belirten Canikli, ''eski sistemde istikrarlı ve güçlü karar alma mekanizmasının olmadığını, yeni sistemle bu sorunun ortadan kaldırıldığını'' iddia ederek ''güçler ayrılığının güçleneceğini, yasama organının da gerçek anlamda yasa yapabileceğini'' öne sürdü.  

''Siyasi risklerin ve terörün azalmasının ekonomi üzerindeki riskleri de ortadan kaldıracağını'' söyleyen Nurettin Canikli, ''Üretim Reform Paketi'nin teknik anlamda tamamlandığını ve uygulamaya geçilmesiyle birlikte birçok problemin ortadan kalkacağını'' savundu.

Ekonomik büyümenin sürdürülebilmesi için, "Artık konvansiyonel yöntemleri sürdürmemiz mümkün değil, başka şeyler yapmamız lazım" diyen Canikli, ''katma değeri yüksek, teknoloji üreten bir modele geçilmesi gerektiğini'' söyledi.

Konuşmasında cari açığa da değinen Canikli, cari açığın Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini, bunun için de dış talebi olan üretim yapmak gerektiğini ifade etti.

''Varlık Fonu, Bireysel Emeklilik fonu gibi araçlarla bankaların üzerinde olan finansman yükünün dağıtılacağını'' belirten Canikli, Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili de şunları söyledi:

''Piyasalara ciddi katkılar sağlayacak Kıdem Tazminatı Fonu'nda sona geldik. Bu sadece finansal piyasaya derinlik kazandıracak bir proje değil. Aynı zamanda üretim ve sanayinin içindeki gizli tehdidi, gizli yükü ve korkuyu ortadan kaldırılacak, rahatlatacak bir düzenleme olacak. Bu çok önemli biliyorsunuz. Şu anda birikmiş olan kümüle kıdem tazminatlarını realize etmeye kalkışın, Türkiye'de bu yükün altından kalkacak kaç firma vardır bilemiyorum. Bu böyle kesinlikle devam etmez. Bu da firmalarımızın öngürülebilirliğini ortadan kaldırıyor. Her zaman bir tehdit. Şu yük kalsın, şu problem çözülsün, firmalarımızın uluslararası piyaslardaki değerinin yükseldiğini göreceğiz. Bu arada işçilerimizin, çalışanlarımızın mükteseplerinde en ufak bir geriye dönüş olmayacak, kesinlikle onu koruyacağız. Nihai olarak çalışnalarımız bu imkanı rakam itibariyle, oran itibariyle realize edilme aşamasında elde etmiş olacak. Bir geriye gidiş kesinlikle olmayacak."

''Hem finansman çeşitliğini arttırmak hem de yeni finansman imkanları bulmak amacıyla 'Banka senedi' adında yeni bir enstrüman üzerinde çalıştıklarını'' söyleyen Canikli, son olarak ''işsizlik, enflasyon ve faiz oranlarının yüksek olduğunu dile getirerek yıl sonuna kadar üçünün de tek haneli rakamlara düşeceği'' iddiasında bulundu

"Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazminatı açıklaması" haberi, 26 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazminatı açıklaması haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Yardımcısı Canikli'den kıdem tazminatı açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Gündem Haberleri