Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sembolü...

Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sembolü...

Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sem... Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Malatya 6'ncı Olağan il kongresine katıldı. Kongre'de kalabalığa seslenen Yıldırım, kimseyi dil, inanç, mezhep veya etnik kökenine bakarak değerlendirmediklerini, Suriye...

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Malatya 6'ncı Olağan il kongresine katıldı. Kongre'de kalabalığa seslenen Yıldırım, kimseyi dil, inanç, mezhep veya etnik kökenine bakarak değerlendirmediklerini, Suriye ve Afrin'de de aynı anlayış ile hareket ettiklerini söyledi.

'HİÇBİR HAKSIZLIĞA İLGİSİZ KALMIYORUZ'
Merhametsiz bir dünyaya hayır dediklerini, gücün değil hakkın hakim olmasını istediklerini vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Gücün değil hakkın hakim olmasını istiyoruz herkesin hakkı, hukuku korunsun istiyoruz. Bu siyaseti izlediğimiz için dünyanın dört bir köşesindeki kardeşlerimiz bizlere dua ediyor. Türkiye sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın hiçbir yerindeki krizlere, haksızlıklara ilgisiz kalmıyoruz. Bu nedenledir ki bölgesel ve küresel hiç bir mesele Türkiyesiz çözülmüyor. Recep Tayyip Erdoğan, hak ve adaletin sembolü oldu. Türkiye umudun adıdır. Gelecek Türkiye'nindir. Şu anda bölgemizde, birçok yerde Türkiye nidaları yeri göğü inletiyor. Bugüne kadar bu nidaları karşılıksız bırakmadık bundan sonra da inşallah bırakmayacağız. Ülkemizin hukukunu çiğnetmeme konusunda kararlıyız. Hem ülkemizin bütünlüğünü hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini her türlü tehlikeye karşı koruyacağız."

Afrin operasyonu kapsamında Afrin'de askerlerin 'destan' yazdığını ve Türkiye sınırına yakın bölgelerin önemli bir kısmının terör örgütlerinden arındırıldığını anlatan Başbakan Yıldırım, "Mehmetçiğimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli hareket ediyor. Bize siviller konusunda ders vermeye kalkanlar utanç dolu tarihinize bir bakın ondan sonra konuşun" dedi.

'ANA MUHALEFET ÇAMUR ATMAYA, AĞIZLARINI BOZMAYA BAŞLADI'
AKP ve MHP arasındaki 'Cumhur ittifakı'na da değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Ne yaparsak yapalım ana muhalefeti bir türlü mutlu edemedik. Hemen çamur atmaya, ağızlarını bozmaya başladılar. Ne diyorlardı; 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' lafından tiksiniyorum. Millet de sizden tiksiniyor. Bu lafı söyleyenden tiksinir. Milli ve yerliyseniz niye gocunuyorsunuz. Buyurun siz de katılın. Tekliften belli ki memnun olmamışlar biri diyor ki; Cumhur ittifakı ahlaksız teklif. Bu nasıl kendi bilmezlik. Milletin adının geçtiği bir yere bu benzetmeyi nasıl yaparsın bu nasıl bir siyaset? Bunlar fikir üretemeyince asabileşip, çirkinleşip kabalaşıyorlar. Ne yaptıklarının ne de söylediklerinin farkındalar. Bugüne kadar korsan olarak yaptıkları ittifakları meşru hale getiriyoruz. Hodri meydan buyurun er meydanına diyoruz. Malatyalıların güzel bir sözü var bu söz ile bunlara cevap verelim, 'Ağaçtan maşa aptaldan paşa olmaz."

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından Kayseri'ye gitti. İl kongresinde ise mevcut başkan Hakan Kahtalı yeniden göreve seçildi.

"Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sembolü..." haberi, 24 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sembolü... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım'a göre Erdoğan, hak ve adaletin sembolü... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  2. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  3. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  4. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  5. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  6. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  7. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  8. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  9. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  10. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  11. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  12. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  13. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  14. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  15. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  16. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  17. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  18. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  19. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  20. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
Gündem Haberleri