Başika IŞİD'den temizlendi!

Başika IŞİD'den temizlendi!

Başika IŞİD'den temizlendi! Irak'ta IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını geri almak için operasyonu hızlandırdı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı...

Irak'ta IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını geri almak için operasyonu hızlandırdı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken saatlerinde IŞİD'in elinde tuttuğu kasabaya ilerledi.

Kasabadan birkaç kilometre mesafedeki İmam Rıza köyünde Peşmerge güçleri ve IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Pazar sabahı başlatılan operasyonda Peşmerge'nin yanı sıra ABD'li askerler de yer aldı. Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne giden İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah da, IKBY'li Peşmergeler'e destek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.

Ve Reuters haber ajansı, Peşmerge'nin Başika'da kontrolü sağladığını duyurdu.

Reuters'e göre ABD'li bir yetkili, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı, kasabanın IŞİD'den alınması konusunda bilgilendirdiğini de söyledi

Böylece sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabası IŞİD'den kurtarıldı.

Sabah saatlerinde operasyon hızlandırıldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Muhammed AA'ya yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma operasyonunun 7'nci gününde Peşmerge güçleri, Naweran ve Başika cephelerinde ilerlemeye devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Her iki cephede 3 köyün Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındığını aktaran Muhammed, "Güçlerimiz Naweran ve Başika cephelerindeki 3 köyü kontrol altına aldı ve diğer bir köyde de ilerliyor" demişti.

Peşmerge güçleri, her iki cephede yer alan Omer Kamçı, Faziliye ve Tırbize köylerine girmişti. Tizxirab'da da şiddetli çatışmalar vardı.

IKBY'ye bağlı Özel Kuvvetler (Zeravani) Birlikleri'nin Musul'un kuzeydoğusunda yer alan Başika ve Naweran Cephesi'nde sonra aynı noktada birleşmeye yakın oldukları ifade edilmişti.

Operasyonun başladığı ilk saatlerde, IŞİD'in Omer Kamçı köyünde bomba yüklü araçla saldırdığı ancak Peşmerge güçlerinin Milan olarak adlandırılan tanksavarlarla saldırıları püskürttüğü de duyurulmuştu.

TSK da o bölgede

IŞİD, iki buçuk yıldan uzun bir süredir, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı kasabayı elinde tutuyordu.

Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen "Ninova Muhafızları"nı eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Çatışmaların yoğun şekilde yaşandığı bölge ve kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe var.

Peşmerge güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kampının yakınındaki Başika kasabasını IŞİD’den almak için Perşembe günü saldırı başlatmıştı.

"Başika IŞİD'den temizlendi!" haberi, 23 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Başika IŞİD'den temizlendi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başika IŞİD'den temizlendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
Dünya Haberleri