Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden öldürüldüğünü açıkladı

Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden öldürüldüğünü açıkladı

Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden ö... Başbakan Yıldırım, "Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir." dedi.Yıldırım şöyle konuştu:"Bugün akşam sekiz sularında...

Başbakan Yıldırım, "Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir." dedi.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Bugün akşam sekiz sularında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bir resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşması sırasında alçak bir saldırı soncu hayatını kaybetmiştir. Bu sergi, Türkiye-Rusya ilişkilerine katkı sağlayacak önemli bir etkinlikti. Büyükelçi uçak krizinden sonra Türkiye -Rusya ilişkilerinin düzeltilmesi için elinden gelen çabayı göstermiştir. Acımız büyük" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik menfur saldırıyı kınayarak, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğine ve terörün tuzağına düşülmeyeceğine dikkati çekti. 

Başbakan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen menfur saldırıyı kınadı. 

Yıldırım, "Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Andrei Karlov, bugün Türkiye - Rusya münasebetlerini ve geçmişini konu alan resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşmasını yaparken silahlı saldırıya uğramış ve tüm çabalarımıza rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz, saldırganı etkisiz hale getirmişlerdir. Büyükelçinin yanı sıra sergide bulunanlardan biri yabancı uyruklu üç kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir." ifadelerini kullandı. 

Olayın ilk anından itibaren konuyu yakından takip ettiğini aktaran Başbakan Yıldırım, bu konuda Rus muhatabına gelişmelerden anında bilgi verdiğini kaydetti. 

Yaşanan menfur olayın Rusya ile Türkiye arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunun altını çizen Başbakan Yıldırım, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğine ve terörün tuzağına düşülmeyeceğine dikkati çekti. 

"ÇABALARIMIZI AKSATMAYACAĞI İNANCI TAŞIYORUM"

Başbakan Yıldırım, son zamanlarda Suriye başta olmak üzere Türkiye'nin Rusya ile başlattığı bölgedeki barışı tesis etmeye yönelik çabalara vurgu yaparak, "Bu ve buna benzer olayların, asla ve asla çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum." değerlendirmesini yaptı. 

Yıldırım, "Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli Büyükelçi'yi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Binali Yıldırım, bu üzücü olay nedeniyle Rusya halkının acılarını paylaştıklarını ve Karlov'un yakınları başta olmak üzere, Rusya halkına ve tüm diplomatik camiaya taziyelerini ilettiğini belirtti. 

YILDIRIM, MEDVEDEV İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım, Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev ile telefonla görüştü.

"DEĞERLİ BÜYÜKELÇİ İLİŞKİLERİMİZİN TAMİRİ İÇİN BÜYÜK HİZMETLER GÖRMÜŞTÜR"    

Başbakan Yıldırım, "Bugün akşam 20.00 sularında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bir serginin ziyaretinde kürsüde konuşma yaparken alçak bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Aslında bu sergi Türkiye-Rusya ilişkilerinin geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir sosyal etkinlikti." dedi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u yakından tanıdığını belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli Büyükelçi, çok yakından tanıdığım, Rusya-Türkiye ilişkilerini geliştirmek için bu zor dönemde bile, kritik dönemde bile, uçak krizinden sonra bile diplomasiyle olayı ustaca yönetmiş ve ilişkilerimizin tamir edilmesi için büyük hizmetler görmüştür."

MEDVEDEV'E BİLGİ VERİLDİ

Başbakan Yıldırım, "Olayın hemen arkasından Sayın Medvedev'e, yakın çalışma arkadaşlarına dışişleri danışmanım tarafından bilgi verilmiş, adım adım gelişmeler paylaşılmıştır." ifadesini kullandı.

"KATİL ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

"Bu alçak terör hadisesini gerçekleştiren katil, etkisiz hale getirilmiştir." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Sadece Büyükelçi'ye ateş etmekle kalmamış, salonda bulunan izleyicilere de rastgele ateş etmesi dolayısıyla çok daha fazla can kaybı olmaması için polis saldırganı öldürmüş ve etkisiz hale getirmiştir."

ÇALIŞMALAR BAŞLATILMIŞTIR

Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının arkasında kimler olduğunu tespit edebilmek için harekete geçildiğini belirten Yıldırım, "Bütün birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz, polis teşkilatımız, adli birimlerimiz hemen harekete geçmiş ve çalışmalar başlamıştır." ifadesini kullandı.

"Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden öldürüldüğünü açıkladı" haberi, 20 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden öldürüldüğünü açıkladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Yıldırım, saldırgan polisin neden öldürüldüğünü açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  2. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  3. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  4. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  5. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  6. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  7. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  8. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  9. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  10. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  11. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  12. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  13. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  14. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  15. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  16. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  17. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  18. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  19. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  20. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Gündem Haberleri