BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!

BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!

BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet derse... ABC Haber MerkeziBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Saray'la görüştükten 3 gün sonra referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklamış, BBP'de büyük bir tartışma kopmuştu. Partinin üst düzey yöneticileri,...

ABC Haber Merkezi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Saray'la görüştükten 3 gün sonra referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklamış, BBP'de büyük bir tartışma kopmuştu. Partinin üst düzey yöneticileri, referandumda 'hayır' diyeceklerini belirtmişti ama Destici, bu açıklamaları reddederek açıklamayı kendisinin yapacağını söylemişti. Destici 'Evet' kararını duyurunca, 'Hayır' oyu vereceklerini belirten bazı teşkilatlar, Destici'nin talimatıyla tasfiye edilmişti. Suların durulmadığı BBP cephesinden Destici'nin de konuşmasının olduğu iddia edilen bir ses kaydı sızdı. Destici'nin 'Evet' kararından önce yapıldığı anlaşılan bir toplantıya ait olan ses kaydında, konuşmasından parti kararının 'Evet' olacağını sezinleyen partiler Destici'ye tepki gösteriyor. Tansiyon yükseliyor ve 'Hayır'ı destekleyen partililer "25 Mart'tan önce 'hayır' çıkacak yoksa istifa verilecek", "Kardeş 'Evet' dese kendisi de buradan çıkamaz" ve "Evet diyorsan git başkanım" sözleriyle tepki gösteriyor.

Ses kaydında Mustafa Destici olduğu ileri sürülen 'Başkan'ın "Biz bu süreci sadece duygularla değil, akılla, stratejik bir şekilde götürmeliyiz, tamamlamalıyız Kararımızı verirken devletimizin varlığını, milletin birliğini, ümmetin geleceğini ve bugün içinde bulunduğu şartları düşüneceğiz. Ve ondan sonra da kendi partimiz, siyasi hareketimiz için de ne getiriyor- ne götürüyor, buna bakacağız" dediği duyuluyor. 

'HAYIR'CILARIN YANINA SOKULUP DURMAYALIM'
Bir partilinin, "Süreci daha önce başlatsak, MHP'li muhalifler bize gelirlerdi" şeklindeki eleştirini aktaran Destici, bu eleştiriyle ilgili olarak "Arkadaşlar, yahu gerçekçi olalım. Biz 'hayır'cıların yanına sokulup durmayalım. 2002 seçimlerinde MHP 18,5'ten 8,5'e düştü. Bize yarım puan gelmediği gibi yarım puan da bizden gitmedi mi ya? Bizim oyumuz 1,5'ti, 1'e düştü ya" deyip gülüyor. BBP 2002 seçimlerinde 322 bin 93 oy alarak oyunu 1,02'ye düşürmüştü.

'Evet'i savunmasına rağmen "Ben hareketimi birilerine payanda falan yapacak değilim" dediği duyulan Destici, "Biz duruşu en net olan hareketiz. Dolayısıyla biz 'hayır' dersek adam gibi 'hayır' deriz, 'evet' dersek de kimseye yalpalamadan, hiç kimsenin gösteremediği bir duruşla 'evet' deriz. Şundan emin olun, 'evet'te de 'hayır'da da hiçbir BBP'linin yüzü yere eğilmez" ifadelerini kullanıyor. 

'BİZ EVET'İ ANLATAMAYIZ BAŞKANIM'
Bu sırada dinleyicilerden "Evet'i anlatamayız" tepkileri yükseliyor. Bir başka partili ise, "Başkanım, çıktınız 'evet' dediniz, iniyorsunuz 'evet' diyorsunuz. Başka bir şey demediniz sabahtan beri" şeklinde tepki gösteriyor. Bu partilinin sözlerine karşılık Destici ise, "Ben 'evet' falan demedim ya" diyor. Partili ise "Oğlum sus lan" gibi tepkilere aldırış etmeden eleştirmeye devam ediyor ve "Bir kere 'hayır' demediniz. 25 Mart'tan önce 'hayır' çıkacak yoksa istifa verilecek" diyor.

'DESTİCİ 'EVET' DESE BURADAN ÇIKAMAZ'
Tartışmalar böyle devam ederken bir başka partili son noktayı koyuyor ve "Kardeş 'Evet' dese kendisi de buradan çıkamaz. Bu kadar basit. Uzatmayın ya" diyor. Tansiyonun iyice yükseldiği toplantıya devam edemeyeceğini fark eden Destici konuşmasını bitirmeye çalışıyor, bu sıralarda salonda arbede yaşandığı anlaşılıyor. Partililer "Evet diyorsan git başkanım" diye bağırıyor.

İşte o olaylı toplantının ses kaydı:

">

"BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!" haberi, 17 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:13 Göztepe'nin Sportif Direktörü Ivan Mance: Süper Lig'de Güçlü Bir Takım Kuracağız
  2. 19:12 Pratik Tost Makinesi Waffle Tarifi: Hızlı ve Lezzet Dolu Atıştırmalık Deneyimi
  3. 19:03 Türk Somonu: Trabzon'un İhracat Rekorlarındaki Yıldızı
  4. 18:58 Beşiktaş Yönetiminden Di Maria İddialarına Net Yanıt: "Samet Aybaba Listesinde Yok"
  5. 18:51 Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!
  6. 18:49 OGM memur ve mühendis alımı! Hatay, Bolu, Balıkesir…
  7. 18:47 ALES sonuçları açıklandı!
  8. 18:45 Ne etli ekmek ne biberli: Malatya'nın ünlü ekmeği coğrafi tescil aldı!
  9. 18:44 Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizi düşüyor!
  10. 18:42 Emekliler dikkat: Kök maaşınızın temmuz ayında ne kadar olacağı belli oldu!
  11. 18:40 Hukuk fakültesi mezunları hakkında yeni karar çıktı: Bunu yapamayan avukat olamayacak!
  12. 18:38 Yarın İstanbul'da hava durumu: 9 Mayıs 2024 Perşembe
  13. 18:36 Show TV'nin Kızılcık Şerbeti'nde veda mı var? Alınan son karar!
  14. 18:35 Asgari ücretliye kötü haber: Maaşınızdan 3 bin TL gitti!
  15. 18:32 Elazığspor’a bir destek mesajı da Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakteri Çakır'dan!!
  16. 18:24 Olay kadın göstermeye doyamadı! Eda Taşpınar'dan olay pozlar!
  17. 18:17 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV Açıklaması: Oranlarda Değişiklik Yok!
  18. 18:14 Hayranları çok ama çok üzülecek! Ünlü müzisyen adını değiştiriyor!
  19. 18:08 Saba Tümer: "Bir yıl boyunca aşk orucu tuttum" dedi! Sosyal Medya Yıkıldı!
  20. 18:07 Beşiktaş Yöneticisi Uçar: Transferler ve Teknik Direktör Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Gündem Haberleri